Facebook-da xidmətdəki təcrübənin ən yaxşı olması üçün fərdiləşdirilə bilən müxtəlif seçimlər var. Bu mənada indiyə qədər ən çox istifadə olunan sosial platformalar, bir çox gizlilik funksiyasının istifadəçiləri üçün konfiqurasiya edilməsinə imkan verir. Buna görə hər bir istifadəçi bir əməliyyat seçə bilər və üzərindəki əməliyyatı geri ala bilər, ancaq təqdim olunan variantlarda kiminsə onu əlaqədən təcrid edib-etmədiyini tapmaq mümkün deyil.

Konkret olaraq, Facebook bildirişlərində kimsə bloklanırsa və ya bloklandığına görə kimsə bildirməz. Ancaq ortaya çıxsa, sosial şəbəkədə bu davranışı ortaya qoya biləcək müəyyən ipucları bir insanın sizi əlaqələrindən təcrid etmək qərarına gəldiyi nəticəsinə gəlin, ya da birini Facebook-dan bloklamaq istəyirsinizsə, hamısı bu məqalədə göstəriləcəkdir.

Facebook'u blokla necə edim?

İlk mərhələdə kiminsə virtual həyatdan uzaqlaşdırılmasının səbəblərinin saysız ola biləcəyi heç öz-özlüyündə deyil. Amma demək olar ki, həmişə bu, kişilerarası problemlər, bezdirici istifadəçilər səbəbiylə meydana gəlir və ya digər şəxsin öz profilləri ilə birbaşa təmasda olmasını istəməməyin sadə bir səbəbindən. Proses mürəkkəb bir şeyi əhatə etmir və bunun üçün bir neçə dəqiqə vaxt sərf etmək kifayətdir.

Bu qərar hər hansı bir səbəbdən verilmişdirsə, o andan etibarən həmin şəxsin göndərdiyi yazılara və ya şərhlərə baxa bilməyəcəyinizi, bir-birinizə və əksinə mesaj göndərə bilməyəcəyinizi anlamaq lazımdır. Buna görə bu qərarı verməzdən əvvəl bunun bir çox məhdudiyyət və əks-səda doğurduğunu unutmayın.

Bir Facebook hesabını bloklamaq üçün prosedurlar

Birisini Facebookdan bloklamaqda həqiqətən çətin bir şey yoxdur, ən sadə və ən çox görülən prosedurlardan biri, istənilən növ virtual əlaqə qurmaq istəmədiyiniz şəxsin profilinə daxil olmaqdır. Daha sonra, örtük şəklinin altında görünən üç elipsə vurmalısınız. Orada "blok" seçiminə basmalısınız.

Daha sonra "təsdiq" verməli, silmək istədiyiniz səbəbi izah etməli və bu addımı istəyə görə bağlamalısınız. Və voila, bununla birlikdə şəxs Facebook şəbəkələrindən tamamilə bloklanacaq. Mobil telefonlar və cihazlar üçün tətbiqdə prosedur eynidır.

Düşünün

İnsanlar sosial şəbəkədə baş verən ipuçları və ya situasiyalar yolu ilə kiminsə onları nə vaxt blok etdiyini bilə biləcəyini düşünmək lazımdır. Misal üçün; ortaq söhbətlər olduqda, söhbətə girən şəxs, kontaktın onu blokladığı üçün mesaj göndərə bilməyəcəyinizi görə bilərsiniz, Eynilə, profilinizi daxil etməyə çalışırsa, axtarış motorlarında tapıla bilməz.

Çox nəhəng bir seçimdir, şəxsin əsas xəbərlərinizin arasında onları bloklamaq və ya silmək istəmədən görünməsini istəmirsinizsə, etməlisiniz ki, onları sosial şəbəkədə izləməyi dayandırın. Bunun yolu profilinizi daxil etmək və seçimə basmaqdır "İzləməyi dayandırın", bu şəkildə yeniləmələrdə görünməyəcək.



Sizi maraqlandıran suallar:
İzləyiciləri satın alın
İnstaqrama kəsmək və yapışdırmaq üçün məktublar