Facebook има разнообразни опции, които могат да бъдат персонализирани, така че преживяването в рамките на услугата да е най-доброто. В този смисъл най-използваните социални платформи досега позволяват много функции за поверителност да бъдат конфигурирани за техните потребители. Следователно всеки потребител може да избере операция и да отмени операцията върху него, но в предоставените опции не е възможно да се установи дали някой го е изолирал от контакта.

По-конкретно, в известията на Facebook, ако някой е блокиран или е блокиран, никой няма да го уведоми. Ако обаче се появи, някои улики в социалната мрежа, които могат да разкрият това поведение направете извода, че човек е решил да ви изолира от връзката си, или ако искате да блокирате някой от Facebook, всичко това ще бъде показано в тази статия.

Блок във Facebook Как да го направя?

На първо място, разбира се, че причините за отстраняването на някого от виртуалния живот могат да бъдат безброй. Но почти винаги, това се случва поради междуличностни проблеми, потребители, които са досадни или поради простата причина, че не желаете отсрещното лице да има пряк контакт с профила си. Процесът не включва нищо сложно и за това ще са достатъчни няколко минути, вложени.

Ако това решение е взето по някаква причина, е необходимо да се разбере, че от този момент нататък вече няма да можете да преглеждате публикациите, направени от това лице, или коментари, или да изпращате съобщения помежду си и обратно. Така че, преди да вземете това решение, не забравяйте, че то има много ограничения и последици.

Процедури за блокиране на акаунт във Facebook

Наистина няма нищо сложно в блокирането на някого от Facebook, една от най-простите и често срещани процедури е влизането в профила на човека, с когото не искате да имате никакъв вид виртуален контакт. Впоследствие трябва да щракнете върху трите елипси, които се появяват под изображението на корицата. Там трябва да натиснете опцията "блокиране".

Впоследствие трябва да дадете "потвърди", да обясните причината, поради която искате да изтриете и блокирате контакта, тази стъпка не е задължителна. И voila, с него човекът ще бъде напълно блокиран от тяхната Facebook мрежа. В приложението за мобилни телефони и устройства процедурата е същата.

Имайте предвид

Необходимо е да се има предвид, че хората могат да знаят кога някой ги е блокирал, чрез улики или ситуации, които се случват в социалната мрежа. Например; когато има съвместни разговори, човекът при влизане в чата, можете да видите, че не можете да изпращате съобщения, защото контактът го е блокирал, По същия начин, ако се опита да влезе във вашия профил, той няма да бъде намерен в търсачките.

Много страшна опция, ако не искате човекът да се появи сред основните ви новини, без да се налага да ги блокирате или изтриете, всичко, което трябва да направите, е да спрете да ги следвате в социалната мрежа. Начинът да го направите е като въведете вашия профил и натиснете опцията „Спри да следиш“, по този начин няма да се появи в актуализациите.