Facebook ima razne opcije koje se mogu prilagoditi tako da iskustvo u usluzi bude najbolje. U tom smislu, najčešće korištene društvene platforme do sada omogućavaju konfiguriranje mnogih funkcija privatnosti za svoje korisnike. Stoga svaki korisnik može odabrati operaciju i poništiti operaciju nad njima, ali u predviđenim opcijama nije moguće pronaći je li ga netko izolirao od kontakta.

Konkretno, u Facebook obavijestima, ako je netko blokiran ili je blokiran, to niko neće obavijestiti. Međutim, ako se pojavi, određeni tragovi na društvenoj mreži kojima bi mogli otkriti ovo ponašanje izvucite zaključak da je osoba odlučila da vas izolira od svoje veze, ili ako nekoga želite blokirati s Facebooka, što će sve biti prikazano u ovom članku.

Blokiraj na Facebooku Kako to učiniti?

U prvom se redu podrazumijeva da razloga za uklanjanje nekoga iz virtualnog života može biti bezbroj. Ali gotovo uvijek, ovo se događa zbog međuljudskih problema, korisnika koji su dosadni ili iz jednostavnog razloga što ne želite da druga osoba ima bilo kakav direktni kontakt sa svojim profilom. Proces ne uključuje ništa složeno i za to će vam biti dovoljno uloženo nekoliko minuta.

Ako je ova odluka donesena iz bilo kojeg razloga, potrebno je shvatiti da od tog trenutka više nećete moći pregledavati postove te osobe ili komentare ili međusobno slati poruke i obrnuto. Dakle, prije nego što donesete ovu odluku, sjetite se da ona ima mnoga ograničenja i posljedice.

Postupci za blokiranje Facebook računa

Zapravo nema ništa komplicirano u blokiranju nekoga s Facebooka, jedan od najjednostavnijih i najčešćih postupaka je ulazak u profil osobe s kojom ne želite imati bilo kakav tip virtualnog kontakta. Nakon toga morate kliknuti na tri elipse koje se pojavljuju ispod naslovne slike. Tamo morate pritisnuti opciju "blokiraj".

Nakon toga morate dati "potvrdi", objasniti razlog zašto želite izbrisati i blokirati kontakt, ovaj korak nije obavezan. I voila, s ovim će osoba biti potpuno blokirana sa svoje Facebook mreže. U aplikaciji za mobilne telefone i uređaje postupak je isti.

Razmislite

Potrebno je uzeti u obzir da ljudi mogu znati kada ih je netko blokirao, putem tragova ili situacija koje se događaju na društvenoj mreži. Na primjer; kada postoje zajednički razgovori, osoba prilikom ulaska u chat, možete vidjeti da ne možete slati poruke jer ga je kontakt blokirao, Isto tako, ako pokuša ući u vaš profil, neće biti pronađen u pretraživačima.

Vrlo zastrašujuća opcija, ako ne želite da se osoba pojavljuje među vašim glavnim vijestima, a da je ne mora blokirati ili izbrisati, sve što trebate je prestati je pratiti na društvenoj mreži. To možete učiniti tako što ćete unijeti svoj profil i pritisnuti opciju "Prestani pratiti", na ovaj način se neće pojaviti u ažuriranjima.