V rámci možností sítě, které vás udrží v kontaktu, se twitter stal jedním z nejžádanějších, s nebývalými úspěchy, ze dne na den rostou přidružené společnosti uvedené nanoblogovací sítě. Cíle stanovené uživateli při registraci na Twitteru však nejsou vždy dosaženy.

Ne ve všech případech mají profily vytvořené na digitálních platformách, které fungují jako sociální sítě, očekávaný úspěch. Z různých důvodů, jako je ztráta zájmu nebo nedosažení cílů stanovených registrací na uvedeném webu. Rozhodli jste se vymazat všechny záznamy v rámci platformy.

Nenechávejte to zapomenuté v opuštění, ale vymažte jakoukoli stopu svého průchodu twitterem.

Pokus o smazání účtu je volba, kterou twitter tak snadno nedovolí. Tato kybernautická komunikační platforma má několik varovných alternativ, které se vás pokusí odradit od možnosti smazat váš účet. Protože vás platforma upozorní na ztrátu vašeho uživatele, sledujících a tweetů, které se vám podařilo získat.

Pokyny, které je třeba dodržovat

Pokyny pro smazání účtu jsou poměrně jednoduché:

  1. První věcí, kterou byste měli udělat, je přihlásit se na twitter. Buď ve verzi pro stolní počítače, nebo v aplikaci Smartphone.
  2. Poté přejdete na ikonu profilu nebo avatara, který se nachází v levé horní části profilu. Zobrazí se záložka, kde najdete profilovou fotku, své uživatelské jméno a počet sledujících.
  3. Procházením této karty budete moci najít další možnosti; profil, seznamy, témata, ukládání, momenty, informační bulletiny, twitterové reklamy, analytika, nastavení a ochrana osobních údajů, centra nápovědy a spořič dat.
  4. Musíte přejít do části s názvem „nastavení a ochrana osobních údajů“. Pokud je tato možnost vybrána, zobrazí se další karta s šesti dalšími možnostmi; váš účet, zabezpečení a přístup k účtu, soukromí a zabezpečení, oznámení, přístupnost, displej a jazyky a další zdroje.
  5. Tentokrát musíte zadat „svůj účet“. Zde najdete možnosti vln; informace o účtu, změna hesla, stáhněte soubor s vašimi údaji, týmy TweetDeck a deaktivujte svůj účet.
  6. Můžete si všimnout, že neexistuje možnost smazat váš účet. Existuje pouze možnost jej deaktivovat. Stává se to proto, že twitter z bezpečnostních důvodů umožní deaktivovat váš účet pouze po dobu 30 dnů. Do 30 dnů budete moci znovu aktivovat svůj účet a obnovit všechny své informace.

Varování na Twitteru

Nejprve vás ale twitter varuje, že si musíte stáhnout soubor s vašimi daty uchovejte je, protože jakmile je účet smazán, trvale je ztratíte.

Když vyberete sekci deaktivující váš účet, budete si moci přečíst dvě varování; První vás upozorní, že tato akce deaktivuje váš účet se všemi důsledky, kterých se to týká, jako je neviditelnost vašeho uživatele pro jakékoli zařízení, ať už Android nebo IOS.

Druhý vám řekne: „Co jiného byste měli vědět?“ Zde si budete moci přečíst zajímavé informace a až do konce budete muset nakonec stisknout „deaktivovat“.