Facebook havas diversajn eblojn personigeblajn por ke la sperto en la servo estu la plej bona. Tiusence la plej uzataj sociaj platformoj ĝis nun permesas agordi multajn privatecajn funkciojn por siaj uzantoj. Sekve, ĉiu uzanto povas elekti operacion kaj malfari la operacion sur ili, sed en la ebloj provizitaj, ne eblas trovi ĉu iu izolis lin de la kontakto.

Specife, en Facebook-sciigoj, se iu estas blokita aŭ pro blokado, neniu informos ĝin. Tamen, se ĝi aperas, iuj indikoj en la socia reto, kiuj eble malkaŝos ĉi tiun konduton eltiru la konkludon, ke persono decidis izoli vin de ilia ligo, aŭ se vi volas bloki iun de Facebook, ĉio montrita en ĉi tiu artikolo.

Bloki ĉe Facebook Kiel fari ĝin?

En la unua kazo, kompreneble, ke la kialoj forigi iun el la virtuala vivo povas esti sennombraj. Sed preskaŭ ĉiam, tio okazas pro interhomaj problemoj, uzantoj ĝenantaj aŭ pro la simpla kialo ne voli, ke la alia persono havu rektan kontakton kun sia profilo. La procezo ne implikas ion komplikan kaj por tio sufiĉas kelkaj investitaj minutoj.

Se ĉi tiu decido estis ial farita, necesas kompreni, ke de tiu momento vi ne plu povos vidi la afiŝojn de tiu persono aŭ komentojn aŭ sendi mesaĝojn unu al la alia kaj inverse. Do antaŭ ol fari ĉi tiun decidon, memoru, ke ĝi havas multajn limojn kaj postefikojn.

Proceduroj por bloki Facebook-konton

Vere nenio komplikas blokadon de iu el Facebook, unu el la plej simplaj kaj oftaj procedoj estas eniri la profilon de la persono kun kiu vi ne volas havi ian virtualan kontakton. Poste vi devas alklaki la tri elipsojn, kiuj aperas sub la kovrila bildo. Tie vi devas premi la opcion "bloki".

Poste vi devas doni "konfirmi", klarigi la kialon, kial vi volas forigi kaj bloki la kontakton, ĉi tiu paŝo estas nedeviga. Kaj voila, kun ĝi la persono estos tute forbarita de sia Facebook-reto. En la aplikaĵo por poŝtelefonoj kaj aparatoj la procedo estas la sama.

Pripensu

Necesas konsideri, ke homoj povas scii, kiam iu blokis ilin, per indicoj aŭ situacioj, kiuj okazas en la socia reto. Ekzemple; kiam estas komunaj konversacioj, la persono enirante la babilejon, vi povas vidi, ke vi ne povas sendi mesaĝojn ĉar la kontakto blokis ĝin, Same, se ĝi provas eniri vian profilon, ĝi ne troviĝos en serĉiloj.

Tre timinda opcio, se vi ne volas, ke la persono aperu inter viaj ĉefaj novaĵoj sen devi bloki aŭ forigi ilin, vi nur devas ĉesi sekvi ilin en la socia reto. La maniero fari ĝin estas enigante vian profilon kaj premante la opcion "Ĉesu sekvi", tiamaniere ĝi ne aperos en la ĝisdatigoj.



Vi eble ankaŭ interesiĝas:
Aĉetu Sekvantojn
Leteroj por Instagram por tranĉi kaj almeti