Facebookek pertsonalizatzeko aukera ugari ditu, zerbitzuaren esperientzia onena izan dadin. Zentzu horretan, orain arte gehien erabiltzen diren gizarte plataformek pribatutasun funtzio ugari konfiguratzea ahalbidetzen dute erabiltzaileentzat. Hori dela eta, erabiltzaile bakoitzak eragiketa bat aukeratu eta eragiketa desegin dezake, baina emandako aukeretan ezin da aurkitu norbaitek harremanetik isolatu duen.

Zehazki, Facebookeko jakinarazpenetan, norbait blokeatuta badago edo blokeatuta egoteagatik, inork ez du horren berri emango. Hala ere, agertzen bada, sare sozialean jokabide hori agerian jar dezaketen zenbait pista atera pertsona batek bere konexiotik isolatzea erabaki duela. edo Facebooketik norbait blokeatu nahi baduzu, hori guztia artikulu honetan erakutsiko da.

Blokeatu Facebook-en Nola egin?

Lehenengo kasuan, esan gabe doa norbait bizitza birtualetik ateratzeko arrazoiak kontaezinak izan daitezkeela. Baina ia beti, hori pertsonen arteko arazoengatik gertatzen da, gogaikarriak diren erabiltzaileak edo beste pertsona batek bere profilarekin harreman zuzena izatea nahi ez izateagatik. Prozesuak ez du ezer konplikaturik eta horretarako inbertitutako minutu batzuk nahikoa izango dira.

Erabaki hau edozein arrazoirengatik hartu bada, ulertu behar da momentu horretatik aurrera ezin izango duzula pertsona horrek egindako mezuak ikusi, edo iruzkinak egin, edo elkarri mezuak bidali eta alderantziz. Beraz, erabaki hau hartu aurretik, gogoratu muga eta eragin ugari dituela.

Facebook kontua blokeatzeko prozedurak

Ez dago ezer konplikaturik Facebook norbait blokeatzerakoan, prozedura errazena eta ohikoena kontaktu birtualik izan nahi ez duzun pertsonaren profilean sartzea da. Ondoren, azalaren irudiaren azpian agertzen diren hiru elipsetan klik egin behar duzu. Bertan "blokeatu" aukera sakatu behar duzu.

Ondoren, "baieztatu" eman behar duzu, kontaktua ezabatu eta blokeatzeko arrazoia azaldu behar duzu, urrats hau hautazkoa da. Eta voila, horrekin pertsona Facebook sareko erabat blokeatuta egongo da. Telefono mugikor eta gailuetarako aplikazioan prozedura berdina da.

Demagun

Kontuan hartu behar da jendeak jakin dezakeela norbaitek blokeatu zuenean, sare sozialean gertatzen diren arrasto edo egoeren bidez. Adibidez; elkarrizketa bateratuak daudenean, pertsona txatean sartzean, ikus dezakezu ezin duzula mezurik bidali kontaktuak blokeatu egin duelako, Era berean, zure profila sartzen saiatzen bada, ez da bilatzaileetan aurkituko.

Oso aukera izugarria, pertsona nahi ez baduzu albiste nagusien artean agertzea blokeatu edo ezabatu beharrik izan gabe, egin behar duzun bakarra sare sozialean jarraitzeari uztea da. Hori egiteko modua zure profila sartuz eta aukera sakatuta dago "Utzi jarraitzeari", modu honetan ez da eguneratzeetan agertuko.



Interesgarria izan liteke:
Erosi Jarraitzaileak
Instagram-en gutunak moztu eta itsasteko