Facebook ima razne mogućnosti koje se mogu prilagoditi tako da iskustvo unutar usluge bude najbolje. U tom smislu, do sada najčešće korištene društvene platforme omogućuju konfiguriranje mnogih funkcija privatnosti za svoje korisnike. Stoga svaki korisnik može odabrati operaciju i poništiti operaciju nad njima, ali u predviđenim opcijama nije moguće pronaći je li ga netko izolirao od kontakta.

Točnije, u Facebook obavijestima, ako je netko blokiran ili je blokiran, to nitko neće obavijestiti. Međutim, ako se pojavi, određeni tragovi na društvenoj mreži kojima bi mogli otkriti ovo ponašanje izvucite zaključak da vas je osoba odlučila izolirati od svoje veze, ili ako nekoga želite blokirati s Facebooka, što će sve biti prikazano u ovom članku.

Blokiraj na Facebooku Kako to učiniti?

U prvom se redu podrazumijeva da razloga za uklanjanje nekoga iz virtualnog života može biti bezbroj. Ali gotovo uvijek, to se događa zbog međuljudskih problema, korisnika koji su dosadni ili iz jednostavnog razloga što ne žele da druga osoba ima neposredan kontakt sa svojim profilom. Proces ne uključuje ništa komplicirano i za to će vam biti dovoljno uloženih nekoliko minuta.

Ako je ova odluka donesena iz bilo kojeg razloga, potrebno je shvatiti da od tog trenutka više nećete moći pregledavati postove te osobe, niti komentirati, niti međusobno slati poruke i obrnuto. Dakle, prije nego što donesete ovu odluku, imajte na umu da ona ima mnoga ograničenja i posljedice.

Postupci za blokiranje Facebook računa

Zapravo nema ništa komplicirano u blokiranju nekoga s Facebooka, jedan od najjednostavnijih i najčešćih postupaka je ulazak u profil osobe s kojom ne želite imati bilo kakav tip virtualnog kontakta. Nakon toga morate kliknuti na tri elipse koje se pojavljuju ispod naslovne slike. Tamo morate pritisnuti opciju "blokiraj".

Nakon toga morate dati "potvrdi", objasniti razlog zašto želite izbrisati i blokirati kontakt, ovaj korak nije obavezan. I voila, s njom će osoba biti potpuno blokirana s njihove Facebook mreže. U aplikaciji za mobilne telefone i uređaje postupak je isti.

Smatrati

Potrebno je uzeti u obzir da ljudi mogu znati kada ih je netko blokirao, putem tragova ili situacija koje se događaju na društvenoj mreži. Na primjer; kada postoje zajednički razgovori, osoba prilikom ulaska u chat, možete vidjeti da ne možete slati poruke jer ga je kontakt blokirao, Isto tako, ako pokuša ući u vaš profil, neće ga pronaći u tražilicama.

Vrlo zastrašujuća opcija, ako ne želite da se osoba pojavljuje među vašim glavnim vijestima, a da je ne mora blokirati ili izbrisati, sve što morate učiniti je prestati je pratiti na društvenoj mreži. To možete učiniti tako da unesete svoj profil i pritisnete opciju "Prestani pratiti", na taj se način neće pojaviti u ažuriranjima.