Suwe-suwe Gmail wis nggawe akeh inovasi lan amarga iku bakal ditampilake,

Apa fungsi Gmail?

  • Tampilan Obrolan: Gmail ngidini sampeyan ndeleng kabeh email sing mlebu lan metu, sing bisa diverifikasi kanthi mriksa maneh email sadurunge kanggo informasi. Yen sampeyan ora bisa ndeleng tampilan iki, sampeyan kudu ngetik:
  • Konfigurasi umum.
  • Tampilan Obrolan.
  • Sampeyan ngaktifake utawa mateni pilihan.
  • Batalake ngirim: Sampeyan wis ngirim email sing sampeyan ora pengin maneh, supaya sampeyan bisa mbatalake pangiriman sing kudu ditindakake kanthi cepet, lan mbukak layar kiwa banjur klik batal.
  • Tandha penting: Gmail ngidini sampeyan milih email sing pengin ditandhani sing penting lan email sing ora penting. Kanggo nindakake fungsi iki, sampeyan kudu ngaktifake lan ngetik:
  • Konfigurasi
  • Tandha penting.
  • tags: Dheweke nggampangake manajemen surat sing akeh. Sampeyan bisa nindakake kanthi cara ing ngisor iki:
    • Bukak menyang setelan umum.
    • Bukak pilihan Tag.
    • Pilih pilihan sing pengin.
  • kategori: Email diatur kanthi otomatis lan bisa ditambahake kanthi notifikasi, forum, sosial utawa promosi. Cara kanggo ngakses sampeyan kudu ngetik "Tag" ing sisih ngisor.
  • Tundha: Opsi iki nggawe ndhelikake email nganti wektu sing dipengini, yaiku ilang ing kothak mlebu lan bisa katon maneh ing wektu sing dipengini.
  • Jadwal pengiriman: yen sampeyan kudu ngirim email sing teka nalika mbutuhake, sampeyan bisa program kanthi cukup mencet panah ing jejere tombol kirim.
  • Konfigurasi: Gmail menehi pilihan iki sing nggawe email dadi pribadi, mung karo:
  • Priksa pilihan tanggal kadalu warso.
  • Kode akses nelpon.
  • Priksa pilihan sing ora bisa diterusake, disalin utawa liyane.
  • Baki Input Multiple: Gmail kanthi fungsi iki sampeyan bisa nambah nganti limang panel kothak mlebu sing diarahake menyang sing utama. Sampeyan bisa nindakake kanthi cara iki:
  • Pindhah menyang setelan lanjut
  • Jendhela Inbox Multiple bakal dicermin.
  • Sampeyan ngatur sing bakal ditambahake.
  • Tanggepan sing wis ditemtokake: Sampeyan bisa nggawe email dawa lan sampeyan bisa menehi tandha balesan yen kudu nulis balesan sing padha. Sampeyan bisa nindakake iki:
  • Pindhah menyang setelan lanjut.
  • Klik ing Preferensi Jawaban.
  • Email sing durung diwaca: ketik label teks: durung diwaca ing jendela telusuran.
  • Tempel gambar: Kanthi pilihan iki, sampeyan bisa nyeret gambar lan file liyane menyang email Gmail nggunakake Chrome.
  • Integrasi Google Maps: kanthi iki sampeyan bisa nyakup peta ing awak pesen.
  • Penerjemah Google: Kesempatan sing apik banget sing ditawakake Gmail kanggo narjamahake pesen email.
  • Gunakake Google Docs: Ngidini sampeyan nggawe dokumen nganggo email apa wae. Dokumen sing dipasang uga bisa diowahi dadi dokumen sing cocog.
  • Gunakake Google Calendar: Sampeyan bisa ngirim pesen "SMS" sing fungsine dadi alarm pangeling.
  • Surat prioritas: Sampeyan bakal bisa pesen kothak mlebu lan riwayat email, ngelasake lan mindhahake ing macem-macem nampan, miturut kabutuhan sing sampeyan butuhake. Sampeyan uga bisa ngowahi liwat setelan email Gmail.