Kadhangkala kita ngrasakake kita ngentekake pirang-pirang jam mriksa email lan mlebu ing kothak mlebu, kedadeyan karo platform liyane lan bisa uga karo Gmail. Nanging, Google nggawe pangguna bisa ngoptimalake Gmail kanthi alat kanggo ngilangi tugas sing bola-bali.

Kita bakal nuduhake sampeyan,

Apa fungsi sing didhelikake Gmail.

  1. Kirim email menyang "Turu": Fungsi iki ngidini sampeyan milih email banjur mbusak kothak mlebu kanggo nyetel tanggal sing anyar, yaiku kothak mlebu bakal katon ing wektu sing dituduhake. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nggunakake alat "Tundha" utawa "Tundha".
  2. Pangeling-eling dhiri: Gmail nempatake email ing sisih ndhuwur kothak mlebu kanthi otomatis yen ora tindakake pirang-pirang dina.
  3. Ngatur acara nganggo Tanggalan saka Gmail: Kalender minangka aplikasi Google, sing dununge ana ing sisih tengen Gmail lan ngidini sampeyan gawe jadwal acara utawa milih pangeling.
  4. Organisasi rinci: Gunakake label lan filter sing ngidini sampeyan ngatur email sing teka saka panampa tartamtu utawa sing kasebut nganggo tembung tartamtu, iki bakal ditindakake kanthi otomatis.
  5. Gmail prédhiksi apa sing bakal diketik: Gmail duwe rong fitur cerdas sing ngidini sampeyan ngrampungake ukara lan menehi tanggepan kanggo pesen sing mlebu. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nggunakake "Smart Reply" utawa "Smart Compose", fungsi sing bisa ngirit ewonan lan milyaran karakter sing ora tinulis.
  6. Multiple alamat email: Yen sampeyan pengin duwe nomer versi menyang alamat sampeyan, tambahake periode pungkasan menyang alamat email sampeyan. Contone: [email dilindhungi] sing [email dilindhungi]. [email dilindhungi] utawa variasi apa wae, manawa Google ngirim email sing padha.
  7. Trabasan keyboard: Sampeyan ngidini sampeyan ngirit wektu lan ngakses kanthi langsung, kanggo entuk kothak pop-up sing kudu sampeyan pencet? lan dhaptar ing ngisor iki bakal katon:
  • Ctrl + Ketik tegese ngirim pesen.
  • Ctrl + Shift + b tegese nambah panampa Bcc.
  • Ctrl + Shift + c tegese nambah panampa cc.
  • Ctrl+. tegese maju menyang jendhela sabanjure.
  1. Trabasan maju: Fungsi trabasan khusus lan beda-beda nalika sampeyan mbukak jendela anyar kanggo nyipta nganti sampeyan mindhah pacelathon menyang sampah.

Kanggo nggawe setelan lanjut, sampeyan kudu mbukak:

  • Bagan setelan ing pojok tengen ndhuwur.
  • Konfigurasi
  • Akses langsungs keyboard.
  • Simpen pangowahan

Dhaptar setelan majeng:

  • /: lebokake kursor ing kothak telusuran
  • c: nyipta pesen anyar
  • d: nyipta pesen ing tab anyar
  • r: wangsulan
  1. Gawe serep pesen sampeyan: Yen sampeyan pengin nggawe serep pesen, sampeyan kudu nggawe langganan menyang akun email sing nggawe salinan serep lan sampeyan ngatur menyang akun Gmail, supaya aku ngirim email menyang kothak mlebu utama.

Tindakake kaya ing ngisor iki:

  • Menyang setelan.
  • Diterusake y,
  • POP / IMAP.
  • Banjur kirim maneh salinan surat sing mlebu.
  • Iseni alamat saka mail.