Aktifake subtitle video sing dikirim ing YouTube iku cukup langsung. Yen sampeyan ora ngerti carane nggawe, aja padha sumelang. Kita bakal mulang babagan alat menarik iki sing nggabungake platform video streaming populer lan ngidini kita ndeleng konten ing basa liyane.

Subtitle ing YouTube ora mung digunakake kanggo paham karo video sing ana ing basa liyane nanging uga minangka pilihan sing luar biasa kanggo wong sing ngalami gangguan pendengaran. Dina iki, kita nuduhake cara paling gampang lan cepet kanggo ngaktifake fungsi iki saka PC utawa APP.

Napa subtitle penting ing YouTube?

Akeh pangguna sing isih durung ngerti pentinge subtitle ing platform YouTube. Dheweke bisa migunani nalika kasebut nalika kita pengin muter video nganggo basa liya utawa mung nalika ana ing papan sing rame banget, ora bisa dirungokake audio video kasebut.

Subtitle uga bisa dadi alternatif sing apik banget ing kasus kasebut, kita ana ing papan sing swarane video ora bisa utawa ora dirungu kanthi volume dhuwur.

Ana sebab apa, sing penting yaiku Youtube nawakake pilihan kanggo ngaktifake subtitle. Prosedur sing ditindakake cukup gampang lan cepet, lan sing paling apik yaiku kita bakal bisa ngatur saka PC utawa malah saka aplikasi seluler.

Aktifake subtitle saka PC

Kanggo ngaktifake subtitle ing YouTube saka komputer Kita mung butuh komputer sing ana internet. Ora perlu ndownload aplikasi utawa program liyane. Iki minangka langkah-langkah sing kudu kita tindakake:

  1. Mbukak Youtube saka browser PC kanthi ngetik youtube.com
  2. Nggoleki video sing pengin diputer
  3. Klik ing ikon "persiyapan”Sing katon ing sisih ngisor jendela puter maneh.
  4. Klik ing "subtitulos"
  5. Pilih sing paling trep miturut basa
  6. Siap. Video kasebut saiki bakal nguripake subtitle

Yen pengin mateni subtitle ing video sampeyan mung kudu mbaleni saben langkah sing dijelasake ing ndhuwur lan busak centhang ing kothak "subtitle":

Nguripake subtitle saka piranti iOS

Prosedur kanggo ngaktifake subtitle saka piranti iOS uga cukup gampang. Yen sampeyan isih durung ngerti kepiye, waca langkah demi langkah sing kudu sampeyan tindakake:

  1. Mbukak Youtube ing piranti iOS sampeyan
  2. Lokasi lan muter video sing sampeyan pilih
  3. klik ing ndhuwur telung titik vertikal sing katon ing pojok tengen ndhuwur layar.
  4. Klik ing opsi subtitle (CC) banjur pilih sing paling cocog miturut basa.

Aktifake subtitle saka aplikasi Android

Saka aplikasi seluler YouTube kanggo Android, sampeyan uga bisa ngaktifake subtitle video apa wae:

  1. Mbukak aplikasi Youtube ing ponsel sampeyan
  2. Telusuri lan ngasilake video sing disenengi
  3. klik liwat telung titik vertikal (pojok tengen ndhuwur)
  4. Pilih pilihan "subtitulos"