Cara ngaktifake utawa mateni 5G ing iPhone


Cara ngaktifake utawa mateni 5G ing iPhone

5G nawakake kacepetan sing luwih cepet kanthi latensi sing luwih murah, gangguan sing luwih sithik, bisa nglayani piranti liyane, lan nawakake efisiensi sakabehe sing luwih gedhe tinimbang sing sadurunge. Ing artikel iki, aku bakal mbantu sampeyan ngerti carane ngaktifake lan nggunakake 5G ing iPhone.

IPhone endi sing kompatibel karo 5G?

Priksa dhaptar ing ngisor iki kanggo mriksa apa iPhone sampeyan kompatibel karo teknologi 5G:

  • iPhone 12 seri
  • iPhone 13 seri
  • iPhone 14 seri
  • iPhone se (2022)

Setelan gawan kanggo 5G ing iPhone

Ora ana keraguan manawa 5G nyedhiyakake kecepatan data sing apik banget. Kajaba iku, saenipun, 5G bakal nyedhiyakake umur baterei luwih dawa tinimbang 4G. Mung amarga luwih cepet tinimbang 4G lan nggunakake daya kurang kanggo ngirim jumlah data sing padha.

Nanging, ing jagad nyata, 5G nggunakake daya luwih akeh tinimbang 4G amarga siji alasan: jangkoan jaringan sing kurang. Sanajan jaringan 5G berkembang kanthi cepet ing saindenging jagad, nyatane jangkoan jaringan kurang. Iki nyebabake baterei iPhone dadi luwih cepet amarga nyoba njaga sinyal kasebut utawa terus-terusan nggoleki sinyal alternatif.

Apple nyetel mode 5G otomatis kanthi standar supaya iki ora kelakon. Iki mbantu ngoptimalake umur baterei lan panggunaan data adhedhasar rencana data sampeyan. Lan yen sampeyan nemoni sambungan jaringan sing ora apik utawa kacepetan 5G ora secepat 4G, iPhone bakal kanthi otomatis ngalih menyang jaringan 4G.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ngreset ruang kerja ing Photoshop CS5

Cara ngaktifake 5G ing iPhone

Sawetara pangguna bisa entuk manfaat saka kecepatan 5G sing luwih cepet; ing wektu sing padha, sawetara uga ora peduli. Yen sampeyan kalebu ing kategori pisanan, sampeyan bisa nggunakake 5G. Nanging, yen sampeyan kalebu ing kategori pungkasan, sampeyan bisa mateni 5G kabeh.

Kanthi ngandika, tindakake langkah ing ngisor iki kanggo nguripake utawa mateni 5G ing iPhone:

  1. Bukak Setelan iPhone.
  2. Pilih Mobile data/Mobile data.

  3. Tutul "Setelan telpon seluler"/"Setelan data seluler".
    (Yen sampeyan nggunakake rong kertu SIM, bukak "Setelan" → "Data seluler" → "Pilih nomer sing pengin diganti setelan" → "Swara lan data")
  4. Pencet "Swara lan data". Ing kene sampeyan bisa milih salah siji saka telung opsi:

    1. 5G Otomatis: Dipilih kanthi gawan lan ngaktifake mode Data Cerdas. Iki mbantu ngirit umur baterei lan mbatesi panggunaan data kanthi ngalih menyang LTE nalika 5G ora kasedhiya.
    2. Diaktifake 5G: Kanthi milih jaringan iki, iPhone bakal dipeksa ngalih menyang jaringan 5G kapan wae kasedhiya, sanajan jaringan kasebut ala. Iki langsung mengaruhi panggunaan baterei lan nyuda umur baterei ing iPhone.
    3. LTE: Yen sampeyan pengin mateni 5G, pilih opsi iki. Iku mung bakal nggunakake jaringan LTE sanajan jaringan 5G kasedhiya. Iki mbantu ngirit daya baterei lan nyedhiyakake sambungan sing luwih kuat lan dipercaya.

Cara ngaktifake utawa mateni roaming data 5G

Macem-macem operator ing saindenging jagad ndhukung roaming 5G. Sanajan operator sampeyan ora ndhukung roaming 5G, nalika opsi iki diaktifake, piranti sampeyan bisa ngalih menyang 4G utawa LTE, gumantung saka apa sing kasedhiya. Mangkene carane sampeyan bisa ngaktifake utawa mateni roaming data ing iPhone.

  1. Bukak Setelan iPhone.
  2. Pilih Data Seluler.
  3. Tutul "Setelan data seluler"/"Setelan data seluler".
  4. Nguripake utawa mateni roaming data miturut kawicaksanan sampeyan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa Safari alon ing iPhone lan iPad? Ing ngisor iki ana 8 solusi kanggo ndandani

Opsi mode roaming data seluler 5G endi sing kudu dak pilih?

Ana telung opsi mode data seluler 5G sing bisa dipilih:

  • Ngidini data liyane ing 5G: Yen dicenthang, opsi iki ngidini panggunaan data sing luwih dhuwur kanggo aplikasi lan nyedhiyakake FaceTime kanthi kualitas sing luwih dhuwur, konten ing HD ing Apple TV, serep otomatis menyang iCloud, etc. Opsi iki bakal diaktifake kanthi gawan, gumantung saka operator sampeyan lan apa sampeyan duwe rencana data tanpa watesan.
  • Standar: Iki biasane diaktifake kanthi standar ing umume jaringan ponsel. Nganyari otomatis, tugas latar mburi, lan setelan video standar lan kualitas FaceTime urip nalika dipilih.
  • Mode data sithik: Tugas latar mburi lan nganyari otomatis ditundha nalika mode data sithik diaktifake kanggo data seluler lan Wi-Fi.

Sawise sampeyan mutusake pilihan mode data seluler 5G sing pengin dipilih, banjur

  1. Bukak Setelan ing iPhone.
  2. Pencet "Data seluler".
  3. Pilih “Setelan seluler”/”Setelan data seluler”.
  4. Tutul Mode data.
  5. Saiki sampeyan bisa milih salah siji saka telung opsi sing kasedhiya,
    • Ngidini data liyane ing 5G
    • Estándar
    • Mode volume data sithik

Cathetan: Opsi "Allow luwih akeh data ing 5G" mbuwang baterei luwih cepet tinimbang rong pilihan liyane. Punika pandhuan kanggo mbantu ngatasi masalah saluran baterei iPhone.

Apa tegese lambang 5G sing beda-beda?

Sawetara operator ing saindenging jagad nawakake konektivitas 5G. Amarga ana macem-macem teknologi 5G, kayata frekuensi ing ngisor 6 GHz, frekuensi medium lan dhuwur utawa gelombang milimeter, jelas operator bisa nggunakake teknologi sing beda-beda gumantung saka pita frekuensi sing dipikolehi lan kecepatan transmisi data sing ditawakake.

IPhone bakal nampilake lambang sing beda-beda gumantung saka jinis lan kacepetan sambungan. IPhone sampeyan saiki nampilake papat lambang ing garis status, lan iki tegese:

  • 5G: Lambang 5G tegese iPhone sampeyan disambungake menyang jaringan 5G low utawa baseband sing diwenehake dening panyedhiya layanan.
  • 5G+, 5G UW, 5G UC: Lambang iki tegese iPhone sampeyan disambungake menyang versi frekuensi sing luwih dhuwur saka jaringan 5G. Lambang 5G+ katon nalika iPhone disambungake menyang versi frekuensi sing luwih dhuwur sing ditawakake panyedhiya layanan. 5G UW minangka versi gelombang milimeter saka jaringan 5G. Pungkasan, 5G UC cendhak kanggo Ultra Capacity, jaringan 5G adhedhasar frekuensi mid-band.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Cara nggawe hyperlink ing Word 2010

Apa sing kudu ditindakake yen sampeyan ora ndeleng 5G ing garis status?

Kaping pisanan, supaya iPhone sampeyan nuduhake 5G ing garis status, sampeyan kudu mesthekake yen ana jangkoan 5G ing wilayah sampeyan. Uga, sampeyan butuh rencana Data Seluler 5G sing aktif kanggo nyambung menyang jaringan 5G. Yen sampeyan nyukupi loro syarat kasebut nanging isih ora ndeleng 5G ing garis status ing iPhone, tindakake langkah ing ngisor iki, nguripake lan mateni mode Pesawat sawise 30 detik, utawa miwiti maneh iPhone.

Yen tindakake langkah-langkah iki ora bisa digunakake kaping pisanan, baleni langkah-langkah kasebut kaping pirang-pirang. Nanging, yen sampeyan ora ndeleng asil sanajan sawise iku, iku wektu kanggo hubungi panyedhiya layanan kanggo bantuan luwih.

Luwih cepet ora mesthi luwih apik

Ya, aku ngerti iki versi modifikasi saka paribasan "luwih gedhe ora mesthi luwih apik", nanging bener. Contone, mobil sport super-cepet uga nganggo akeh bahan bakar. Semono uga kanggo 5G, amarga nawakake kecepatan sing luwih cepet nanging nggunakake baterei sing akeh amarga jangkoan kurang.

Kita ngarepake iki bakal nambah amarga jaringan 5G terus berkembang, lan nalika jangkoan entuk jaringan 4G, 5G bakal duwe kompromi sing luwih sithik. Saiki, aku tetep nganggo 4G/LTE. Kabari aku ing komentar ing ngisor iki yen sampeyan ana ing tim 4G utawa 5G.

Waca liyane:

  • 16 cara kanggo nambah kacepetan seluler ing iPhone
  • 5G ora bisa digunakake ing iPhone? 7 cara kanggo ndandani!
  • Cara mbatesi data seluler ing iPhone lan iPad



Sampeyan uga kasedhiya:
Tindakake Pengikut
Huruf kanggo Instagram kanggo ngethok lan nempel
Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
ForumPc
TipeRelax
LavaMajalah
erraticians
perpustakaan trick
ZoneHeroes