Gmail minangka salah sawijining layanan sing paling akeh digunakake ing jagad iki lan layanan tanpa biaya tambahan sing ndadekake gampang akses saka piranti apa wae.

Nalika nggunakake email sampeyan elektronik, apa sampeyan duwe

Kepiye carane ngatur Gmail sampeyan?

  1. Ganti latar mburi, font lan tema ing Gmail: Kanggo nggawe latar mburi lan nggawe personalisasi ing Gmail, klik "Fotoku", pilih layanan unggahan Google lan tema Gmail bakal katon kanthi otomatis. Cara liya kanggo gambar latar mburi milih latar mburi teks kanggo peteng ing pojokan utawa tandhani efek cetho.

Kanggo duwe tema   kita duwe kauntungan yaiku bisa nggawe pangowahan lan ngatur lan ngakses bagean Tema, banjur nyetel tema. Kita bakal ndeleng jendhela sing bakal dipilih ing antarane topik sing ana ing layanan Google.

Ing kasus ganti  ukuran huruf, Gmail ora duwe fungsi iki, nanging ana kemungkinan sing padha yaiku liwat "Kapadhetan konten". Saliyane, Gmail ngidini sampeyan ngatur jinis, warna, ukuran, font sing digunakake nalika nulis utawa menehi wangsulan.

  1. Ngowahi sumber ing iPod utawa iPhone.
    • Menyang Gmail ing iPod utawa iPhone.
    • Pencet "Tulis" sisih ngisor.
    • Tulis pesen.
    • Tutul kaping pindho konten sing bakal diformat.
    • Pilih opsi format sing dipengini: miring, kandel, garis ngisor lan liya-liyane.
  2. Ngowahi ukuran font.
    • Bukak Setelan.
    • Layar lan sumunar.
    • Ukuran saka teks.
  1. Ubah font ing Android.
    • Ir aplikasi Gmail ing Tablet Android utawa ing telpon.
    • Pencet "Tulis"Ngisor nengen.
    • Tulis pesen.
    • Tutul kaping pindho konten sing bakal diformat.
    • Pilih opsi format sing dipengini: miring, kandel, garis ngisor lan liya-liyane.
  2. Gawe tema khusus ing Gmail.
    • Bukak menyang Gmail.
    • Klik gir, sisih tengen ndhuwur layar.
    • Brand pilihan "Tema".
    • Pilih "Fotoku."
    • Pilih sing sampeyan butuhake: Foto. Ditampilake, foto sing mentas dipilih, ngunggah foto utawa URL potret sing pengin dipersonalisasi.
    • klik ing "Pilih"
    • Pilih Panjenengan
    • Pilih latar mburi Ayo dadi padhang utawa peteng.
  3. Mode peteng Gmail.
    • Bukak Konfigurasi
    • Menyang Tema "Setelan cepet"
    • Bukak topik "Deleng kabeh setelan."
    • Pilih topik.

Tema kasebut cukup maneka warna, mula kita kudu pindhah menyang peteng lan saengga kita bisa duwe pratinjau kanggo ngerti yen disimpen, yen ora kaya sing dikarepake, kita mung bakal pencet batal lan maneh bali menyang tema sing wis dikonfigurasi .

  1. Tambah tombol kanggo masang file saka Facebook, Instagram, Dropbox, lsp.

Cloudy for Gmail minangka ekstensi kanggo Google Chrome, sing fungsine kanggo nambah tombol yen kabeh file disimpen ing cloud sing kalebu saka jaringan sosial lan yen sampeyan bisa masang kanggo ngirit ruangan, wektu lan kerja.