Kabeh sing kudu ngerti babagan carane nggawe pesawat kertas

Apa sampeyan kepengin sinau carane nggawe pesawat kertas? Apa sampeyan pengin pesawat kertas dadi sampurna lan mabur suwe? Sampeyan wis tekan papan sing paling apik kanggo sinau cara nggawe pesawat kertas kanthi cara sing gampang.

Pesawat kertas minangka salah sawijining dolanan kertas sing disenengi bocah-bocah. Sanajan isih narik kawigaten kanggo sawetara wong diwasa, utamane ing wektu luang kanggo menehi rekasa.

Pesawat kertas dadi populer banget malah ana buku sing diarani Planes kertas sing nggumunake, sing diterbitake ing 1987. Malah ana Rekor Guinness amarga wis nggawe pesawat kertas sing wis suwe ora ana udhara.

Teka lan seneng-seneng! Lan sinau kanggo mbangun iki asli origami Iki bakal njamin sampeyan nyenengake nalika nggawe nganggo tangan sampeyan dhewe.

Ayo pesawat pesawat kertas!

Pesawat kertas kertas iku gampang. Kanggo nindakake iki, mung duwe wektu, kreatifitas lan kepinginan kanggo nindakake. Sampeyan bisa nggawe sawetara jinis pesawat, ana macem-macem desain.

Iki minangka fungsi apa sing ditindakake pesawat. Maksudku Kepiye kahanane mabur, sepira gedhi, kepiye laju. Desain kasebut kalebu saka sing paling rumit nganti paling gampang.

Apa sing sampeyan butuhake

Kanggo mbangun pesawat kertas, gunakake bahan ing ngisor iki:

Papel

Temenan iki bakal dadi milik kita tunggal bahan. Kertas kasebut kudu persegi bentuk persegi panjang. Ukuran kasebut kaya sing dikarepake. Sanajan disaranake nggunakake lembar 20 cm x 30 cm.

Luwih akeh bobote lembar iki, dadi luwih apik bidang pesawat kertas Bakal duwe stabilitas liyane. Bobot lembar pengaruh wektu penerbangan.

Disaranake nggunakake a Lembar utawa A4 jinis sheet, sing digunakake kanggo nyithak. Nanging kaca saka majalah utawa sawetara notebook kanthi lembar kanggo daur ulang uga bisa migunani.

Palet kayu utawa spatula plastik

Kanthi paling ora salah sawijining, sampeyan bakal entuk nggampangake pakaryan ing pambentukan lipatan, supaya pancen sampurna. Sanajan sampeyan ora duwe salah siji, driji sampeyan bisa mlaku, nanging sampeyan kudu eling yen sampeyan kudu menehi tekanan supaya bisa ditindakake kanthi becik.

Sawetara model pesawat kertas

Mangkene sawetara model pesawat saka kertas, supaya sampeyan bisa seneng nglakoni. Aku bakal miwiti nganggo model dhasar, ngiring rong kerumitan sing luwih gedhe.

Coba nyoba macem-macem fungsi kasebut. Kanthi ukara liya, sing mabur dhuwur nanging ora suwe. Siji sing cepet, nanging kanggo wektu sing cendhak, lan sing bakal kliwat kanggo wektu sing paling dawa.

Model 1. Pesawat kertas dhasar

  • Model pesawat iki paling gampang lan gampang digawe. Ringkesane adhedhasar sawetara langkah-langkah prasaja sing dakkenal ing ngisor iki:

Awak pesawat kudu prosedur ing ngisor iki:

  • Gunakake lembaran kertas, udakara 20 cm x 30 cm utawa lembar cetak A4. Sampeyan uga bisa nggunakake sheet notebook, majalah, lsp.
  • Selehake ing permukaan sing rata lan cemplung dadi setengah, ing sadhuwure. Lipat iki kudu kaya lipatan buku.
  • Tekanan nganggo driji ing sadawane lipatan nganti tekan tegas. Priksa manawa sampeyan duwe tekanan ing kabeh lipatan, saengga tokoh asal sampeyan bakal tegas lan ora gampang dicopot.
  • Mbukak cepet, lan pasang sheet mbukak, kaya ing wiwitan. Saiki dheweke duwe garis sing digambar saka lipatan sing sampeyan lakoni separo.
  • Lipat sisih ndhuwur sisih ndhuwur njupuk menyang tengah. Gagasan yaiku cocog karo garis sing dibentuk ing lipatan pertama, yaiku lipatan tengah. Iki carane sampeyan bakal entuk rong flaps segi telu ing ujung ndhuwur kertas.
  • Sampeyan kudu meksa ing flaps flaps Uga supaya tegas lan ora mbukak.

Kanggo bagean kasebut, swiwine pesawat digawe ing ngisor iki:

  • Iki wektu kanggo melu? maneh kertas ing separo, yaiku lipatan pertama sing kita lakoni. Pambungkus ing bentuk flap sing dipikolehi kudu madep ing njaba. Sampeyan wis entuk wangun ing sisih mburi lan ujung langsung.
  • Lipat sisih bagean langsung, sampeyan bakal nggawe rong flaps metu. Coba gawe simetri melu iki, saengga entuk swiwine pesawat.

Lan siap! Sampeyan wis duwe pesawat asli sampeyan, gaya dhasar. Saiki go fly.

Model 2. Pesawat kertas sing cepet

Model pesawat iki uga gampang ditindakake. Banjur langkah-langkah:

  • Sampeyan bakal nggunakake sepotong kertas kanthi katrangan babagan pesawat dhasar. Sampeyan bakal dilebokake ing permukaan lan nggawe lip buku ing setengah lan sadawane.
  • Selehake sheet sing mbukak, kaya ing wiwitan. Terusake mbungkus pojok sisih ndhuwur menyang tengah, kanggo nggawe rong tutup segi telu. Iki bakal tetep kaya sing sampeyan ngerteni ing sisih ndhuwur sheet kertas.
  • Baleni prosedur ing ndhuwur. Saiki ing rong flap kasebut, cekel loro-lorone menyang tengah supaya padha kabetot karo garis tengah. Mangkene saka flaps kasebut, sampeyan entuk wangun segitiga isosceles, nanging mudhun.
  • Gulung kertas ing separo maneh, yaiku, lipatan pertama sing kita lakoni.
  • Gawe lipatan anyar ing sisih tengen ing saben sisih, kanggo mbentuk swiwine. Lan ing formulir sing dipikolehi nggawe lempitan anyar. Sampeyan bakal entuk basis sing lurus lan elongated lan bagean ndhuwur, sing rampung kanthi bentuk angled.
  • Bukak bagean iki kanthi ati-ati lan sampeyan bakal entuk swiwine. Mangkono rampungake pesawat kita.

Apik banget! Sampeyan entuk pesawat sing tipis lan elongated. Ayo, coba coba! Sampeyan bakal weruh manawa cepet lan tekan papan sing apik.

Model 3. Kaping pesawat sing paling dawa

Kanggo nggawe model pesawat iki, gunakake lembaran kertas kanthi karakteristik sing wis dingerteni, luwih becik A4. Cara kasebut pancen prasaja, dakkandhakake ing ngisor iki:

  • Nggawa pojok sisih ndhuwur ndhuwur sheet lan arahake menyang sisih kiwa sisih kiwa, mbentuk sudhut sing bener. Pencet nganggo driji, kanggo nggambar crease kanthi apik. Baleni operasi iki kanthi sisih sabalikna. Nalika nindakake langkah iki, sampeyan kudu entuk segitiga scalene ing sisih ndhuwur sheet. Bagean ing ngisor sheet mbentuk persegi panjang.
  • Bukak sheet maneh lan sampeyan bakal sok dong mirsani X sing digambar kanthi lipatan kasebut, mbentuk alun ing ndhuwur lan persegi cilik ing ngisor.
  • Sampeyan kudu melu sudhut kiwa ndhuwur menyang garis tengah sing dibentuk dening X. Ana, sampeyan bakal entuk tab, lan sampeyan kudu mbaleni langkah iki kanthi sisih sing ngelawan lan sampeyan bakal entuk tab saka saben sisih.
  • Lipat rong tab kasebut, sampeyan bakal entuk siji rupa godhong kaya gunung, utawa gunung geni, kanthi dhasar sing amba lan vertex kethul.
  • Tutup busung iki menyang tengah nuntun sampeyan saka sudut sing dibentuk dening unen-unen saka rong tab. Kudu ana simetri ing sisih loro. Sampeyan entuk tokoh berbentuk trapeze.
  • Sisih paling tipis ing babagan iki tokoh trapezoid, sampeyan kudu bend kanggo nggawe rong tab kanthi cocog karo rong tips.
  • Gawe lipatan anyar, nanging wektu iki gabung ing sisih tengen lembar kanthi sisih kiwa.
  • Sampeyan entuk dhasar sing lurus lan bagean ndhuwur sing amba.
  • Lipat sisih metu maneh kanggo nggawe swiwine.
  • Siap sampeyan duwe pesawat kertas glider jarak jauh sampeyan!

Kunci kanggo nggawe pesawat kertas sing apik

Yen sampeyan pengin nggawe pesawat kertas kanthi sukses, elinga tips taman ing ngisor iki babagan proses lan asil sing paling apik:

  • Simetri: Tombol utama kanggo nggawe pesawat kertas sing apik yaiku simetri. Sampeyan kudu njaga simetri sajrone proses manufaktur.
  • Sabar: Sampeyan kudu njaga sabar nalika njlimet. Sawetara desain pesawat kertas luwih kompleks tinimbang liyane, amarga sabar njamin asil sing apik.
  • Kertas: nggunakake kertas sing cocog, ana sawetara kertas sing bobot lan tekstur kasebut entheng banget lan ora disenengi ing desain pesawat kertas. Kertas sing bisa dicithak, halaman saka sawetara majalah, utawa koran bisa mbantu.
  • Folds: priksa manawa lipatan kasebut ditandhani kanthi apik, sampeyan bisa nulungi awak trowel utawa sawetara materi sing ngidini sampeyan menehi tekanan ing saben bend sing digawe.
  • Kreativitas: Saben desain pesawat unik, kabeh gumantung karo kreatifitas sampeyan. Sampeyan bisa nyoba sawetara desain. Praktek kasebut bakal menehi katrampilan ing pangembangan lan bakal ngidini sampeyan mbenerake sawetara cacat sing sampeyan perhatikan nalika sampeyan mabur.
  • Kasenengan: Sampeyan kudu nyenengake lan seneng-seneng karo kegiatan manual iki. Bakal mbantu sampeyan ngeculake ketegangan lan entuk konsentrasi. Bungah dhewe kanthi nggawe pesawat kertas.
  • Nggawe pesawat kertas Iki minangka cara sing gampang, lan praktik seneng-seneng, nuwuhake kreatifitas sampeyan. Sampeyan kudu terus-terusan praktek lan sinau saka saben desain lan mbenerake kekurangan. Ngerti kepiye bobote kertas aerodinamik lan fungsi wing.

Kasunyatane sampeyan bisa dadi pakar ing carane nggawe pesawat kertas, nyedhiyakake nyenengake kanggo bocah akeh. Ayo maju lan praktek apa sing wis sampeyan sinau ing kirim iki!

Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie situs web iki dikonfigurasi kanggo "ngidini cookie" lan kanthi mangkono nawakake pengalaman browsing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs web iki tanpa ngganti setelan cookie utawa klik "Tampa" sampeyan bakal menehi idin sampeyan.

cedhak