Ana macem-macem cara nggunakake media sosial. Kadhangkala, dheweke mbutuhake wektu lan bisa uga rada angel. Luwih penting maneh, nalika Dheweke ngidini wong liya ndeleng kabeh sing ditambahake ing profil liyane tanpa ana masalah.

Nanging, ana sawetara cara supaya ora jenuh karo jaringan sosial, contone, katon offline ing Facebook, sing bisa ngidini sanajan nggunakake platform ora nggatekake pesen saka wong utawa nyegah kontak ndeleng platform online digunakake, kanggo nggayuh proses iki bakal katon ing artikel ing ngisor iki.

Nyegah kanca supaya ora nyambungake aku ing Facebook Kepiye carane?

Kaping pisanan kudu dikandhakake iku konfigurasi liyane, panentu sing cocog kanggo jaringan sosial, dadi ora rumit lan bisa mbukak saka komputer utawa piranti seluler kaya biasane. Proses kasebut rampung liwat pilihan Messenger lan bisa ditindakake ing piranti apa wae, amarga iki sampeyan kudu njaga koneksi Internet sing stabil lan jelas sampeyan bisa ngakses Facebook.

Ing kasus iki, kudu diarani manawa Facebook minangka salah sawijining jaringan sosial sing paling akeh digunakake ing donya, nduweni salah sawijining layanan olahpesen sing paling efektif ing saindenging jagad, sing sejatine otomatis lan ngidini sapa wae bisa nggunakake apa wae.

Akeh wong sing nggunakake aplikasi kasebut kanggo saling berhubungan lan ngerti kapan wong liya nggunakake aplikasi kasebut. Nanging, yen sampeyan pengin nyegah wong liya ngerti kapan nggunakake aplikasi kasebut, kabeh sing kudu ditindakake bakal ditinggalake ing bagean sabanjure.

Langkah-langkah kanggo ngetutake supaya ora katon nyambung ing Facebook

  1. Kanggo miwiti, kudu wong kasebut ketik platform saka piranti seluler utawa komputer yen dibutuhake.
  2. Banjur kudu marani Messenger utawa mbukak jendhela sing umum digunakake kanggo ngobrol utawa nelusuri pesen, iki ing komputer uga ing ponsel.
  3. Ing lambang gir sing ditampilake, pilihan ditampilake minangka "Setelan obrolan". Sampeyan kudu dipencet.
  4. Serial pilihan bakal katon, ing antarane sampeyan kudu pencet "Pateni Mode Aktivitas".

Kanthi cara iki, wong kasebut bakal katon ora aktif maneh karo wong liya, dene opsi kasebut ngidini nggunakake Facebook kaya biasane. Kajaba, yen sampeyan pengin ngowahi iki, sampeyan kudu nindakake langkah sing padha, bedane pilihan sing ditekan bakal "ditampilake ing Facebook".

Tetimbangan fungsional

Perlu dielingake manawa ing antarane pirang-pirang fitur sing diduweni Facebook, sampeyan uga bisa milih kanggo mateni obrolan kanggo siji utawa luwih wong tartamtu. Prosese biasane padha, kajaba nalika obrolan ora aktif, sampeyan kudu golek "personalisasi" ing opsi kasebut.

Nalika aktif lan nindakake fungsine, sampeyan mung kudu ngetik jeneng wong sing pengin mateni obrolan, supaya sampeyan ora ngerti nalika wong kasebut online utawa offline. Supaya cara iki efektif, disaranake nggunakake setelan privasi dadi wong-wong iki uga ora bisa ndeleng konten sing dikirim ing profil sampeyan.