ເຟສບຸກມີຫລາຍທາງເລືອກທີ່ສາມາດປັບແຕ່ງໄດ້ເພື່ອເຮັດໃຫ້ປະສົບການພາຍໃນບໍລິການດີທີ່ສຸດ. ໃນຄວາມຮູ້ສຶກນີ້, ເວທີສັງຄົມທີ່ໃຊ້ຫຼາຍທີ່ສຸດມາຮອດປະຈຸບັນອະນຸຍາດໃຫ້ມີການຕັ້ງຄ່າຫລາຍ ໜ້າ ທີ່ຄວາມເປັນສ່ວນຕົວໃຫ້ກັບຜູ້ໃຊ້ຂອງພວກເຂົາ. ເພາະສະນັ້ນ, ຜູ້ໃຊ້ແຕ່ລະຄົນສາມາດເລືອກການປະຕິບັດງານແລະແກ້ໄຂການ ດຳ ເນີນງານຂອງພວກເຂົາ, ແຕ່ໃນທາງເລືອກທີ່ໄດ້ສະ ໜອງ ໃຫ້, ມັນບໍ່ສາມາດຊອກຫາໄດ້ວ່າມີຜູ້ໃດຜູ້ ໜຶ່ງ ແຍກຕົວລາວຈາກຜູ້ຕິດຕໍ່.

ໂດຍສະເພາະ, ໃນແຈ້ງການຂອງເຟສບຸກ, ຖ້າມີຄົນຖືກບລັອກຫລືວ່າຖືກສະກັດກັ້ນ, ບໍ່ມີໃຜຈະແຈ້ງໃຫ້ຊາບ. ເຖິງຢ່າງໃດກໍ່ຕາມ, ຖ້າມັນປະກົດຕົວ, ຂໍ້ຄຶດບາງຢ່າງໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມທີ່ອາດຈະເປີດເຜີຍພຶດຕິ ກຳ ນີ້ຕໍ່ ແຕ້ມຂໍ້ສະຫລຸບວ່າບຸກຄົນໃດ ໜຶ່ງ ໄດ້ຕັດສິນໃຈແຍກທ່ານຈາກການເຊື່ອມຕໍ່ຂອງພວກເຂົາ, ຫຼືຖ້າທ່ານຕ້ອງການສະກັດກັ້ນບາງຄົນຈາກເຟສບຸກ, ເຊິ່ງທັງ ໝົດ ນີ້ຈະຖືກສະແດງຢູ່ໃນບົດຄວາມນີ້.

ບລັອກໃນເຟສບຸກວິທີເຮັດມັນ?

ໃນຕົວຢ່າງ ທຳ ອິດ, ມັນເວົ້າໂດຍບໍ່ຕ້ອງເວົ້າເຖິງເຫດຜົນຂອງການເອົາຄົນອອກຈາກຊີວິດຈິງສາມາດນັບບໍ່ຖ້ວນ. ແຕ່ເກືອບສະເຫມີ, ນີ້ເກີດຂື້ນຍ້ອນບັນຫາລະຫວ່າງຄົນ, ຜູ້ໃຊ້ທີ່ ໜ້າ ລຳ ຄານ ຫຼືດ້ວຍເຫດຜົນງ່າຍໆທີ່ບໍ່ຕ້ອງການໃຫ້ຄົນອື່ນຕິດຕໍ່ໂດຍກົງກັບໂປຼໄຟລ໌ຂອງພວກເຂົາ. ຂະບວນການດັ່ງກ່າວບໍ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບສິ່ງໃດທີ່ສັບສົນແລະ ສຳ ລັບສອງສາມນາທີທີ່ລົງທືນນີ້ຈະພຽງພໍ.

ຖ້າການຕັດສິນໃຈນີ້ມີເຫດຜົນໃດກໍ່ຕາມ, ມັນ ຈຳ ເປັນຕ້ອງເຂົ້າໃຈວ່ານັບແຕ່ເວລານັ້ນເປັນຕົ້ນໄປທ່ານຈະບໍ່ສາມາດເບິ່ງຂໍ້ຄວາມທີ່ຂຽນໂດຍບຸກຄົນນັ້ນ, ຫຼື ຄຳ ເຫັນ, ຫຼືສົ່ງຂໍ້ຄວາມຫາກັນແລະກັນແລະໃນທາງກັບກັນ ສະນັ້ນກ່ອນທີ່ຈະຕັດສິນໃຈນີ້, ຈົ່ງ ຈຳ ໄວ້ວ່າມັນມີຂໍ້ ຈຳ ກັດແລະຜົນກະທົບຫຼາຍຢ່າງ.

ຂັ້ນຕອນການກີດຂວາງບັນຊີເຟສບຸກ

ມັນບໍ່ມີຫຍັງສັບສົນແທ້ໆໃນການສະກັດກັ້ນຜູ້ໃດຜູ້ ໜຶ່ງ ຈາກ Facebook, ຂັ້ນຕອນ ໜຶ່ງ ທີ່ງ່າຍດາຍແລະປົກກະຕິທີ່ສຸດແມ່ນການເຂົ້າໄປໃນໂປຼໄຟລ໌ຂອງບຸກຄົນທີ່ທ່ານບໍ່ຕ້ອງການໃຫ້ມີການພົວພັນແບບເສມືນ. ຕໍ່ມາ, ທ່ານຕ້ອງກົດໃສ່ສາມຮູບສ້ວຍທີ່ປາກົດຢູ່ດ້ານລຸ່ມຂອງຮູບພາບປົກ. ຢູ່ທີ່ນັ້ນທ່ານຕ້ອງກົດຕົວເລືອກ "ບລັອກ".

ຕໍ່ມາ, ທ່ານຕ້ອງໃຫ້ "ຢືນຢັນ", ອະທິບາຍເຫດຜົນທີ່ທ່ານຕ້ອງການລຶບແລະຂັດຂວາງການຕິດຕໍ່, ຂັ້ນຕອນນີ້ແມ່ນທາງເລືອກ. ແລະ voila, ດ້ວຍມັນ, ບຸກຄົນຈະຖືກປິດລ້ອມຢ່າງເຕັມທີ່ຈາກເຄືອຂ່າຍ Facebook ຂອງພວກເຂົາ. ໃນຄໍາຮ້ອງສະຫມັກສໍາລັບໂທລະສັບມືຖືແລະອຸປະກອນຂັ້ນຕອນແມ່ນຄືກັນ.

ພິ​ຈາ​ລະ​ນາ

ມັນເປັນສິ່ງຈໍາເປັນທີ່ຈະຕ້ອງພິຈາລະນາວ່າປະຊາຊົນສາມາດຮູ້ໄດ້ໃນເວລາທີ່ຜູ້ໃດຜູ້ຫນຶ່ງສະກັດກັ້ນພວກເຂົາ, ຜ່ານຂໍ້ຄຶດຫລືສະຖານະການທີ່ເກີດຂື້ນໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ຍົກ​ຕົວ​ຢ່າງ; ໃນເວລາທີ່ມີການສົນທະນາຮ່ວມກັນ, ຄົນທີ່ເຂົ້າໄປໃນການສົນທະນາ, ທ່ານສາມາດເຫັນໄດ້ວ່າທ່ານບໍ່ສາມາດສົ່ງຂໍ້ຄວາມໄດ້ເພາະວ່າຜູ້ຕິດຕໍ່ໄດ້ສະກັດກັ້ນມັນ, ເຊັ່ນດຽວກັນ, ຖ້າມັນພະຍາຍາມໃສ່ໂປຼໄຟລ໌ຂອງທ່ານ, ມັນຈະບໍ່ພົບໃນເຄື່ອງຈັກຊອກຫາ.

ຕົວເລືອກທີ່ ໜ້າ ເຊື່ອຖືຫຼາຍ, ຖ້າທ່ານບໍ່ຕ້ອງການໃຫ້ບຸກຄົນນັ້ນປະກົດຕົວໃນບັນດາຂ່າວຫຼັກຂອງທ່ານໂດຍບໍ່ ຈຳ ເປັນຕ້ອງສະກັດກັ້ນຫຼືລຶບມັນ, ສິ່ງທີ່ທ່ານຕ້ອງເຮັດແມ່ນຢຸດຕິດຕາມພວກມັນຢູ່ໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ວິທີທີ່ຈະເຮັດມັນແມ່ນໂດຍການເຂົ້າໄປໃນໂປຼໄຟລ໌ຂອງທ່ານແລະກົດທາງເລືອກ "ຢຸດຕິດຕາມ", ດ້ວຍວິທີນີ້ມັນຈະບໍ່ປາກົດໃນການອັບເດດ.