Дм на Инстаграм

Инстаграм е социјална мрежа чија главна функција е да споделуваат фотографии и видеа со следбеници. Исто така ви овозможува да нанесете фотографски ефекти како што се филтри, рамки, термички сличности, ретро бои. Во оваа смисла, апликацијата започна во октомври на 2010 од Кевин Систром y Мајк Кригер оттогаш има многу ажурирања, еден од нив е ДМ на Инстаграм.

Оваа апликација ги имаше своите почетоци за оперативните системи iOS, кои се продаваат од ланецот Apple inc. Но, две години по неговото лансирање, излегува априлскиот 3 на 2012 верзијата за уреди со Android систем. Откако објавив и за помалку од 24 часа, постигнав повеќе од еден милион преземања.

Од набавката, во следната година ќе бидете ја вклучува функцијата за пораки на платформата слично на оној што има интерфејс на Фејсбук. Апликацијата 12 од декември во годината 2013 вклучуваше меѓу нејзините функции директно пораки, Директна порака (DM).

Што е dm на Инстаграм?

Социјалната мрежа Инстагран, покрај објавување фотографии, вклучува и функција на директно испраќање или приватна порака. Во оваа смисла, ДМ се пораки што се испраќаат до профилот на корисникот, кои го олеснуваат протокот на разговор, или помеѓу една или неколку лица.

Текстуалните пораки, гласот, фотографиите, видеата можат да се испраќаат преку функцијата за директно пораки. Исто така локации во реално време, профили на други корисници, хаштагови и објавувања во делот за вести.

Можете исто така да споделите приказни и публикации на трети страни, без корисникот кој го објави откритието. Односно, ова се прави сè додека корисникот што ја објавува фотографијата испратена преку директна порака, има свој јавен профил или поединецот со кого е објавено публикацијата е дел од неговите следбеници.

Во случај лицето да има приватен профил, ќе им се покаже порака што вели „испратена е порака @XXXX, но нивниот профил е приватен, затоа не можат да го разгледаат објавувањето“.

Како да испратите ДМ на Инстаграм?

Како прво, потребно е да ја имате апликацијата на вашиот мобилен телефон, за потоа да можете да го внесете профилот, со корисничкото име и лозинката што сте ги поставиле. Исто така, во делот лоциран во горниот десен агол, можете да ја видите иконата за директно испраќање, што е обележано со хартиена рамнина.

Со притискање на оваа икона, ќе бидат прикажани сите пораки разменети до денес. Потоа можете да ја барате опцијата „Нова порака“, што се наоѓа на дното на екранот. Подоцна, ќе ви овозможи да изберете име или корисник на лицето со кое сакате да разговарате. Покрај тоа, има предност да се направи повеќе разговор. Односно, можете да ја испратите истата порака директно до различни корисници на Instagram, а повеќе избрани корисници можат да комуницираат едни со други. Во оваа смисла, откако ќе се избере примателот (а), на дното на екранот е полето за пишување на пораката, на крајот од пишувањето на пораката, притиснете ја опцијата "испрати".

Аудио

Покрај испраќање на текстуални пораки, можете да испраќате аудио, само треба да го притиснете симболот за микрофон што се наоѓа на долниот десен дел на екранот. Исто така можете да споделувате слики или фотографии со избирање на опцијата за слика што се наоѓа на сличен начин во долниот десен дел на екранот, веднаш до опцијата за говорна порака. Од друга страна, сликите што треба да се испратат можат да се уредуваат со различните филтри што ги има апликацијата.

Испратете директни пораки од профилот на целниот корисник

Главно, отворете ја апликацијата Instagram на вашиот паметен компјутер, со корисничко име и лозинка, за да влезете во почетната страница. Потоа изберете го пребарувачот сместен на дното на екранот, што е идентификувано со лупа. По ова, ќе ја видите лентата за пребарување, во која мора да го напишете името или корисникот на лицето со кое сакате да комуницирате.

Затоа, при внесување на името на лицето, апликацијата ќе ги врати резултатите од пребарувањето, и мора да го изберете профилот на корисникот. Откако ќе се избере, апликацијата ќе ве однесе до профилот на поединецот, каде ќе ги видите фотографиите, видеата, приказните што ги објавил. Во оваа смисла, за да испратите директна порака, мора да ги изберете трите точки (...) кои се наоѓаат во горниот десен агол, така што платформата потоа ќе ви ги покаже следниве опции:

  • Копирајте ја URL-то на профилот
  • Сподели профил
  • Испратете порака
  • Овозможи известување за објавување

Изберете опција „Испрати порака“, со притискање на истиот, ќе се отвори директен разговор што го имате со таа личност, каде што можете да ги погледнете директните пораки што ги размениле. И на дното има поле за „пишување порака“ придружено со опциите за говорна или порака за слики.

Со кого можам да разменувам ДМ со Instagram?

Луѓето кои се следат едни со други можат да разменуваат директни пораки без никакви непријатности. Покрај тоа, вашите следбеници на социјалната мрежа можат да ви испратат директни пораки и апликацијата ќе ве извести со црвена точка За иконата за пораки.

Исто така, вашите следбеници и другите луѓе кои не ве следат, можат да ви испратат пораки, само во овој случај нема да се појави директно како порака во инбокс, но, ќе се прикаже известување за барање порака, опција која се наоѓа во ДМ. Со одобрување на барањето за порака, можете да ја разгледате пораката што е испратена и да одговорите на тоа.

Директни групи на Инстаграм

Од DM Instagram можете да поставите разговори со повеќе луѓе во реално време, во кои сите луѓе вклучени во разговорот можат да примаат и испраќаат пораки. Во оваа смисла, за да се воспостават повеќе разговори, директната опција за пораки мора да се отвори со притискање на рамнината за хартија што се наоѓа во горниот десен агол.

Потоа, изберете ја опцијата „Нова порака“, што се наоѓа на дното на екранот. И штом ќе го изберете, тоа ќе ви овозможи да изберете име или корисник на учесниците. Тогаш корисниците што сакате да ги вклучите во разговорот ќе бидат засенчени. Потоа, за да можат да бидат избрани луѓе, мора да напишете или притиснете на типот на пораката што треба да се испрати, слика, аудио, видео и потоа притиснете ја опцијата за испраќање. Покрај овие групи на разговори, можете да уредувате и да поставите карактеристични имиња, со кои тие последователно ќе бидат достапни за да испраќаат пораки.

Развој на групни разговори ви овозможува да разговарате и да комуницирате со пријателите без потреба за да излезете од апликацијата Instagram. Или постојано менување на апликацијата што ја прекинува и го прави системот за комуникација и одговор неправилен и дисконтинуиран.

Предности и недостатоци на dm на Инстаграм

На почетокот на функцијата за пораки во апликацијата Instagram беше критикувана од корисниците, бидејќи тие тврдеа дека станува верзија на сега сестрата социјална мрежа Фејсбук. Бидејќи, првично го имал системот за гласници „Messenger“.

Но, со текот на времето функцијата доби подобро прифаќање кај нејзината публика, од тогаш можат да споделат приватни мислења на специфични публикации. Испратете фотографии и видеа приватно и директно на една или повеќе лица без потреба да бидат објавени и прегледани од останатите следбеници.

Со користење на директно пораки, можете да испраќате погрешни пораки. Но, апликацијата има Предност за бришење пораки, откажување или откажување на можноста пораката да биде испратена до примателот.

Друга предност на директно испраќање е моментумот на виртуелните компании, бидејќи овозможува размена, интеракција и комуникација помеѓу претприемачите, корисници и потенцијални клиенти. Исто така, овозможува да се создаде подобра средина за доверба кај клиентите и на овој начин тие можат да ги знаат, познаваат и разјаснат карактеристиките и деталите на производот или услугата што сакате да ги стекнете.

Недостатоци

Меѓу недостатоците на системот за директно испраќање пораки на социјалната мрежа, можеме да истакнеме карактеристика да се биде како кој било систем за пораки, кој се користи за испраќање спам пораки или несакани пораки. На ист начин се позајмува на непродуктивни пораки и без никаков вид на функција што не може да се филтрира.

Главниот голем недостаток на карактеристиката за директно испраќање пораки на Instagram е тоа достапно само во мобилната апликација, така што веб-верзијата посетена од компјутер нема функција да испраќа директни пораки, бидејќи не дозволува преглед во инбокс. Покрај тоа, ова е можно само како што е споменато погоре. со преземање на апликации од трети страни или емулатори кои ќе симулираат оперативен систем и ќе ви овозможат да ја отворите апликацијата.

На пример: Ig: dm Desktop што е една од апликациите развиени со цел испраќање директни пораки од компјутер. Во оваа смисла, може да се каже дека станува збор за софтвер со отворен извор, кој мора да го преземете и инсталирате на вашиот компјутер. Потоа, кога влегувате во системот за пораки, можете да го користите како што обично го користите со апликацијата за мобилен телефон.

Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Групи WhatsApp
Купете следбеници на Инстаграм
Стихови на Инстаграм

Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. повеќе информации

Поставките за колачињата на оваа веб-страница се конфигурирани да ги „овозможуваат колачињата“ и со тоа да ви го понудат најдоброто можно искуство за прелистување. Ако продолжите да ја користите оваа веб-страница без да ги промените поставките за колачиња или да кликнете на „Прифати“, ќе дадете согласност за ова.

Затвори