Дали е вашиот бренд на Инстаграм? Што правите за да ја зајакнете вашата марка таму? Дали сè уште размислувате како да го подобрите вашето присуство таму? Денес ќе видиме за се што треба да знаете Инстаграм за компании.

Приказни на Инстаграм

Првиот е првиот. Инстаграм приказните како „Snapchat“ се најновите во светот на социјалните медиуми. Прво ќе зборуваме за тоа. Исто така, можете да користите одредени фото апликации.

Инстаграм Сториите се однесуваат на низа видеа и слики што можат да се прикачат на различен извор од вашата редовна страница. Овие приказни исчезнуваат по 24 часа. Во меѓувреме, приказната продолжува да се прикажува хронолошки откако ќе и додадете содржина. Има простор да ја уредувате вашата содржина со забавни емотикони, боја на прсти и текст. Видеата и сликите во оваа содржина можеби не ви се допаѓаат или коментираат, но ќе можете да испратите порака од „Приказни“ во презентацијата до вашиот корисник. Можете дури и да споделувате делови од приказните на вашиот редовен извор. Употреби Instagram Analytics.

Сега прашањето е како да се користи Инстаграм за компании Можете ли да ја користите оваа функција за подобрување на свеста за брендот? Exploreе истражиме како.

Instagram Stories се одличен начин да се обезбеди посветеност на Интернет. Секој скриен реклам ќе разбере. Како прво, може да биде одличен начин со помош на кој можете да им дадете на своите корисници преглед на она што се случува зад сцената. Разговарајте за ткаење приказни и нема ништо подобро од тоа да им кажете кои сте, надвор од вашите производи или услуги. Гледајте ги да ги погледнат претстојните измени на вашата веб-страница или да ги претстават пред вашиот тим преку видеа. Овие се неколку одлични начини на кои можете да создадете ентузијазам и да привлечете корисници.

Instagram Stories позајмуваат одреден степен на ексклузивност на вашата содржина. Искористете ја оваа ексклузивност за да добиете повеќе следбеници на оваа платформа. Покрај тоа, исто така можете купете следбеници на Инстаграм за понатамошно зајакнување на вашата марка.

Алгоритам на Инстаграм: Што треба да знаете

Неодамнешната промена на алгоритмот воведена од платформата го привлече вниманието на компаниите B2C. Претходно, вашите објави се појавија хронолошки во доводот. Сепак, по промената, Само публикации што можат да привлечат најголем степен на внимание или учество во форма на лајкови, коментари и активности се појавуваат на врвот. Отсега, Инстаграм ќе се обиде да ја измери каматната стапка што може да ја генерира публикацијата. Разговарајте за вештачка интелигенција!

Компаниите, како такви, се должни да ги разгледаат стратегиите за социјални медиуми затоа што сакаат нивни најновите публикации се појавуваат први Ако тоа не го сторат, нема на прво место да ги споделиме. Неопходно е да се одговори на оваа промена со изразена непосредност. Замолете ги вашите обожаватели да го вклучат вашето известување, користете ги релевантните hashtags за да привлечете дискусии за неодамнешните теми и да го зајакнете фокусот за создавање на споделена и читлива содржина. Бидете сигурни дека изберете вистински алатки за маркетинг за мерење на успехот на вашата заедничка содржина, кликне, раст на публиката и кликне. Не двоумете се да измерите сè што ви треба од вашиот Инстаграм за компаниите.

Ние ви кажуваме на сите Инстаграм ТВ.