Повеќето луѓе можат да поминат низ процес на желба да избришат Pinterest сметка или дури и да ја деактивираат за да добијат подобри резултати кога станува збор за добивање подобри резултати. Можеби многу луѓе ќе се запрашаат зошто би било добра идеја промовирајте деактивирање на сметка.

Да се ​​биде во можност да избришете или деактивирате сметка е одлична можност што им дава на луѓето здив од социјалните мрежи или исчезнуваат поради непријатностите. Ова е несомнено трансцендентална идеја да се тргнеме од дигиталната заедница и да развиеме подобри идеи кои ни даваат спектакуларни резултати.

Невозможно е да сакате да ги поправите сите ситуации што се на Интернет и да се чувствувате истрошени од лошото расположение што луѓето можат да го предизвикаат. Сепак, многу е можно дека во Pinterest прави сè друго, но во исто време ви е потребно време да гледате интересни пинови и објави.

Причини да се оневозможи Pinterest

Некои луѓе тврдат дека нивната loveубов кон социјалните мрежи ги надминува сите можни работи. Сепак, понекогаш добра идеја е да можете да застанете од ден на ден и останете изземени од она што се случува во дигиталниот свет.

Многу пати забораваме дека дигиталната ера е токму тоа, иако опфаќа 90% од активностите денес, исто така е добро да се погледне што постои во реалниот свет. Излегување на разговор со пријателите, извршување задачи што може да создадат одвраќање за корисниците, промовирање креативни проекти итн.

Затоа, подолу ќе видите причините зошто сметката на Pinterest е деактивирана или избришана Во моментов

Недостаток на време

Понекогаш го земаме Pinterest или која било друга страница како муза на идеи, а во реалноста минуваат деновите и животот во рамките на платформата. Одлична идеја е да направите пауза и да сместите сè што не поминало добро за предвиденото време.

Лошо испланирани идеи

Луѓето имаат тенденција да веруваат дека бидејќи идејата не поминала според планираното, најдобро е да продолжите да се обидувате. Можеби понекогаш е одлична идеја, но исто така е добра опуштете се и размислете со ладна глава што се случува, за ова можете привремено да ги деактивирате сметките.

Како можам да ја избришам или деактивирам мојата сметка Pinterest?

Со оглед на споменатите причини погоре, добра идеја е да се следат чекорите што ќе бидат подигнати за да се постигнат подобри резултати.

  • Мора да кликнете на иконата со три точки
  • Неопходно е да се избере опцијата за: "поставувања"
  • Време е да ги внесете поставките за сметката
  • Изберете го табулаторот: "деактивирање на сметка"

Во моментот на извршување на овие чекори, платформата ќе побара објаснувања за тоа зошто ќе направите пауза. Можете да поставите што сакате да споделите на страницата.

Од друга страна, за да ја избришете наведената сметка, можно е да го сторите тоа во рамките на истите чекори споменати погоре. Но, оваа одлука е исклучително важна да се донесе и затоа мора да се донесе одговорно.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат