Точно е дека многу време поминуваме на социјалните мрежи и, поточно, на Инстаграм давајќи лајкови, коментирајќи публикации, гледајќи што прават другите луѓе секој ден ... Но, со оваа нова апликација на Инстаграм ТВ сигурни дека времето пред екраните се зголемува уште повеќе.

Instagram Станува збор за социјална мрежа која постојано се ажурира според барањата на своите корисници. Во овој случај, тој го стори тоа очекувајќи ја иднината. И иднината е видеото и се гледа, пред сè, преку Смартфонот. Од таа причина, тој го создаде Instagram TV или IGTV. Тоа е а апликација чија основа е видео и која е наменета да се користи во мобилните телефони.

Главните карактеристики на IGTV

Еден од елементите што ја разликува оваа нова апликација од приказните на Instagram или Instagram Stories е времетраење на содржината. Сега можете да испратите подолги видеа. Поточно Долг до еден час. И тие нема да исчезнат кога ќе помине 24.

Покрај тоа, видеата што се споделуваат не се прикачуваат само на цел екран, исто така во вертикална форма. На овој начин, тие можат да бидат совршено прилагодени на форматот што го користат мобилните уреди.

Како телевизија

Но, не застанува тука, на сето ова, се додава функционалност што ќе направи да изгледа дека гледаме телевизија. И е тоа видеата работат по канали, тие почнуваат да играат веднаш штом ќе влезат во Инстаграм и ќе ги стават оние содржини за кои социјалната мрежа смета дека повеќе ќе ги сакаме. Ние ви кажуваме повеќе за Instagram Analytics.

Тие исто така имаат можност да продолжат да ги гледаат во вториот бетон каде што ќе останеме ако треба да го затворите апликација Поради некоја причина. Можете да промените од еден канал во друг, да пребарувате и да генерирате наша содржина со создавање на сопствен канал.

Следбеници на Инстаграм 

Овие функционалности можат да се користат за да се достигнат поголем број на луѓе. Покрај тоа, можете купете следбеници на Инстаграм во Шпанија благодарение на многу различни апликации што се достапни на Интернет и можат да бидат бесплатни или платени.

Најдоброто за Инстаграм ТВ

Сепак, со IGTV имате можност да достигнете тотално поинаква и нова публика. И ова може да се претвори во стекнување нови следбеници, исто така. Но, за да се добие успехот што се бара преку ТВ Инстаграм, некои аспекти мора да бидат земени во предвид.

Добра опција е направете мини приколки од нашето последно видео на Instagram Stories кои го привлекуваат вниманието на нашите следбеници. Овие ќе вклучуваат врска што директно се поврзува со вистинското видео за секој што сака да го види. На овој начин, бројот на прегледи може да расте. Друг аспект за размислување е самата видео содржина. Најдоброто е што најрелевантниот е на почетокот на истиот и не трае долго.