Корисникот на Твитер може да провери дали неговата безбедност е безбедна Сметката е компромитирана, кога го набудувате следново: Гледате спонтани твитови објавени од вашата сметка, забележувате непланирани директни пораки испратени од вашата сметка.

Корисникот согледува активности направено со вашата сметка: Како да следите, следите, блокирајте и сл.; Добивате известувања од Твитер во кои се наведува дека Безбедноста на вашата сметка може да биде компромитирана, дека информациите за вашата сметка се променети и не е тој што ги сменил

Корисникот сфаќа дека неговиот лозинката веќе не работи а платформата Твитер ве прашува да ја ресетирате. Во оваа смисла, на корисникот му се потребни процедури на Твитер за да ја надополни својата сметка и да ја обезбеди.

Чекори за враќање на безбедноста на мојата сметка на Твитер

Чекорите на кои мора да ги следи корисникот на Твитер Врати ја безбедноста на вашата сметка на Твитер: Веднаш променете ја вашата лозинка, побарајте ресетирање на лозинката на платформата Твитер.

Корисникот мора да осигури дека неговото адреса на е-пошта Бидете сигурни, можете да го промените од апликацијата Twitter iOS или Android или со најавување на twitter.com; прескокнете ги врските на апликации од трети страни за кои не знаете.

Покрај тоа, корисникот мора ажурирајте ја вашата лозинка во апликации од трети страни на кои им верувате; бидејќи вашата сметка е изложена на привремено блокирање од платформата Твитер како резултат на неуспешни обиди за најавување.

ПРИЈАВИ ЗБОЛУВАЕ НА Твитер

Во социјалната мрежа понекогаш има однесување кои се надвор од Правилата и политиките на Твитер, кои стануваат досадни и влијаат на виртуелните разговори помеѓу Твитер. Овие ставови не мора да претставуваат случаи на злоупотреба.

Ако корисникот на Твитер прима директни пораки или Прекумерна комуникација на навредливи сметки, можете да го направите следново: Престанете да го следите и прекинете каков било вид на комуникација со наведената сметка; на овој начин, наведената сметка ќе изгуби интерес кога воопшто не се зема предвид.

Ако ставот на Навредлива сметка продолжува, на корисникот му се сугерира да го блокира, со што ќе ги спречи да ве следат или да ја видат сликата на профилот на вашата страница на профилот или во временската линија; на овој начин, вашите одговори или споменувања нема да се појават во јазичето за известувања.

Добивам закани на Твитер

Во социјалната мрежа Твитер се случува малку од сè, бидејќи тие одлично се спојуваат Количина на корисници ширум светот со различни однесувања и постапки кои можат да влијаат, позитивно или негативно, на ранливоста на луѓето кои виртуелно транзитираат преку Твитер.

Корисникот, ако добил Закани од кој било вид и сметате дека вашиот физички интегритет е во опасност, треба да контактирате со Полицискиот оддел; во овој случај: Документирајте ги навредливите или насилните пораки што сте ги доживеале за време на престојот во мрежата на Твитер.

Важно е корисникот снабдување целиот можен контекст во однос на можните осомничени кои исто така покажале прекумерно однесување во друга социјална мрежа; исто така, дадете информации во врска со претходните примени закани.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат