Пријавете се на Instagram без код за верификација


Кодовите за верификација може да бидат главоболка за вас. Бидејќи, curубопитно е дека ова е проблем широко распространета во различни апликации. И дали е тоа познатата социјална мрежа Instagram, има овој вид на проблем што влијаеше на многу корисници, кои гледаат како нивната сметка е блокирана без да можат да направат ништо. Но добро постојат два многу едноставни начина Да ја решите вашата ситуација. Првиот е да влезете Instagram без код за верификација, а втората е да се присили пристигнувањето на кодот. И во двата случаи резултатот е ист. Но, исто така е важно да го знаете тоа Кодовите за верификација не се сите лоши.

Што е код за верификација?

Кодовите за верификација се безбедносни стратегии кои користат платформи за е-пошта и социјални медиуми, преку СМС став поврзете ја сметката со вашиот телефонски број. На овој начин, ако некој сака да пристапите до вашите сметки, покрај тоа што ја имате вашата лозинка (во случај да сте ја стекнале), мора да го имате при рака вашиот телефон, во спротивно нема да можете да пристапите до нив. Но, понекогаш овие шифри за верификација, тие стануваат пречка да го имаат вашиот Инстаграм или која било друга социјална мрежа.

Зошто има проблеми со шифрите за верификација во Инсаграм?

Причините да се случи ова може да бидат резултат на сопствените безбедносен механизам на платформата на Instagram. Тоа понекогаш ја асоцира вашата е-пошта со е-поштата на постојната сметка или ги пренасочува информациите што ги додадовте. Како и, проблемот можеше сам да го генерира, воведувајќи погрешен начин вашиот телефонски број. Така ќе барате начин да внесете го Инстаграм без код за верификација. И за двата случаи решенијата се исти.

Може да ве интересира:  Како да се биде влијателен

Пријавете се на Instagram без код за верификација

Соодветно е да знаете, дека Инстаграм привилегии за верификација преку е-пошта кога активност е сомнителна и други времиња испрати шифри за верификација Можеби тие не пристигнуваат. За да го решите овој проблем, следете ги овие совети.

  1. Потврдете дека бројот што сте го внеле е точен, доколку е така, проверете дали е активен за да можете да го добиете кодот за верификација. Ако тоа не функционира, пробајте друг број што го имате на располагање За ова, мора да го промените бројот што го имате во вашиот Сметка на Инстаграм. Препорачливо е да ја имате вашата сметка отворена телефон и компјутер за овој процес.
  2. Проверете ја папката за спам СМС, може да биде дека кодот е таму. Ако не, обидете се да го користите резервни кодови што доби кога Јас ја создавам сметката Instagram, која ќе ја најдете во вашата конфигурација. Ако ова работи за вас, можете влезете во Инстаграм Нема код за верификација.
  3. Исклучете го уредот и променете ја локацијата каде сте. Проблемот може да биде дека ова пренасочување на сигналот.
  4. Ако ниту едно од горенаведените не работело, обидете се информирање на Инстаграм од центарот за помош, за да можат да ви дадат решение.
  5. Но, ако сакате да го поправите по свои средства Потоа, обидете се со следната опција.

Чекори за добивање на кодот за верификација

Во овој случај, ќе мора да користите веб-страница за да ја добиете пораката СМС, повик Добијте СМС-пораки преку Интернет. Што, е тотално бесплатно и не бара регистрација. Ако влегувате во Инстаграм без код за верификација не е решението. Овој процес ќе ви помогне, следејќи ги овие чекори.

Може да ве интересира:  Откријте како да препоставите на Совети и трикови на Инстаграм!

Внесете

Првата работа е да влезете во мрежата на Добијте СМС-пораки преку Интернет. Откако ќе влезете внатре, ќе видите список на броеви од различни земји и следно, пораките примени во последните 24 часа. Сега, притиснете мобилниот телефон со повеќе пораки. Мрежата ќе предложи да изберете број што има помалку пораки, но работел со оние што имаат повеќе. Ако не работи за вас, пробајте друг телефонски број, бидејќи може да се пие додека страната не се ажурира.

Испрати

Откако ќе изберете, одете на страницата за прием на пораки, на горниот дел, ќе го видите телефонскиот број. Копирајте го вклучувајќи го и знакот „+“Кога сте го направиле ова, ставете го во прозорецот што ви покажува Instagram и притиснете "Испрати".

Ажурирање

Кога ќе се испрати телефонскиот број, Инстаграм ќе продолжи ви го испратиме кодот за верификација. Потоа мора да се вратите на страницата за прием на пораки и да ја ажурирате.

Копирајте го кодот

Со ажурираната страница можете да ја видите на табелата на дното, примените последни пораки. Следното нешто што ќе направите е да го копирате кодот за верификација што ќе ви го испрати Инстаграм, што ќе го најдете во колона на порака. Пораката треба да биде меѓу првите. Слично на тоа, проверете дали бројот на колоната Од број биде 69988.

Залепете го кодот

За да го завршите процесот, ставете го кодот што сте го копирале во претходниот чекор, на страната на која Instagram го бара тоа. Откако ќе завршиш, ќе имаш вашата потврдена сметка на Инстаграм и ќе можете да пристапите до него без проблем.

Може да ве интересира:  Кога Инстаграм блокира сметка

Вие исто така може да ве интересира најдобри текстови за Instagram.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes