Начини на кои можете да го користите Инстаграм за продажба

Оптимизација на вашиот канал Инстаграм за директна продажба Willе доведе до огромни награди.

Оваа ставка ќе опфати како да го користите Instagram со вашиот бизнис на маркетинг на директна продажба. Целта на овој напис е да го конвертирате вашиот Сметка на Инстаграм во можност за приход.

Игнорирајќи ги основите на маркетингот на Инстаграм, дозволувате конкуренцијата да успее.

El Инстаграм маркетинг Зголемете го сообраќајот на вашата веб-страница и бројот на посети месечно. Да, Инстаграм е толку моќна!

Следно, ви ги давам најдобрите идеи за вашиот бизнис да ги продавате на Инстаграм.

Идеи за продажба на вашиот бизнис на Инстаграм

 Кажете им на луѓето што да прават

Ништо нема да го развие вашиот бизнис побрзо отколку да и кажете на вашата публика што сакате да прават. Ова е повик за акција. Функционира, тестирано е на време и е вистина. Во брзиот свет на социјалните медиуми, мора да и покажете на вашата публика како можете да и помогнете. Затоа, веднаш им кажувате каде да се обратат за таа помош. Всушност, вашата публика ќе ја цени тактиката „директно до точка“.

Од нашето искуство од прва рака, Инстаграм е единствен канал за социјални медиуми во овој поглед. Типична личност на Инстаграм ќе види слика, ќе го потврди описот и ќе го следи повикот за акција. Едноставно како тоа Да победиме Продажба на Инстаграм треба да ја повикате акцијата „Кликнете на врската во профилот за повеќе информации“.

Од искуство, кога повикот за акција му претходи на неверојатната понуда, добивате повеќе потенцијални клиенти.

Звучи неверојатно, нели? Па, погоди што? Работи

Постојат многу начини да ја привлечете вашата публика. Се започнува со поставување на вистинските слики и повици за акција таму. Ова води до врвот # 2.

Идентификувајте ги претпочитањето на вашата публика

Сликите кои се привлечни за преференциите на клиентите се најважниот чекор за заработка на бизнисот на Instagram.

Да се ​​најде, да се стремите и да останете релевантни за вашата публика е клучен фактор. И ако добиете најголем приход од оваа платформа.

Идентификувањето на преференциите на вашата публика е огромен проблем. Видов што се случува кога сопствениците на деловни активности ја објавуваат погрешната содржина до посакуваната публика. Да речеме дека не е убаво!

За среќа, ова го читате со разбирање за преференциите на вашата публика. Значи, ова треба да биде едноставно. Погледнете наназад преку вашиот фид на Инстаграм и разгледајте ги популарните објави. Што доби коментари, споделувања и допаѓања? Вашата публика ќе ги има истите вкусови и преференции како вас. Започнете ја секоја објава на Инстаграм со прашањето „Дали оваа слика ќе го предизвика мојот интерес?“ „Дали би го купиле ова? Ако вашиот одговор е да, тогаш пронајдовте одлична содржина.

Размислете да одите на страниците на вашиот конкурент исто така. Проверете ги нивните популарни пораки и слики. Додека најдете слики со кои комуницирате вашата лажат публика, создадете слични слики за вашата страница.

Откако ќе ги поставите преференциите на вашата публика, време е да преминете на врвот # 3.

3 Идентификувајте ги локациите за профит

Вашите опции за монетизација на Instagram остануваат ограничени кога претставувате a Компанијата директна продажба. Повеќето компании за директна продажба не им дозволуваат на нивните филијали да заземаат простор за рекламирање. Прочитајте ги фините отпечатоци на вашето придружно членство. Големи се шансите дека платеното рекламирање не е дозволено.

Што треба да направите?

Дали се сеќавате на врвот # 1? Повик за акција? Вашата придружна состојба бара да користите моќен повик за акција за да добиете локација за профит.

Но почекај Не ја објавувајте вашата партнерска врска на оваа локација, наместо тоа, создадете интересен промотивен подарок. Вашата цел е да ја донесете јавноста до содржината. Можете да ја објавите оваа врска бесплатно на Инстаграм и во која било социјална мрежа. Оваа врска ќе ги собере можностите за е-пошта на луѓе кои сакаат да добијат повеќе информации.

Која е содржината? Содржината е информација што ја сака вашата лажат публика. Ако ја претставувате индустријата за шминка, тогаш можеби бесплатен подарок за тоа како да се контурирате е добра опција. Ако ја претставувате индустријата за здравство и велнес, тогаш рецептите со малку маснотии може да работат.

Целта на овие пласмани за заработка е да ја земат публиката во Инстаграм и да ги претворат во водечки линии. Упатете повик за акција на „Кликнете на врската во профил“ во описот. Ова е локацијата на вашата добивка. Потоа преминувате од локацијата за профит во инка за продажба. Прочитајте за совет # 4.

Ние ви кажуваме на сите Инстаграм ТВ.

4: Едуцирајте, давајте разновидност и повторете

Откако ќе ја однесете вашата публика на локацијата за заработка, треба да имате акционен план. Земете ги жиците што го сакаа вашиот freebie и претворете ги во а продажба на производи.

Ние предлагаме пристап кој користи три различни карактеристики.

Започнете со образование.

Лидер кој го сака вашиот бесплатен хостинг е „пронаоѓач на бесплатни подароци“. Додека не продолжите да се едуцирате за вашите вредни производи, тие никогаш нема да ги купат.

Дајте им ги потребните информации и започнете да градите доверба.

Дајте разновидност на вашите води.

Критичен елемент на обединување на лидерството при продажба е да се има секвенца за следење во повеќе чекори. Направете маркетинг план кој вклучува маркетинг по е-пошта, попусти и вредни графики „како да се направи“. Помислете на инфографици кои ги учат на нова техника со вашите производи. Разновидноста значи и вклучување покани за веб-работилници или други настани во живо хостирани од вас. Ова е клучот за нивно преместување на продажба, она што работи за некои луѓе нема да работи за други. Треба да има доволно разновидност за да фати продажба од многу различни личности.

Повторете

Луѓето треба да ја слушнат истата порака во просек од 12 пати пред да започнат со работа. Може да се чувствувате исцрпени повторувајќи ги вашите информации за вашите производи одново и одново. Разбирливо Но, мора да сфатите дека вашите клиенти не ве слушале за прв пат. Тие не те слушнале втор, трет или четврти пат!

Не правете грешка да мислите дека вашата слика „пред и потоа“ на Инстаграм ќе ви донесе продажба. Целта на Маркетинг на Инстаграм Потребна е перспектива на околината за продажба. Овде им зборуваш одново и одново. Ако вашата публика ја слушнале продажбата за прв пат, тие би имале илјадници продажби.

Бидејќи тоа не е случај, тогаш веројатно не сте го чуле нивниот тон. Извадете ги од каналот социјалните мрежи со повик за акција. Насочете ги на „локација за профит“. Започнете променлива маркетинг кампања и разговарајте со нив одново и одново.

5 анализа и оптимизација

Конечно, анализата и оптимизацијата треба да бидат важен дел од вашето Стратегија за Инстаграм. Постојат две различни техники за анализа што мора да ги разберете. Квантитативни (мерни) и квалитативни (без мерење).

Квантитативни

Ова е местото каде што можете да ја измерите посветеноста кон секоја слика / публикација. Создадете (или користете апликација за анализа) каде што можете да ја пресметате интеракцијата на секоја публикација.

Вашата посакувана мерка ќе биде бројот на кликања на вашата врска на профилот.

Wantе сакате да измерите колку од тие кликне станаа потенцијален клиент (му дадоа е-пошта). Квантитативното мерење ви покажува потенцијален приход. Кога секоја од овие изгледи ја следи нивната маркетинг кампања (совет # 4), таа има добра почетна точка.

Вашата цел е да ги направите ефективните Кампањи на Инстаграм. Значи, колку повеќе податоци можете да ги додадете во оваа анализа, толку поефикасни ќе бидат.

 • Објавено ден / време на денот
 • Вид на содржина - врска, фотографија, видео, итн.
 • Процент на кликне на врската за да се доведат фаќања.

Користете ја оваа стратегија за да изградите слика за кои напори се профитабилни и кои се губење време.

Квалитативен

Квалитативна анализа е да разгледате аспекти на маркетингот што не се броеви. Вашата квалитативна анализа ќе ја покрие естетиката на вашиот бизнис. Еве неколку прашања за да започнете.

 • Дали ви давам доволно информации? Дали мојата содржина ги поддржува моите напори (давање доволно повици на луѓе за акција)?
 • Дали мојата бесплатна врска добро функционира за платформата на Инстаграм?
 • Со оглед на сè што знам за маркетингот, дали се гледам себеси како „спамер“?
 • Дали нудим вистинска вредност на мојата целна публика?

Овие квалитативни мерења треба да бидат една од најважните размислувања. Дали обрнувате доволно внимание на услугата што ја нудите или само се обидувате да заработите пари? Верувајте ни. Луѓето ја знаат разликата помеѓу продажната личност и некој што води со храброст.

Единствениот начин да се направи продажба е прво да се биде лидер по вредност преку квалитативна анализа. Колку повеќе ќе му дадете поголема вредност, толку повеќе успех ќе доживее.

Овој процес е долг.

Може да се чувствувате безбедно агресивно да ги промовирате вашите производи за директна продажба во социјалните мрежи. Уште еднаш, верувајте ни. Одвојте време да се претставите како лидер по вредност и ќе добиете поголеми долгорочни придобивки.

Заклучок

Прочитавте совети за 5 за да заработите пари бизнис на директна продажба користејќи го Инстаграм.

 1. Кажете им на луѓето што да прават
 2. Идентификувајте ги преференциите на вашата публика
 3. Идентификувајте ја локацијата на користа
 4. Едуцирајте, разновидност и повторување.
 5. Анализа и оптимизација.

Следете ги овие чекори и ќе бидете далеку над вашата конкуренција во индустријата. Директната продажба е профитабилна на социјалните мрежи. Но, прво мора да докажете дека сте корисни за вашата публика.

Сега знаете што илјадници луѓе никогаш нема да го разберат! Поставете го во акција денес, ќе ви биде благодарен што го направивте тоа.

Ние ви помагаме да користите Instagram Analytics.