0

Кој е внесот на Инстаграм и како да се има совршен?

Кој е внесот на Инстаграм и како да се има совршен?
-

Wonderе се прашувам Кој е внесот на Инстаграм? Но, не грижете се, тука ќе зборуваме за важен дел од апликацијата Instagram што можат да ги имаат сите типови на корисници, а во оваа статија ќе ви дадеме совети како оптимално да ја одржувате вашата храна. Така што корисниците се фокусираат на тоа, тие се чувствуваат привлечени од она што го објавувате.

Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука Тука

Што е-храна-за-инстаграм-1

Кој е внесот на Инстаграм?

Кога ќе влезете во корисникот на Инстаграм на која било личност или компанија, најавата е првото нешто што ќе го видите. Бидејќи таму ќе ја најдете фотографијата од профилот што ја има лицето, неговата биографија и целата содржина што ја споделил на својата сметка.

Имањето впечатлив внес на Инстаграм помага секој што ќе го посети да биде заинтересиран за содржината што се прикажува таму. Предизвикувајќи го да одлучи да биде уште еден следбеник на вашата сметка, затоа е многу важно да ја оцените содржината што ја споделувате во неа.

Важноста да се има добра храна

Знаејќи што е внесот на Инстаграм, сега можеме да зборуваме за важноста на ова, бидејќи мора да разбереме дека дневните компании или луѓе ставаат доста привлечни информации на своите социјални мрежи, со цел да привлечат внимание. Што значи дека, како корисници на овие платформи, мора да се обидеме да направиме разлика во однос на содржината што ја споделуваме.

Видови на храна

Овие типови на фид, можете да ги земете како водич за да можете да се прилагодите на вашата сметка на Инстаграм или да креирате ваш сопствен извор, земајќи ги како инспирација некои од моделите што ќе ви бидат прикажани. Затоа, ве повикувам да продолжите да читате за да ги знаете:

Храна во боја

Ова е вид на довод на храна каде што ќе треба да ја изберете бојата што преовладува на секоја од вашите фотографии, така што сите фотографии што ги споделувате имаат иста палета на бои. Иако, очигледно, ова е лесно да се направи, треба да знаете дека нема да можете да поставите никаква фотографија, мора да ги лоцирате боите што најмногу се истакнуваат од веќе објавените фотографии, на кои ќе поставите.

Или, ако не треба да користите уредување за да ги измените боите на фотографијата, ако сте еден од луѓето што имаат веб-страница со дефинирано лого, можете да го користите во вашите публикации. За да можат корисниците што влегуваат таму да се запознаат со сликите што ги споделува вашата компанија или бренд.

Храна за виножито

Ова е тип на довод, каде што боите се менуваат во рамките на вашите објави. Во овој фид, одредена боја не е поставена, но вие избирате боја што ќе се истакнува во секоја од публикациите, и како што се пренесува најавата, таа се создава како ефект на виножито што се менува од една во друга боја во како хроматско тркало.

Хоризонтално напојување

Ова е напојување со кое е лесна работа, само треба да изберете што ќе поставите во секој од хоризонталните редови. Можете да го завршите на следниот начин:

  • Мора да изберете две или три преовладувачки бои што ќе ги користите на фотографиите во секој ред.
  • Таму ќе споделите три слики кои имаат иста тема на секоја фотографија.

Вертикално напојување

Ова е една од најлесните доводи за создавање, само треба да дефинирате дека ќе објавувате во секоја од трите колони на вашиот довод. Каде што ќе треба да изберете боја, тип на фотографии што ќе ги објавувате, обидувајќи се да одржите визуелна хармонија во вашиот извор.

Една од предностите на овој вид храна е тоа што секогаш ќе го гледате во ред. Затоа е важно да знаете што е фидот на Instagram, за да можете да планирате што сакате да споделите таму.

Дијагонална храна

Ако сте од луѓето што објавуваат за различни категории во вашиот довод, можете да го користите овој метод за да ја објавите вашата содржина дијагонално. Ова е информација која е многу оригинална и не се губи во целост, но од корисникот бара систематски да ја планира објавената содржина за да го постигне овој ефект.

Напојување на дама

Овој метод се состои од поставување на различни видови на слики како во форма на шаховска табла. Со овој вид на храна, ќе имате повеќе можности да ја направите оваа табла, бидејќи ви овозможува да играте со повеќе видови фотографии и бои.

Контрастна содржина

Оваа контрастна храна е како шаховска храна каде што ќе треба да користите две бои, едната светла, а другата темна, што не е нужно истата нијанса и ќе ги објавите наизменично. Овој вид на храна може да биде одлична опција во случај на брендови или компании.

Голема храна

Форматот на овој извор се состои од сечење на неколку слики за да можете да објавувате делови од него, за да направите ваков вид на довод, мора да обрнете внимание дека и двете слики заедно или одделно имаат смисла. Исто така е важно да знаете дека со секоја објава што ја правите, сликите може да бидат неорганизирани, затоа се препорачува кога правите ваков вид на храна, да го сторите тоа истовремено.

Ова се некои од видовите на довод што може да ги користите на Instagram, но, пред да започнете да го користите, важно е да знаете што е внесот на Instagram. За да имате целосна безбедност на она што го правите и можните употреби што можете да ги дадете за да ја подобрите вашата сметка.

Алатки за организирање на вашата храна

Со цел да ја организираме вашата активност на начин кој е привлечен за корисниците кои го посетуваат вашиот профил, имаме низа алатки што можат да ни ги олеснат работите. И дека ќе го споменеме подолу:

  • Фотошоп или Илустратор кои се неопходни за да можете да креирате шаблони и да ги планирате сликите.
  • Преглед е апликација што може да се поврзе со вашиот довод и каде што треба само да изберете за да додадете во доводот каде што мислите дека најдобро изгледа.
  • Planoly е апликација еднаква на претходната, но дополнително ни дава можност да ги програмираме нашите публикации.

За да се стави крај на овој напис, можеме да кажеме дека пред да започнеме да ја замислуваме сточната храна што ја сакаме на нашата сметка, важно е да знаеме што сакаме да пренесуваме преку него за да можеме да го испланираме и организираме типот на методот на храна што сакаме да го примениме на наша сметка. И така можете успешно да го примените на вашиот профил.

Ако ви се чинеше дека оваа објава е интересна, ве покануваме да ја прочитате нашата статија на: Како да ги објавите своите стории на Инстаграм и многу повеќе .

Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Поврзани Мислења
Стоп за креативно

Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. повеќе информации

Поставките за колачињата на оваа веб-страница се конфигурирани да ги „овозможуваат колачињата“ и со тоа да ви го понудат најдоброто можно искуство за прелистување. Ако продолжите да ја користите оваа веб-страница без да ги промените поставките за колачиња или да кликнете на „Прифати“, ќе дадете согласност за ова.

Затвори