Фејсбук има различни опции што можат да се прилагодат за да го направат најдоброто искуство во рамките на услугата. Во оваа смисла, досега најкористените социјални платформи овозможуваат конфигурирање на многу функции за приватност за нивните корисници. Затоа, секој корисник може да избере операција и да ја врати операцијата врз нив, но во дадените опции, не е можно да се открие дали некој го изолирал од контактот.

Поточно, во известувањата на Фејсбук, ако некој е блокиран или е блокиран, никој нема да го извести тоа. Меѓутоа, доколку се појави, одредени траги на социјалната мрежа што може да му го откријат ова однесување извлечете заклучок дека некое лице одлучило да ве изолира од нивната врска, или ако сакате да блокирате некого од Фејсбук, сето тоа ќе биде прикажано во овој напис.

Блокирај на Фејсбук Како да го направиме тоа?

Во прва инстанца, се подразбира дека причините за отстранување на некого од виртуелниот живот можат да бидат безброј. Но скоро секогаш, ова се јавува поради меѓучовечки проблеми, корисници кои се вознемирувачки или од едноставна причина да не сака другата личност да има каков било вид на директен контакт со нивниот профил. Процесот не вклучува ништо комплицирано и за ова ќе бидат доволни неколку минути вложени.

Доколку оваа одлука е донесена од која било причина, потребно е да разберете дека од тој момент повеќе нема да можете да ги прегледувате објавите направени од таа личност или коментари или да испраќате пораки едни на други и обратно. Затоа, пред да ја донесете оваа одлука, запомнете дека таа има многу ограничувања и реперкусии.

Постапки за блокирање на сметка на Фејсбук

Навистина нема ништо комплицирано да блокирате некого од Фејсбук, една од наједноставните и најчести постапки е внесување на профилот на лицето со кое не сакате да имате било каков вид на виртуелен контакт. Последователно, мора да кликнете на трите елипси што се појавуваат под сликата на корицата. Таму мора да ја притиснете опцијата "блок".

Последователно, мора да дадете „потврда“, да ја објасните причината зошто сакате да го избришете и блокирате контактот, овој чекор е по избор. И воила, со тоа лицето ќе биде целосно блокирано од нивната мрежа на Фејсбук. Во апликацијата за мобилни телефони и уреди постапката е иста.

Да се ​​разгледа

Неопходно е да се земе предвид дека луѓето можат да знаат кога некој ги блокирал, преку индиции или ситуации што се случуваат во социјалната мрежа. На пример; кога има заеднички разговори, лицето кога влегува во разговорот, можете да видите дека не можете да испраќате пораки затоа што контактот го блокирал, Исто така, ако се обиде да го внесе вашиот профил, тој нема да се најде во пребарувачите.

Многу застрашувачка опција, ако не сакате лицето да се појави меѓу вашите главни вести без да мора да ги блокирате или бришете, сè што треба да направите е да престанете да ги следите на социјалната мрежа. Начинот да го направите тоа е со внесување на вашиот профил и притискање на опцијата „Престани да следиш“, на овој начин нема да се појави во ажурирањата.



Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат