Активирајте ги титлите на видеото објавено на YouTube тоа е прилично јасна. Ако не знаете како да го направите тоа, не грижете се. Toе научиме сè во врска со оваа интересна алатка која ја вклучува популарната видео платформа за стриминг и која ни овозможува да гледаме содржина на друг јазик.

Преводите на YouTube не служат само за разберете ги оние видеа што се на други јазици но тие се исто така извонредна опција за оние кои имаат некаков вид на оштетување на слухот. Денес ви го покажуваме најлесниот и најбрзиот начин за активирање на оваа функција од компјутер или АПП.

Зошто титлите се важни на YouTube?

Многу корисници сè уште не ја разбираат важноста на преводите во рамките на платформата YouTube. Тие можат да бидат корисни во оние моменти кога сакаме да пуштиме видео на друг јазик или едноставно кога сме на место со многу бучава каде што е невозможно да се слушне аудио-звукот на видеото.

Преводот исто така може станете одлична алтернатива во оние случаи во кои се наоѓаме во простори каде звукот на видеата не може или не треба да се слуша на голема јачина на звук.

Без оглед на причината, важно е тоа Youtube ни нуди опција да ги активираме преводите. Постапката за да се направи тоа е прилично едноставна и брза, а најдоброто од сè е што ќе можеме да го конфигурираме од компјутер или дури и од мобилната апликација.

Активирајте преводи од компјутер

Да активираме преводи на YouTube од нашиот компјутер Toе ни треба само компјутер со интернет-врска. Нема да биде потребно да преземате други апликации или програми. Еве ги чекорите што мора да ги следиме:

 1. Отворено Youtube од прелистувачот на вашиот компјутер со внесување youtube.com
 2. Барај видеото што сакате да го репродуцирате
 3. Кликнете на иконата "поставување”Тоа се појавува на дното на прозорецот за репродукција.
 4. Кликнете на "Поднаслов"
 5. Изберете најзгодно според јазикот
 6. Подготвени. Видеото сега ќе ги вклучи преводите

Во случај на желба исклучи преводи На видеото, само треба да го повторите секој од чекорите опишани погоре и одштиклирајте го полето „Преводи“:

Вклучете преводи од iOS уред

Постапката за активирање на преводите од iOS уред е исто така едноставна. Ако сè уште не знаете како да го направите тоа, обрнете внимание на чекор по чекор што треба да го следите:

 1. Отворено YouTube на вашиот iOS уред
 2. Лоцира и пуштете го видеото по ваш избор
 3. кликнете над трите вертикални точки што се појавуваат во горниот десен агол на екранот.
 4. Кликнете на опции за превод (CC) и изберете најзгодно според јазикот.

Активирајте преводи од апликацијата Андроид

Од мобилната апликација YouTube за Андроид исто така е можно да се активираат преводите на кое било видео:

 1. Отворено апликацијата Youtube на вашиот мобилен телефон
 2. Пребарување и размножуваат видеото по ваш избор
 3. кликнете над трите вертикални точки (горен десен агол)
 4. Изберете ја опцијата „Поднаслов"


Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат