Фејсбук без сомнение тоа е најпознатата интернет платформа на сите времиња, јасно е дека има бесконечни опции што им овозможуваат на корисниците да уживаат во сите видови активности меѓусебно. Меѓу нив, денес ќе бидат обележани познатите „следбеници“, опција што секој обичен корисник може да ја избере, без да има страница.

За ова, процесот што треба да се следи воопшто не е комплициран, бидејќи во суштина она што треба да направите е да ги лоцирате поставките, да ги уредувате и да ја активирате опцијата. Истото што детално ќе се објасни во следниот дел.

Активирајте ја функцијата следбеници на Фејсбук Како да го направите тоа?

Како прво, потребно е да се нагласи дека важноста на оваа функција лежи во тоа што таа служи, така што луѓето што уживаат во содржината што ја споделува друг, можат да бидат во тек со новите ажурирања на профилите. Ова без потреба да бидете пријатели. Но, така што содржината може да ја гледаат надворешни лица кои не се додадени на профилот, поставките за приватност мора да бидат изменети.

Во секој случај, начинот Активирање на функцијата следбеници на Фејсбук е како што следува:

  1. Мора да биде најавете се на сметка на Фејсбук како што обично се пристапува.
  2. Лицето мора да оди во лентата со мени, каде што мора да се наоѓа "Поставки и приватност".
  3. Кога ќе се отвори, ќе мора да побарате специјално за делот "конфигурација", а потоа опцијата „јавни публикации“.
  4. Таму, ќе имате преглед на опциите, меѓу кои мора да ја притиснете оној што е прикажан како „кој може да ме следи“.
  5. За содржината да биде прегледана, споделена и реагирана од различни луѓе, таа треба да биде дадена во опција „јавно“.

Од апликацијата за мобилна мрежа Фејсбук

Постапката е во основа иста како и кога се прави на Интернет, она што мора да се разгледа е која од апликациите на Фејсбук е инсталирана на уредот. Па, и во Lite верзијата и во апликацијата Facebook, менито се идентификува со иконата на трите хоризонтални линии.

Во секој случај, активирањето на оваа опција воопшто не е тешко и, како што рече, постапката е навистина слична, она што треба да се разгледа е знаете како да препознаете кои публикации сакате да бидат соодветни за секого и кои ќе бидат само за додадени пријатели и познаници. За ова, приватноста на споменатите публикации мора постојано да се менува кога тие сакаат да објават и тоа е тоа.

Размислувања

Неопходно е имајте на ум одредени работи во случај луѓето да не се согласуваат. Како што може да има некои корисници кои можат да нервираат или да не додадат ништо од вредност меѓу следбениците. За ова, Фејсбук има и план за непредвидени ситуации.

Во случај одреден корисник да не му се допаѓа и да стане вознемирувачки, секогаш можете блокирајте за да избегнете да наидете на негативни и досадни коментари. За да го направите ова, треба само да го лоцирате профилот на оваа личност и да ги притиснете трите елипси на неговиот профил, каде што меѓу другите опции мора да ја притиснете опцијата „блокирај“, а voila ова веќе нема да претставува проблем.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат