Како да ги избришете предлозите за пребарување на Instagram

Како да ги избришете предлозите за пребарување на Instagram, оваа апликација и социјалната мрежа по дифолт, прикажуваат предлози за други профили што треба да ги следите според луѓето што веќе ги следите и извршените пребарувања. Ако не ви се допаѓа оваа функција, знајте дека е можно јасни предлози за пребарување на Инстаграм.

Се повеќе и повеќе апликацијата сака да го оцени искуството на своите корисници. За ова, персонализацијата е клучна точка: секоја личност мора да има единствено искуство, насочено кон нивните вкусови и интереси.

Затоа предлози за пребарување на Инстаграм Тие презентираат низа профили што апликацијата ги смета за интересни за секој корисник. Но, како го правиш тоа? Како работи овој систем? ¿Како да ги оневозможите предлозите за пребарување на Instagram?

Како да ги избришете предлозите за пребарување на Instagram

Понекогаш се случува тоа Инстаграм дава предлози многу сигурни за тоа кого да го следиме и се прашуваме како инстаграм предлози, на крајот на краиштата, тие имаат тенденција да бидат многу безбедни предлози или барем да имаат некаква смисла. На социјалните мрежи имаат алгоритми, тоа значи дека собираат информации како вашата локација, интеракции (коментари и допаѓања), луѓето што ги следите и хаштагови што се користат за да дадете предлози што можеби ќе ви се допаднат, а не само што сугерираат дека најмногу успешно. Алгоритмите завршуваат со прилагодете ја вашата социјална мрежа y оптимизирајте ја употребата на алатката.

Може да ве интересира:  Тестирајте ги овие идеи за да фотографирате за Instagram

Што значат предлозите?

El алгоритам на инстаграм ги поврзува податоците за однесувањето на своите корисници, како што се коментари, хаштагови, локација, профили што ги следат и комуницираат за да понудат персонализирано искуство на социјалната мрежа. Тоа е, за да можете да го видите тоа или кој друг ве интересира во вашата апликација.

Меѓутоа, од реклами што неодамна пристапиле до страниците, до предлози за пребарување што личат на сметки што корисникот ги посетил со недели, начинот на кој апликацијата ги користи овие податоци за персонализираното искуство може да биде вознемирувачко премногу. Или од iosубопитност, грижа за приватност или едноставно затоа што сакате да управувате со вашата сметка како што сакате. Разберете како тие работат и како да ги избришете предлозите за пребарување на Instagram или како да ги уредите подолу:

Како работи алгоритмот?

на предлози за сметка во полето за пребарување се засноваат на неколку критериуми, од кои најважен е вашиот историја на пребарување и интеракција. Освен ако не е неодамна расчистена вашата историја, предложените сметки генерално ќе бидат оние што ги баравте, оние кои често ги посетувате и оние со коишто комуницирате најмногу по порака.

Како да ги отстраните предлозите од Инстаграм?

Да, сите предлозите може да се отстранат:

Како да ги избришете предлозите за пребарување на Instagram

 1. Отворете ја апликацијата и внесете го вашиот профил за да се најавите.
 2. Допрете ја иконата за пребарување на дното на екранот.
 3. Подоцна, на врвот ќе ги видите сметките што ги предлага Instagram врз основа на вашата најнова активност.
 4. За секое предложено пребарување што треба да го избришете, допрете го „X“ од десната страна на екранот, ова ќе ги исклучи луѓето прикажани на списокот.
Може да ве интересира:  Кој ги гледа вашите објави на Инстаграм

Како да ги избришете предлозите за пребарување на Instagram

Оневозможете ги предлозите

Сега ако навистина сакате оневозможете ги предлозите на вашиот Инстаграм. 

Детали: Ова мора да се направи на веб-страницата, а не во апликацијата.

 1. Најавете се на веб-страницата на Инстаграм преку вашиот компјутер или мобилен прелистувач со кликнување на копчето подолу.
 2. Откако ќе се најавите на вашата сметка од веб-страницата, треба да кликнете на иконата во горниот десен агол, а потоа на иконата на запчаникот.
 3. Потоа кликнете на опцијата „Приватност и безбедност“.
 4. Сега мора да кликнете на „Уреди профил“ во горниот лев агол и потоа одштиклирајте ја опцијата „Предлози од слични сметки“ и кликнете на копчето „Поднеси“.

оневозможете ги предлозите на вашиот Инстаграм оневозможете ги предлозите на вашиот Инстаграм

Како да ја избришете историјата на Инстаграм

За да се олесни користењето на социјалната мрежа, апликацијата одржува историја на пребарување, бидејќи постои голема веројатност дека ќе ја бараме истата работа повеќе од еднаш. И покрај дадената леснотија, историјата на пребарување може да не доведе во нешто непријатни ситуации, но не грижете се затоа што постои начин да се отстрани. Овде е објаснето како да се отстрани пребарувањето во инстаграм:

 1. Отворете ја апликацијата и внесете го вашиот профил.
 2. Одете во иконата за поставки што се наоѓа во горниот десен агол на екранот.
 3. Притиснете на поставките.
 4. Потоа кликнете на безбедноста и потоа исчистете ја историјата на пребарување (iPhone) или историја на пребарување (Андроид).

  

Веднаш штом ќе направите нови пребарувања, тие ќе се појават во историјата, едноставно вратете се на поставките на вашиот профил за да ги избришете повторно.

Можете исто така да скријте индивидуални пребарувања на сметки. За трајно отстранување на овие профили од списокот со предлози и спречување на нивно повторно појавување во вашето пребарување:

 1. Допрете во лентата за пребарување.
 2. Допрете на профилот на една личност.
 3. Притиснете и задржете ја сметката што сакате да ја скриете од вашата историја.
 4. Изберете скриј.
Може да ве интересира:  Како да се користи налепницата Квиз на Инстаграм

Заклучок

 • Со чистење на историјата на пребарување, се бришат само „неодамнешните“ пребарувања.
 • Чистењето на вашата историја ги отстранува неодамна пребаруваните профили, хаштагови и локации.
 • „Предлозите“, за да исчезнат, треба да бидат „скриени“, како што споменавме.
 • Не е можно да ги скриете „Неодамнешните“ пребарувања, само во „Предлози“ и да ги избришете.
 • Најдобрата опција е да комбинирате: исчистете ја „Неодамнешната“ историја и скријте ги „Предлозите“.

Се надеваме дека овие совети ќе им помогнат на оние кои повеќе не сакаат да гледаат одредени профили на предлози за пребарување на Инстаграм.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes