Со Центар за помош на Твитер, Корисникот може да ги реши проблемите поврзани со неговата корисничка сметка: најавување, суспендирана сметка, хакиран профил и подобрување на безбедноста на неговата сметка на платформата.

Корисникот може да решава проблеми за општи работи на употреба: Известувања, фотографии и видеа, прашања поврзани со неговиот профил, Измама за идентитет, злоупотреба или малтретирање, фишинг или спам и чувствителна содржина.

Корисникот е информиран за неговиот центар за помош на Твитер Прописи и политики Користење на социјалната мрежа; Ова ќе ве води кога правите публикации, учествувате во разговори, во Пораки, за да не извршите било каков вид злоупотреба и да ги кршите правилата.

Нова карактеристика на тегли совети на Твитер

Твитер објави нова функција наречена бакшиш, на шпански значи тегла со совети; што ќе му олесни на Корисникот да плаќа на другите за привлечен, стимулирачки, прониклив и инспиративен Tweet.

Според Твитер, корисникот е свесен дека а Сметката е овозможена за Tip Jar кога ќе забележите икона Tip Jar веднаш до копчето Follow на вашата страница на профилот. За да платите, само треба да кликнете на иконата и ќе се појави менито за плаќање што го овозможил Корисникот.

Следно, изберете која услуга за плаќање претпочитате и таа ќе биде префрлен од Твитер на страницата каде што можете да ја покажете вашата поддршка во износот што ќе го изберете. Tip Jar вклучува услуги како што се: PayPal, Venmo, Patreon, Cash App и Bandcamp.

ЗОШТО ДА ПОСТАВИТЕ ТАГОВИ НА ИЗВОРИТЕ НА ДВЕТЕТОТ?

Улогата на Ознаки за фонт del Tweet е да му помогне на корисникот подобро да согледа како е објавен Tweet. Таквите ознаки додаваат повеќе контекст на Tweet и неговиот автор, олеснувајќи подобро толкување и разбирање на неговата намера.

Ако корисникот не го знае изворот, тоа го бара најдете повеќе информации и да одлучи дали содржината е доверлива; За да го направите ова, треба да: Кликнете на Твит за да отидете на страницата со детали; На дното на Tweet е изворот, на пример: Twitter за Android.

Twitter Tag за рекламни во твитови означува дека твитовите се создадени со употреба на Креатор на реклами на Твитер. Во одредени случаи, корисникот може да забележи дека некои твитови потекнуваат од друга апликација освен Твитер.

Кажете си своја приказна на Твитер

Доколку Корисникот сака раскажи си своја приказна, Твитер ги нуди овие функции: Направете нишка од Твитови со намера да постигнете најголемо влијание, пронајдете ја вашата заедница преку темите и списоците, бидете организирани и помогнете во ширењето на веста по хаштаг.

Покрај тоа, корисникот мора постојано споделувајте со тоа што вашата заедница ги користи коментарите или не на Retweets, објавувајте фотографии и видеа со вашите следбеници и вашата заедница за да им дадете повеќе личен допир.

Корисникот бара споделување на она што се случува во тековната мигови во живо; и персонализирајте го вашиот профил, тука биографијата секогаш мора да се ажурира и вашата најнова порака да биде објавена на врвот.

 Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат