Постојат многу начини да се користат социјалните медиуми. Понекогаш тие одземаат многу време и можат да бидат малку поразителни. Уште поважно, кога Тие им овозможуваат на другите да видат сè што другите додадоа на нивниот профил без никаков проблем.

Сепак, постојат неколку начини да се избегне заситеноста со социјалните мрежи, на пример, се појавуваат офлајн на Фејсбук, што може да дозволи дури и кога ја користите платформата да ги игнорирате пораките од луѓе или да спречите контактите да видат дека се користи онлајн платформата, за да се постигне ова, процесот ќе се види во следната статија.

Спречете ги моите пријатели да ме поврзуваат на Фејсбук Како да го направам тоа?

Како прво, мора да се каже тоа тоа е друга конфигурација, одредба погодна за социјални мрежи, така што не е комплицирано и може да се извршува од компјутер или мобилен уред, како што е случај. Процесот е направен преку опцијата Messenger и може да се направи на кој било уред, за ова мора да одржувате стабилна Интернет врска и очигледно можете да пристапите до Facebook.

Во овој случај, мора да се каже дека бидејќи Фејсбук е една од најкористените социјални мрежи во светот, има една од најефикасните услуги за пораки во светот, што е всушност автоматско и дозволува секој да го користи за која било цел.

Многу луѓе го користат за да бидат во контакт едни со други и да знаат кога другите луѓе ја користат апликацијата. Меѓутоа, ако сакате да ги спречите другите да знаат кога да ја користат апликацијата, сè што треба да се направи ќе биде оставено во следниот дел.

Чекори што треба да ги следите за да не се појавувате поврзани на Фејсбук

  1. За почеток, мора лицето влезете во платформата од мобилен уред или компјутер по потреба.
  2. Потоа мора да оди во Месинџер или отворете го прозорецот што е вообичаен за разговор или пребарување пораки, ова и на компјутер и на мобилен.
  3. Во иконата за запчаници што се појавува, опцијата се гледа како "Поставки за разговор". Мора да се притисне.
  4. Appearе се појави низа опции, меѓу кои мора да притиснете на "Оневозможи режим на активност".

На овој начин, лицето повеќе нема да изгледа дека е активно со другите, додека опцијата им овозможува да го користат Фејсбук како и обично. Слично на тоа, ако сакате да го измените ова, мора да ги извршите истите чекори, разликата е во тоа притисната опција ќе биде "шоу на Фејсбук".

Функционални размислувања

Треба да се напомене дека меѓу многуте функции што ги има Фејсбук, можете исто така да изберете да го оневозможите разговорот за една или повеќе специфични луѓе. Процесот е во основа ист, освен кога разговорот е оневозможен, треба да барате „персонализација“ во опциите.

Кога ќе се вклучи и ја извршува својата функција, треба да го внесете само името на лицето кое сака да го оневозможи разговорот, за да не знаете кога таа личност е онлајн или офлајн. За овој метод да биде ефикасен, се препорачува да ги користите поставките за приватност така што овие луѓе не можат да ја видат содржината објавена на вашиот профил.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат