Корисникот на Твитер има опција за поставете PIN за СМС; За таа цел, треба да ја следите оваа постапка: Прво, мора да бидете сигурни дека вашиот мобилен уред е поврзан со вашата сметка на Твитер.

Следно, Корисникот се најавува на својата сметка на Твитер на Интернет и се наоѓа на Конфигурација на мобилен телефон; внесете го ПИН-от што го сакате, кој мора да има четири алфанумерички знаци и одете на дното на страницата, кликнете на Зачувај промени.

Ако Кориснички ПИН, ќе се појави порака за потврда. Ако Корисникот активирал ПИН-код за својата сметка, тој мора да го вметне пред текстот на Твитот или командата СМС што ја испраќа до неговиот краток код на Твитер.

Изменете или избришете PIN на Твитер

ПИН-кодот е личен идентификациски број со кој корисникот може да користи обезбеди сигурност од вашата сметка на Твитер. Со PIN-кодот можете да додадете префикс на вашите надградби и мобилни команди.

Корисникот, еднаш го активираше PIN-кодот За вашата сметка на Твитер, имате опции за изменување или бришење на ПИН-кодот. Во оваа смисла, тоа бара одење во Конфигурација на мобилни уреди; еднаш таму, се наоѓа ПИН-полето.

Во полето PIN, корисникот добива Изменете го или избришете го PIN-кодот во еден потег. За таа цел, треба да дојдете до долниот дел на страницата и да продолжите до опцијата Зачувај промени, кликнете.

КРЕИРАЈТЕ ВИДЕО ВО ИВО на Твитер

На платформата Твитер, Корисникот има можност да креирајте видеа во живо и споделете што се случува во реално време. Твитер е совршено место за да добиете информации за која било глобална тема.

За корисникот на Твитер да создаде видео во живо, треба да го направите следново: Кликнете на Твит кутијата; кликнете во живо во долниот селектор; емитува во живо, имате опција да ја исклучите камерата и да учествувате само со аудио, тука кликнете на микрофонот.

Следно, корисникот кликнува на Transmit Live; може завршете го вашето видео во живо Во секое време, кликнете на Стоп горе лево и потврдете го вашиот избор во менито што се прикажува.

Дозволете им на гледачите да побараат да се придружат на мојот Твитер тек

Корисникот на Твитер има опција да им дозволи на гледачите да побараат Придружете се на вашиот текВие само треба да ја почитувате оваа постапка: Кликнете на полето за да твитате; Кликнете во живо на дното на полето.

Кликнете на иконата во горниот десен агол за да им биде полесно на корисниците Гледачи во живо, Барање да се придружите на корисничкиот пренос; кликнете на Емитување во живо за да започнете со емитување на социјалната мрежа Твитер.

Кога корисник на Твитер Барање да се придружите По преносот на корисникот, ќе се појави известување во разговорот; кликнете на иконата за да ја додадете. Ако одлучите да отстраните гостин, кликнете X горе десно од неговиот аватар.

 Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат