Gmail е една од платформите најпопуларен, лесен за поставување и употреба. Во Gmail, најдоброто од сето тоа да ја регистрирате вашата нова сметка е без дополнителни трошоци.

Создадете сметка на Gmail Тоа е поволно и корисно за ваша употреба, бидејќи ви овозможува да бидете сопственик на ваш сопствен бизнис, вашиот најдобар сојузник, да испраќате и примате е-пошта до примателите што ги сакате, да комуницирате низ целиот свет преку разговор, видео повици до 100 луѓе со снимки со преводи и споделен екран, организирајте ги сите информации што ги сакате во вашето сандаче и други.

Gmail е едноставна платформа  и лесна за конфигурирање на кој било уред бидејќи е достапен на сите iOS и Android уреди и компјутери.

Да креирате сметка на Gmail Треба да имате нова сметка на Google и само една сметка на Gmail за секоја сметка на Google.

Како да креирате нова сметка на Google и вашата нова сметка на Gmail?

 1. Пристап на google.com
 2. Започнува во Екран за пребарување на Google.
 3. Кликнете на копчето Логирај Се."
 4. Кликнете на врската „Создадете ја вашата сметка на Google“.
 5. Место твоето име и Корисничко име.
 6. Започнува со прозорецот „Создајте ја вашата сметка на Google“
 7. Во поле „Име“ внесете го корисничкото име за вашата нова сметка на Gmail.
 8. Кога го пишувате вашето име Можете да користите не-големи букви, броеви и периоди.
 9. Внесете ја лозинката и мора да изберете еден за да креирате
 10. Започнува со прозорецот „Создајте ја вашата сметка на Google“
 11. Напиши и потврди Лозинка.
 12. Внесете лозинка за вашата нова сметка на Gmail. (Мора да биде долг најмалку 8 карактери.)
 13. Веќе ја имате лозинката, напиши го повторно и потврди го повторно. (Двете мора да бидат точни).
 14. Поставете го вашиот датум на раѓање.
 15. Започнува со прозорецот „Создајте ја вашата сметка на Google“
 16. Место твојот пол.
 17. Започнува со прозорецот „Создајте ја вашата сметка на Google“
 18. Внесете информации локација и закрепнување.
 19. Започнува со прозорецот „Создајте ја вашата сметка на Google“
 20. Внесете Вашиот број на мобилен телефон.
 21. Внеси го твојот И-мејл адреса.
 22. изберете ја вашата локација од менито паѓачкото во полето Локација.
 23. Прифатете ги Условите на Google.
 24. Веќе имате нова сметка „Google“ и нова сметка на „Gmail“.

Како да ја отворите вашата сметка на Gmail откако ќе се создаде.

 1. Одете на екранот Главна на Google.
 2. Притиснете клик во врската со Gmail.
 3. Отворете ја вашата сесија од Gmail.
 4. Напишете ја вашата е-пошта и лозинка.
 5. Во сандачето ќе видите порака од „Добредојдовте во Google“.
 6. Seeе видите неколку икони како можете да додадете фотографија на профил, тема, да внесувате контакт и други.
 7. Откако ќе ги завршите вашите задачи во Gmail, кликнете на копче "Затвори ја сесијата".
 8. Одјавете се од вашата сметка од Gmail.

Научивте како да ја креирате вашата сметка на Gmail, сега можете да управувате и да ги користите алатките што ви ги нуди оваа платформа.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат