Како да креирате сметка на Амазон

Како да креирате сметка на Амазон

Како да креирате сметка на Амазон

Амазон е една од најпопуларните платформи за е-трговија во светот и една од врвните дестинации за квалитетни производи. Ако сакате да започнете да купувате на Амазон, креирањето на вашата сметка е многу едноставно. Ова се чекорите што треба да ги следите:

Чекор 1: Внесете ја страницата на Амазон

Прво, внесете ја страницата на Амазон со кликнување овде. Откако таму, изберете го копчето „Најави се“ во горниот десен агол на екранот.

Чекор 2: Пријавете се

На екранот за најавување, кликнете на врската „Креирај сметка“. Внесете ги бараните информации, како што се вашето име, е-пошта, лозинка и адреса за испорака. Погрижете се да вклучите валидна адреса за соодветна услуга за испорака. Кога ќе завршите, кликнете на „Креирај сметка“.

Чекор 3: Потврдете ја вашата сметка

По креирањето на вашата сметка, Амазон ќе испрати порака за потврда на вашата адреса за е-пошта. Кликнете на врската во пораката за да ја потврдите вашата сметка. Подготвени! Сега можете да почнете да уживате во придобивките од членството на Амазон.

Може да ве интересира:  Како до Инстаграм

Чекор 4: Започнете со купување!

Откако ќе се најавите на вашата сметка, ќе можете да ги видите сите понуди и производи достапни на платформата Амазон. Започнете да истражувате и пронајдете ги производите што ви се потребни.

Покрај тоа, постои разновидност на ексклузивни придобивки за членовите на Амазон Премиерот, вклучително и бесплатна испорака за набавки над одредена сума. Затоа, Не чекајте повеќе и купувајте на Амазон токму сега!

Што е потребно за да се создаде сметка на Амазон?

Пред да се регистрирате, проверете дали го имате подготвено следново: деловна адреса за е-пошта или корисничка сметка на Амазон, кредитна картичка за меѓународни плаќања, владина лична карта (проверката на идентитетот ги штити продавачите и клиентите), даночни информации, телефонски број за потврда на сметката.

Колку чини сметката на Амазон?

Во моментот се дознава дека од 15 септември 2022 година цената на месечната претплата на Prime се зголемува од 3,99 евра на 4,99 евра месечно, што претставува зголемување за околу 4.500 пезоси, додека цената на годишната претплата до Prime ќе биде 49,90 евра годишно, наместо сегашните 36 евра… годишно.

Како да креирате сметка на Амазон

Креирањето сметка на Амазон е лесно, давајќи ви пристап до илјадници различни производи и светот на остварливи цели. Одвојте неколку минути за да го разберете процесот и ќе видите дека е лесно да се направи.

Чекор 1: Посетете ја страницата на Амазон

Првото нешто што треба да направите е да отидете на почетната страница на Амазон, да влезете преку вашиот прелистувач. Откако таму, мора да ја изберете земјата во која сакате да ја отворите вашата сметка. Кликнете на копчето Започнете овде.

Може да ве интересира:  Како да напишете биографија

Чекор 2: Внесете ги вашите податоци

Сега мора да ги пополните податоците за да ја креирате вашата сметка, како што се вашето име, адреса на е-пошта и лозинка. Потоа изберете дали сакате да поврзете кредитна картичка или адреса за наплата за да започнете со вашите купувања.

Чекор 3: Прифатете ги одредбите и условите

Мора да ги прифатите Условите и правилата за користење на Amazon за да продолжите. Ако сакате, можете внимателно да ги прочитате и да се уверите дека сè е според вашите преференции. Потоа кликнете создади сметка.

Чекор 4: Завршете го процесот

Исто така, имате можност да го комплетирате вашиот профил, со вашите лични податоци и сите други релевантни информации. Ова ќе му помогне на Амазон да ви испрати конкретни понуди и производи кои се поврзани со вашите преференции.

Чекор 5: Започнете со купување

Откако ќе ги завршите сите чекори погоре, ќе можете да купите сè што сакате на Амазон. Запомнете дека исто така имате можност да додадете повеќе кредитни картички и адреси за наплата за да го направите процесот на купување многу побрз и полесен.

Список за проверка за креирање на вашата сметка на Амазон:

 • Внесете ја страницата на Амазон
 • Пополнете ги вашите податоци
 • Прифате ги условите
 • Завршете го процесот
 • Започнете со купување

Како да креирате сметка на Амазон

Амазон е една од најпопуларните платформи за купување и продавање производи на глобално ниво. Ако сакате да почнете да уживате во многуте придобивки на Амазон, како што е услугата за премиум испорака, заштеда на време и пари на нарачки и пристап до многу производи, чекорите за креирање сметка се многу едноставни.

Чекори за создавање сметка на Амазон

 • Чекор 1: Посетете ја веб-страницата на Amazon и кликнете на копчето „Најави се“ во горниот десен агол на екранот.
 • Чекор 2: Изберете ја опцијата „Креирај сметка“ и пополнете го формуларот со бараните информации.
 • Чекор 3: Вклучете ги вашите информации за наплата, како што се вашата адреса и банкарски податоци.
 • Чекор 4: Изберете силна лозинка за вашата сметка.
 • Чекор 5: Изберете бесплатна членска картичка или платена членска картичка.
 • Чекор 6: Кликнете на „Креирај сметка“ и следете ги чекорите за да го завршите процесот на регистрација.
Може да ве интересира:  Како да објавите оглас во Milanuncios

Откако ќе ја креирате вашата сметка, можете да се најавите од кој било уред и да започнете со прелистување на нашиот широк избор на производи. Амазон ви нуди широк спектар на безбедни и сигурни начини на плаќање, така што купувањето секогаш ќе биде многу лесно.

Како да направите онлајн
Онлајн Примери
Nucleus Online
Онлајн процедури