Учењето за персонализирање на нашиот канал на YouTube е исклучително важно ако сакаме да растеме во рамките на оваа популарна видео платформа. Ако размислувате да се посветите целосно на создавање содржина, потребно е да започнете со добро дизајниран канал во ред.

Во нашата статија на Денес ќе ви покажеме неколку практични совети што ќе ви помогнат да создадете совршен банер за вашиот канал на YouTube. Во моментов има различни алатки кои можат да ви помогнат да го дизајнирате најдобриот банер, и тука ќе споменеме некои од нив.

Што е транспарент?

Ова е една од главните работи што мора да ги знаеме пред да научите како да направите банер за Youtube. Кога зборуваме за зборот „банер“ се повикуваме на вид на истакната слика што служи за идентификување на одреден канал.

Транспарентот се карактеризира, меѓу другото, за неговата извонредна големина. Ова е една од главните разлики во споредба со фотографијата или логото на профилот, кои обично се помали и попрецизни. Банерот се наоѓа на врвот на нашиот канал.

Добро дизајниран транспарент тоа би можело да биде совршена кука за фаќање нови претплатници за нашиот канал. Затоа е од суштинско значење да научите како да создадете оригинален, привлечен и интересен во јавноста. На овој начин ќе постигнеме подобро позиционирање на нашиот бренд.

Сите можеме да имаме свој транспарент

Постојат оние кои сметаат дека правењето банер е задача само за деловните брендовиСепак, сите можеме да имаме еден. Луѓето исто така можат да имаат личен бренд и ние мора да инвестираме време во него за да постигнеме раст на среден и долг рок.

Ако имате личен канал во YouTube, важно е да започнете да го вметнувате секој од елементи кои ја идентификуваат вашата марка, на пример:

  • Профил слика
  • Опис на каналот
  • Воден жиг
  • И секако, транспарентот

Како да го направите најдобриот транспарент

Кога креирате најдобар банер за YouTube, потребно е да се земат предвид неколку клучни аспекти, вклучително и нашата имагинација и креативност.. Да не заборавиме дека правењето банер е проблем со дизајнот, затоа креативноста е неопходна.

Исто така, од суштинско значење е да изберете добра програма за дизајн или апликација. За среќа на мрежата наоѓаме многу алтернативи, некои од нив се целосно бесплатни. Обидете се да изберете апликација што ви нуди готови шаблони, каде што треба да менувате само мали детали.

Тоа е важно се грижи за големината на нашиот банер за Youtube. Запомнете дека во зависност од кој уред ќе ве види, ќе изгледа вашиот банер. Клучно е исто така да знаете како да го користите видот на бојата, фонтот и големината на сликите што ќе ги вметнете во вашиот банер.

Може ли да ставите малку зборови што го опишуваат вашиот канал. Значи, луѓето ќе имаат краток преглед на темите што ги развивате во вашата содржина и можат да се претплаќаат во случај да се чувствуваат привлечени.

Чекори за поставување на банерот на Youtube

  1. Отворено YouTube
  2. Направете CLIC за сликата на вашиот профил
  3. Кликнете на "Вашиот канал"
  4. Лоцира делот за дизајн и поставете го банерот што сте го дизајнирале за вашиот канал.


Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат