Јутјуб платформата никогаш не се заморува да иновира и да нуди нови работи на секој нејзин следбеник. Овој пат ја вгради опцијата за изврши гласовно пребарување на супер лесен и брз начин. Ако сакате да дознаете повеќе за оваа тема, не отстапувајте од следната статија.

Вршење гласовно пребарување на YouTube е една од најновите функции што YouTube го вгради и во својата мобилна апликација и во десктоп верзијата. Сега спроведувањето пребарување на оваа платформа е многу побрзо и поудобно. Повеќе нема да биде потребно да мора да пишувате за да пронајдете одредена содржина.

Вршете гласовни пребарувања на мрежата на YouTube

Неодамна, платформата на YouTube ја вклучи можноста за вршење гласовни пребарувања преку својата десктоп верзија. Корисниците ја добија оваа нова надградба позитивно, и што е најдобро, користењето на оваа одлика е една од наједноставните работи што можеме да ги направиме во рамките на страницата.

Направете гласовни пребарувања на YouTube ги прави работите многу полесни кога се обидувате да пронајдете каква било содржина во рамките на оваа платформа. Ако возите и сакате да пребарувате видео, повеќе нема да мора да пишувате, сега само со разговор можете да го најдете видеото што го барате.

чекори

Тука се некои од чекорите што треба да се следат За да извршите гласовно пребарување од работната верзија на YouTube:

Чекор 1: Проверете дали ја имате опцијата овозможена

Првото нешто што треба проверете дали оваа опција е веќе активирана во вашата сметка. За да го направите тоа, само треба да се најавите со вашата е-пошта и лозинка.

Откако ќе влезете во платформата, ќе мора да го насочите погледот кон лентата за пребарување која се наоѓа на горниот дел од екранот. Ако го погледнете икона за микрофон Тоа значи дека ја имате опцијата овозможена и дека можете да извршите гласовно пребарување во рамките на платформата.

Чекор 2: Пребарувајте гласно

Откако ќе потврдиме дека алатката е овозможена на нашата сметка, можеме продолжи да изврши гласовно пребарување во Youtube. Да се ​​направи тоа е супер лесно и брзо.

Само должиме кликнете на иконата за микрофон што се појавува веднаш до лентата за пребарување. Ако првпат ја користите оваа алатка, ќе се појави класичниот екран за дозволи. Таму мора да ги прифатите условите за да напредувате.

Сега можете да започнете користете ја алатката за гласовно пребарување нема непријатности. Притиснете на микрофонот и наведете што сакате да пребарувате во рамките на платформата.

Тоа е важно зборува гласно и јасно така што Youtube може успешно да го изврши пребарувањето. Може да пребарувате која било содржина што ја сакате, дури и претплати, омилени видеа или специјално видео.

Користете ја алатката од апликацијата

Корисниците исто така можат извршете говорно пребарување од мобилната апликација од YouTube. Така можете да го направите тоа:

  1. Отворено апликацијата на вашиот мобилен телефон
  2. кликнете над иконата за микрофон (веднаш до лентата за пребарување)
  3. Апликацијата слуша, па кажете му што сакате да барате во рамките на платформата.
  4. .Е се појават разни резултати. Одбери ја точната опција и тоа е тоа


Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат