Како да правите макари на Инстаграм

Како да правите макари на Инстаграм

Како да правите макари на Инстаграм


Reels е нова функција на Instagram која им овозможува на корисниците да споделуваат видеа во должина од 15 секунди до 1 минута. Овие видеа се споделуваат на адаптиран начин за форматот на Instagram и може да вклучуваат музика, специјални ефекти или да ја уредуваат со алатката Reels.

Чекори за создавање на макари со помош на вашиот телефон

  • Проверете дали ја имате најновата верзија на Instagram со цел да уживате во најдоброто искуство на Reels.
  • Допрете го копчето „+“. на горниот дел од екранот и изберете „Ралови“ за да започнете со снимање на вашето видео.
  • користете забавни алатки како специјални ефекти, музика или други за подобрување на вашето видео.
  • Запомнете дека можете да го снимате вашето видео во вашата галерија пред да го поставите на Инстаграм.
  • споделете го вашето видео така што секој може да ги види вашите креации.

Чекори за создавање на макари со помош на вашиот компјутер

  • Отворете ја апликацијата Instagram на вашиот компјутер од вашиот прелистувач или користете одредена екстензија за вашиот прелистувач.
  • Допрете го копчето „+“. на екранот и изберете „Ралови“ за да започнете со снимање на вашето видео.
  • Можете да користите видео датотека што сте ги снимиле со вашиот телефон или дигитална камера.
  • Можете исто така да ја користите алатката за уредување за додавање специјални ефекти, промена на боја, итн.
  • споделете го вашето видео така што секој може да ги види вашите креации.
Може да ве интересира:  Како да имате добар извор на Инстаграм

Како да направите ролна на Инстаграм со видеа?

Првиот чекор за креирање на ролна на Инстаграм е да кликнете на симболот „+“ за да објавите нова содржина: подоцна, ќе изберете „Режим за ролна“. Можете да изберете датотеки од вашата галерија или директно да ги зачувате. Подготвени за почеток! Потоа, ги снимате кратките видеа што сакате да ги вклучите во вашата ролна. Препорачуваме да задржите времетраење од 15 до 30 секунди за секој од нив. Обидете се да ги уредувате видеата директно од апликацијата Instagram со примена на некои ефекти и бои за да му дадете уникатен допир на вашата ролна. Откако ќе ги снимате видеата или ќе ги изберете сликите, додадете атрактивен опис. Добар начин да се направи волшебен опис е со додавање забавна игра на зборови помеѓу кратки, хумористични реченици. Не заборавајте да вклучите хаштагови за да допрете повеќе луѓе! За крај, објавете ја ролната за сите да ја видат!

Како да направите макари на Инстаграм со фотографии и видеа?

Прво мора да ја отворите апликацијата Instagram на вашиот мобилен телефон. Вториот чекор е да креирате нова макара со притискање на горниот десен тастер што се појавува со „+“ и да го побарате ефектот на екранот зелена. Потоа мора да го изберете и да го снимите екранот, внимавајќи да не се појави на сликата. Потоа, можете да изберете и да додавате фотографии и видеа од вашата галерија или од вашата камера. Можете да ги уредувате поединечно или да додавате преноси, текст и музика за да ја персонализирате вашата ролна. И на крај, можете да го објавите со кликнување на синото геометриско копче во долниот десен агол. И подготвени!

Како да направите креативна ролна?

Инстаграм ролни: 7 идеи за креативни содржини Продадете го вашиот производ или услуга со хумор и креативност, едуцирајте за 30 секунди, решавајте често поставувани прашања, споделете го вашиот работен процес, ако сте дел од гастрономијата, анализирајте ја вашата статистика, креирајте резиме покана од вашата најнова Објавувајте на Инстаграм и следете го вашиот производ или услуга.

Може да ве интересира:  Како да ја намалите резолуцијата на фотографијата

Како се прават макари на Инстаграм?

Чекор 1 – Допрете ја иконата плус на врвот на страницата и изберете Reel. За да пристапите до Reels, едноставно отворете ја апликацијата Instagram и одете на страницата на вашиот профил. Кликнете на копчето плус во горниот десен агол на екранот и изберете Reel.

Чекор 2: Креирајте ја содржината на Ролна. Откако ќе го изберете ролетот, ќе најдете површина за уредување каде што можете да ја направите и да ја вклопите содржината што сакате да ја креирате. Изберете ги видеата или фотографиите што сакате да ги користите и вклучете ефекти, музика и emojis ако сакате.

Чекор 3: Подигнете ја макалата. Откако ќе завршите со уредувањето на вашата ролна, кликнете Објави на дното на екранот за да ја споделите вашата ролна на Instagram. Вашата ролна ќе се појави на страницата на вашиот профил на Инстаграм и исто така ќе биде достапна во прелистувачот на Инстаграм за да ја видат другите корисници.

Како да направите онлајн
Онлајн Примери
Nucleus Online
Онлајн процедури