На платформата на Твитер, ако Корисникот прегледа фотографии и видеа Во твитовите за кои сметате дека треба да се третираат како доверлива содржина, согласно Политиката за мултимедијална содржина на Твитер, имате должност и право да пријавувате на Твитер.

Корисникот, да осуди Фотографии и видеа во Твитови, мора да: Лоцирајте го Твитот што сакате да го пријавите на twitter.com или во апликацијата Twitter за iOS или Android, кликнете; изберете Извештај за твит, кликнете; изберете Овој Tweet содржи доверлива слика, кликнете.

Во социјалната мрежа Твитер извештаите за Мултимедијални содржини означени од Корисниците за да наведат дали им треба порака за предупредување за да се усогласат со Политиките за содржина на мултимедија на Твитер.

Контролирајте го гледањето на доверливи фотографии и видеа во твитови

Доколку корисникот на Твитер има намера да ги прилагоди своите поставки Фотографии и видеа во твитови; Прво, треба да се најавите на twitter.com, да се префрлите за да ги видите упатствата со избирање на иконата за вашиот компјутер и следење на нив.

Според упатствата, корисникот на Твитер: Лоцирајте го мени за навигација или иконата на вашиот профил, изберете Поставки и приватност, кликнете; Во Приватност и безбедност, кликнете; изберете Безбедност, кликнете; и изберете Покажи фотографии и видеа што може да содржат доверливи информации, зачувај.

Завршено со постапката и Корисникот ја информираше платформата Твитер поврзан со ваква содржина. Твитер ќе го означи со знаме, но нема да добиете порака за предупредување или автоматски да се отстраните од веб-страницата. Се очекува тој да биде повлечен од неговиот автор.

ВАШЕТО ИСКУСТВО НА Твитер

Твитер му нуди на корисникот совршено виртуелно опкружување да споделуваме идеи и глобални информации; Поради оваа причина, оваа платформа ветува алатки за контрола на она што го гледа корисникот на Твитер и што другите луѓе го набудуваат на корисникот.

За да може Корисникот изразуваат со доверба На Твитер, мора да ги адресирате мерките во врска со твитот, како што се: Кликнување на горниот дел од твитот што го сакате, пристап до различните опции што ги нуди Твитер директно од вашиот временски рок.

Овие се упатуваат опции а: Престани да ги следиш, филтрираш известувањата, покажувај поретко, нечујно, блокирај, пријавувај, избери каков вид мултимедијална содржина сакаш да гледаш во Твитовите на платформата.

Како да контролирате што другите корисници гледаат од мене на Твитер?

Корисниците на Twitter имаат различни алатки и опции што ги ветува Twitter; со кои, корисникот на Твитер може да контролира она што другите корисници го гледаат за него во разговори, во интеракции итн.

За да се контролира, корисникот е предложен заштити ги твитовите, само вашите следбеници ќе го видат тоа; означете фотографии, одлучете дали дозволувате некој да ги означува вашите фотографии, само вашите пријатели или без корисници на Твитер; видливост, променете ги поставките на сметката за да не биде видлива.

Корисникот може да одлучи дали споделете ја вашата локација во твитови; Twitter ви дава можност да изберете во секој Tweet, ако сакате да ја вклучите вашата локација; Тука мора да ја земете предвид веројатноста да не ги познавате сите ваши следбеници, мора да бидете внимателни.

 Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат