Како да се отстрани зачуваната сметка на Instagram

Во која било апликација, со допирање на одјавување ќе се одјавите од вашата сметка. За да се најавите повторно, ќе треба повторно да ги внесете вашите акредитиви за најавување, освен ако не ја користите функцијата за автоматско пополнување на Oreo на уредите Андроид. Но, работите се поинакви со Инстаграм. За да ве спаси од мака да ги запомните вашите детали за најавување, Instagram ги задржува за брзо најавување. Затоа денес ви кажуваме како да се отстрани зачуваната сметка на Инстаграм така што вашиот корисник не останува регистриран на некој странски компјутер или на друг телефон.

Инстаграм Избриши Фи се сети на сметка

Screenе ја добиете опцијата „Продолжи како“ на екранот за најавување на апликацијата Instagram. Тоа е малку застрашувачко на моменти.

Сигурен сум дека сигурно мислите дека тоа не е практично решение бидејќи секој што го има вашиот телефон може да се логира на вашата сметка на Инстаграм. Но, тогаш како можете да ги отстраните информациите за најавување од Instagram или да спречите тие автоматски да се најавуваат во апликацијата?

Па, Инстаграм обезбедува природен начин да го сториме тоа. Тука ќе ви кажам како да ги избришете запаметените сметки од Instagram.

Да започнеме!

НЕ заштедувајте информации за логирање

Instagram не ги зачувува автоматски деталите за најавување. Ви нуди опција каде што можете да спречите да ги зачувува деталите за најавување. Еве како да го направите тоа.

Чекор 1: Отворете ја апликацијата Instagram и одете на екранот на вашиот профил.

Може да ве интересира:  Како можете да ги видите Instagram Stories на компјутер? Откријте овде!

Чекор 2: Допрете ја иконата со три ленти во горниот десен агол и одберете го Settings од менито.

Instagram Избришете ја запаметената сметка 1A
Инстаграм Избриши запаметена сметка 2

чекор 3 : Скролувајте надолу и допрете го Одјавување од името на вашата сметка.

Инстаграм Избриши запаметена сметка 3

чекор 4 : Popе се појави скокачки прозорец на еден или два начина. Или ќе добиете поле за одјавување со текст што вели: Запомни ги моите информации за најавување. Отштиклирајте го прво и потоа допрете на опцијата Одјавување.

Instagram Избриши ја сметката запаметена 5

Или, ќе добиете опција да одлучите дали сакате Instagram да ги запомни деталите за вашата сметка. Допрете на Не сега.

Инстаграм Избриши запаметена сметка 4

Ако веќе сте се исклучиле од Instagram и сакате да ги избришете запаметените информации, треба повторно да се најавите и да ги следите чекорите споменати погоре. Алтернативно, исто така можете да го користите методот споменат подолу. Со ова, знаете како да отстраните зачувана сметка на Instagram.

БАРА СМЕТКОВО

Откако ќе се одјавите, апликацијата или веб-страницата ќе ве одведат на екранот за најавување на Instagram. Овде ќе најдете две опции: Пријави се како и Избриши. Ако го притиснете првиот, автоматски ќе бидете најавени бидејќи Instagram ги зачува вашите податоци. Ако треба да ги избришете информациите за најавување, допрете Избриши. Appearе се појави скокачки прозорец со барање да го потврдите дејството. Допрете на Избриши. Откако ќе го сторите тоа, ќе треба да ги внесете деталите за најавување следниот пат кога ќе сакате да се најавите.

Инстаграм Избриши запаметена сметка 6
Инстаграм Избриши запаметена сметка 7

КАКО ДА ОБЕЗБЕДУВА САМО СПЕДНАШНА СМЕТКА ЗА ИНСТАГРАМ: ЗАВРШНА СЕДНИЦА НА СИТЕ СМЕТКИ

Слично на тоа, ако имате повеќе сметки на Instagram и допрете Одјавување од сите сметки, ќе имате можност да ги зачувате деталите за најавување. Не можете да наведете и изберете одредена сметка.

Може да ве интересира:  Совети за слики за 5 за зголемување на дофатот на Инстаграм

Откако ќе се одјавите, ќе видите повеќе сметки на почетниот екран на апликацијата Instagram. Допрете ја иконата со три точки покрај иконата чии детали сакате да ги избришете и изберете Избриши од менито. Тоа ќе ги отстрани деталите за сметката на таа сметка од вашиот телефон.

Инстаграм Избриши запаметена сметка 8
Инстаграм Избриши запаметена сметка 9

ЗАБЕЛЕШКА ПОДАТОЦИ

Ако горенаведените методи не работат, можете исто така да ги исчистите податоците од апликацијата Instagram за да ги отстраните информациите за најавување. Расчистувањето на податоците нема да избрише никакви слики на Instagram што се во живо на вашиот профил. Меѓутоа, ако сте ја овозможиле опцијата за зачувување копија во вашата галерија, тие копии од сликите на Instagram на вашиот уред ќе бидат избришани со овој метод. Затоа, ве молиме преместете ги во друга папка пред да го следите овој метод. Ова е уште еден начин да ја отстраните сметката на Инстаграм зачувана на уред.

За да ги избришете податоците, еве ги чекорите:

чекор 1 : Отворете ги поставките на уредот на вашиот Android уред и одете до Управувач со апликации / апликации.

Инстаграм Избриши запаметена сметка 10

Чекор 2: Во Сите апликации, потчукнете на Instagram.

Инстаграм Избриши запаметена сметка 11

Чекор 3: притиснете Складирање проследено со Исчистете го чувањето или Исчистете ги податоците, во зависност од опцијата достапна на вашиот уред.

Инстаграм Избриши запаметена сметка 12
Инстаграм Избриши запаметена сметка 13

Излезете од лицето

Ако горенаведеното не работи за вас, постои друг метод за да знаете како да отстраните зачувана сметка на Instagram. Доколку го користите вашиот Facebook За да се најавите на Instagram и горенаведените методи не ви помогнаа, ќе треба да се одјавите од апликацијата Facebook. Откако ќе го направите тоа, отворете ја апликацијата Instagram и исто така ќе бидете одјавени. Потоа повторно најавете се на Facebook. Сега, додека не се најавите рачно на Instagram, нема да бидете поврзани.

Може да ве интересира:  Користете фотографија на Инстаграм за правилно објавувањеВие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes