Постојат многу начини да се користат социјалните медиуми, тие понекогаш одземаат многу време и може да станат малку поразителни. Особено кога Овие им овозможуваат на другите луѓе да гледаат без проблем се што додаваат другите во нивните профили.

Сепак, постојат неколку начини да се избегне заситеноста од социјалните мрежи, како на пр се појавуваат офлајн на Фејсбук, акција што ви овозможува дури и да ги игнорирате пораките од луѓе, додека ја користите платформата или спречувате контактите да видат дека мрежата се користи, меѓу другото, што ќе се види во следната статија.

Се појави офлајн на Фејсбук Како да го сториме тоа?

Како прво, мора да се каже дека ова е уште една конфигурација, една од оние прилагодени на социјалната мрежа, па затоа не е комплицирано да се направи и Може да се изврши од компјутер или од мобилен уред, како што е случај.. Постапката е направена од опцијата Messenger, било на кој било уред и за ова е потребно да се одржи стабилна интернет-врска и очигледно да има пристап до Facebook.

Со оглед на тоа, мора да се каже дека бидејќи Фејсбук е една од најчесто користените социјални мрежи ширум светот, има една од најефикасните услуги за пораки во светот, која е практично автоматска дозволува да се користи за која било цел од никого.

Многумина се оние кои ја користат за да бидат во контакт едни со други, да знаат кога другите ја користат апликацијата, меѓу другото. Но, ако она што го сакате е да ги спречи другите луѓе да знаат кога се користи апликацијата, сè што мора да се направи ќе биде оставено во следниот дел.

Чекори што треба да ги следите за да не се појавувате поврзани на Фејсбук

  1. На прво место se мора да влезете во платформата од мобилниот уред или од компјутерот по можност.
  2. Тогаш мора да отидете во Месинџер или дури и разговор.
  3. En што е прикажана иконата за пренос, односно поставките разговор Мора да се притисне.
  4. Appearе се појави низа опции, меѓу кои треба да притиснете на "Оневозможи активен режим".

Со тоа, лицето повеќе нема да се појавува активно на другите кога го користи Фејсбук. Исто така, ако ова сака да биде изменето, истата постапка мора да се направи со таа разлика што опцијата за притискање е „да се појави активна на Фејсбук“.

Функционални размислувања

Треба да се напомене дека меѓу повеќе функции што ги има Фејсбук, исто така можете изберете да го оневозможите разговорот за една или повеќе специфични луѓе. Постапката е во основа иста, само што кога разговорот е деактивиран, мора да пребарувате меѓу опциите за „персонализиран“.

Кога се отвора и ја извршува својата функција, треба само да го внесете името на луѓето што сакате да го оневозможите разговорот, за да не знаат кога лицето се поврзува или исклучува. За ова да биде ефективно, се препорачува да ги користите поставките за приватност, така што тие луѓе не можат да ја видат содржината што е објавена на вашиот профил.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат