Корисникот на Твитер има можност да сними а Во живо со хардвер или софтвер; Поради оваа причина, мора да ја следите оваа постапка: Прво, одете во конфигурацијата на вашата апликација или Хардвер.

Откако во нивната апликација, Корисникот продолжува со постапката: Изберете Сервер за пренос персонализиран; изберете Твитер од паѓачката опција за да го потврдите тој кодер со вашата сметка на Твитер.

Влезете во вашата сметка на Твитер со Корисничко име и лозинката на сметката на која сакате да го испратите преносот и да ги прифатите дозволите. Следно, почнува да го пренесува видеото во социјалната мрежа Твитер.

Споделете пренос во живо или реприза на Твитер

до Сподели пренос Во живо или повторување на Твитер, корисникот мора да ги следи упатствата и процедурите достапни на платформата на Твитер за да го изврши споменатото дејствие; Во оваа смисла, тоа мора:

Кликнете на иконата Сподели лоцирана во цел екран Видео во живо или реприза; потоа изберете една од овие опции: Кликнете на Споделување во живо (кога е во живо).

O Споделете од почеток (кога користите режим Повтори); Кликнете на Сподели од на Твит, испратете со директна порака или копирајте ја врската на видео во живо или репродукција од моментот што корисникот го избира преку лентата за избор.

СПРЕЧИ ЛИЦЕ ОД ГЛЕДАЕ И КОМЕНТИРАЕ ВО ВИДЕОТО ВО IVEИВО НА ТВИТЕР

Корисникот има можност да спречи личност од Погледнете и коментирајте го вашето видео Во живо на Твитер; еден од начините е да го блокирате тоа лице да не прави апсолутно ништо со вашето видео во живо.

За да го блокира лицето, Корисникот мора: Кликнете на Ваш коментар, изберете го вашиот профил, кликнете на Gear, изберете Block user. Сметката на таа друга личност повеќе нема да може да комуницира со вашите видеа во живо и ќе биде блокирана на Твитер.

Корисникот како гледач може пријавете коментари што сметате дека е навредливо и навредливо. За да го направите ова, изберете го коментарот и кликнете на Пријави коментар. Со оваа акција, веќе нема да ги прегледувате пораките на другата личност за остатокот од преносот во живо.

Содржината не е дозволена во видеа во живо

Правилата и политиките на Твитер ги утврдуваат содржините не е дозволено во видеа во живо, како што се: Видеа што содржат графичко насилство, содржина за возрасни или слики со омраза што го нарушуваат мирот и благосостојбата на корисниците и јавноста.

Секое видео во живо што е објавено со намера промовираат непријателство меѓу луѓето поради раса, религија, попреченост, сексуална ориентација, етничко потекло, националност итн.

Твитер има нула толеранции со видеа во живо или други публикации што презентираат содржина и слики што вклучуваат злоупотреба на секаков вид на деца, адолесценти и млади; и на злоставувани, осакатени животни.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат