до деактивирајте ја вашата сметка на Интернет, Корисник на Твитер: Потребно е најавување на вашата сметка во Перископ, кликнете на иконата за профил и изберете Поставки од паѓачкото мени, кликнете на Деактивирај сметка.

Откако ќе кликнете Деактивирајте ја сметката, на екранот се појавува методички дијалог прозорец, корисникот на Твитер кликнува Деактивирај сметка за да потврди деактивирање на сметката. Откако ќе заврши постапката, Корисникот веќе нема активна сметка на Твитер.

Кога корисникот на Твитер избере Деактивирај сметка, тој ќе биде прашан потврда за вашата одлука да се деактивира. Ако изберете да преземате лични податоци, се појавува индикатор за вчитување додека вашето барање се обработува; го заврши вашето барање и започнува преземање на датотека со вашите податоци.

Одјавете се од мојата сметка за Перископ

Ако корисникот на Твитер го изгубил мобилниот телефон и треба да се одјавите од вашата сметка во Перископ; За таа цел, мора да ја следите оваа постапка: Следете ги чекорите со iOS или Android уред; Ако сте најавени во Перископ со сметка на Твитер, одете во поставките на Твитер на вашиот компјутер.

Изберете Поништи соодветниот пристап до Перископ; Изберете Укинете го пристапот на Твитер за iOS или Твитер за Андроид, тоа зависи од уредот што го има Корисникот. Откако ќе ја преземете апликацијата Перископ на вашиот нов мобилен, најавете се на вашата сметка на Перископ.

Конечно, изберете Профил, Конфигурација и затворање сесија на сите уреди. Сега, кога корисникот на Твитер ја испочитува целата процедура за одјавување од неговата сметка во Перископ, тој има можност да се најавува на неговиот нов мобилен телефон.

КРЕИРАЈТЕ ТВИТЕРСКИ ПЛЕК

до создаде тек, Корисникот на Твитер мора: Кликнете на јазичето Пренос, кликнете на Креирај пренос, внесете ги потребните полиња: Име на преносот, Категорија: Како би го опишале вашиот пренос? и изворот.

Корисникот на Твитер бара да избере a Опција за слух: Јавни или приватни; изберете опција Распоред: Започнете веднаш или започнете подоцна; отворете ги Напредните поставки; отворете Ограничувања на содржината: Вклучете или Исклучете.

Вградете го видеото од енкодер до извор и проверете дали продуцентот за преглед прикажува видео; Со кликнување на Креирај пренос, корисникот на Твитер има можност да избере: Започнете веднаш или започнете подоцна.

Твитувајте и завршете го преносот на Твитер

На платформата Твитер, корисникот има можност да Чуруликам на емитување, следење на следнава постапка: Кликнете на табулаторот Пренос; кликнете на постоечки пренос; Кликнете на копчето Tweet и подготвени сте да влезете на Интернет.

Во врска со заврши трансмисија, Корисникот на Твитер треба да ја следи оваа постапка: Кликнете на јазичето Пренос, кликнете на постоечки пренос, одете на дното на прозорецот за идентификација на преносот.

За да се затвори, корисникот на Твитер кликнува на Копче за завршување; Откако ќе бидат исполнети сите барања на постапката, нејзиниот пренос ќе биде репродуциран на Твитер за уживање на сите корисници на Твитер на платформата Твитер.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат