Корисникот, еднаш потврди дека има неговата сметка на Твитер вашата безбедност е загрозена, предложено е да ги преземете следниве мерки на претпазливост за да ја заштитите вашата сметка: Отфрлете ги несаканите твитови што беа објавени додека беше загрозена безбедноста.

Исто така, испитајте го вашиот компјутер за да визуелизирате вируси и малициозен софтвер, ставете безбедносни закрпи на вашиот оперативен систем и апликации, редовно користете нова силна лозинка, разгледајте ја опцијата за користење на проверка на најавување.

En проверка на најавување, Корисникот има можност да воведе втора проверка за да се осигура дека само тој може да пристапи до неговата сметка на Твитер, а не трети лица, со нездрава намера да наштети.

Злоупотреба преку Интернет на платформата Твитер

Многу виртуелни ситуации можат да се појават во социјалната мрежа Твитер; како, на пример: Злоупотреба на Интернет. Постојат корисници на Твитер кои биле Злоупотреба на Интернет; Ако Корисникот познава ранлива личност, може да му помогне со обраќање на следниве совети што ги нуди Твитер:

Корисникот мора да се обиде да разберете ја ситуацијата, внимателно ве слуша и сериозно ја сфаќате вашата ситуација; Натерајте го лицето да побара стручна помош: Терапевт, адвокат, полиција или друга доверлива личност, кои имаат стратегии за да ги водат и да ги подобрат емоционално.

Како гледач, Корисникот има опција да не биде рамнодушен кон злоупотреба на Интернет и да бара да ја заштити погодената личност, поддржувајќи ја во нивните емоции; конечно, пријавете ја содржината на Твитер следејќи ги упатствата на платформата Твитер.

БЛОКИРАЈТЕ И Игнорирајте злоупотреба на мрежата Твитер

Да се ​​биде поврзан со значителен број луѓе може да претставува збогатување на искуството; но исто така се потпира и на тоа да биде извор на фрустрација и недоразбирања ако не се согледа контекстот на разговорот.

Кога Корисникот гледа а Навредлив твит, се предлага да размислите за разговорот, да разгледате добро контекстот на Твитот, кој е краток и намерата на авторот може да биде погрешно протолкувана; Исто така, одговорете на Твитот за да се вклучите во разговорот и да ја соопштите вашата грижа.

Корисникот има опции на платформата Твитер да блокира и да игнорира сметка за нејзините навредливи твитови. Кога блокирате корисник, не добивате никакви информации од него; Исто така, нема да го видите во вашите временски интеракции. Предлагам само игнорирај.

Контактирајте го Твитер

Корисникот ретко има потреба Контактирајте го Твитер за решавање на кој било проблем, бидејќи платформата Твитер ви ги ветува сите алатки, упатства, опции и упатства за да се движите низ нејзината мрежа со мир и да уживате во неа во потполност.

Сепак, постојат моменти кога Корисникот сам не може решаваат проблеми кои ве мачат во социјалната мрежа и треба да контактирате со Твитер за да ја добиете потребната помош од вашите професионални експерти

Твитер му ги нуди на Корисникот своите Центар за помош сместен во дел од вашата веб-страница; Тука се објаснува чекор по чекор секоја акција што корисникот треба да ја преземе за да реши различни проблеми што го обземаат при користењето на Твитер.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат