Gmail е една од услугите најкористена во светот и тоа е услуга без дополнителни трошоци што дава лесен пристап до кој било уред.

Кога ја користите вашата е-пошта електронски, дали имаш

Како да го прилагодите вашиот Gmail?

 1. Променете ја позадината, фонтот и темата во Gmail: За да направите позадина и да ја направите персонализирана во Gmail, кликнете на „Мои фотографии“, изберете ја услугата за поставување на Google и темата Gmail ќе се појави автоматски. Друг начин за сликата во позадина ја избира позадината на текстот за да ја затемни на аглите или да означи ефект на замаглување.

Да ја имам темата   Имаме предност што можеме да направиме промени и да го прилагодиме и да пристапиме до делот Тема, а потоа да поставиме тема. Што ќе видиме прозорец каде што ќе избереме помеѓу темите што се од услугата Google.

Во случај на промена  големината на писмото, Gmail ја нема оваа функција, сепак постои можност слично да е преку „Густина на содржината“. Од друга страна, Gmail ви дозволува да ги прилагодите буквите, бојата, големината, фонтот што се користат при пишување или давање одговор.

 1. Изменете го изворот на iPod или iPhone.
  • Одете на Gmail на iPod или iPhone.
  • Притиснете „Компонирај“ долу десно.
  • Напишете порака.
  • Двојно допрете содржината што ќе ја форматирате.
  • Изберете ги опциите формат што го сакате: закосени букви, задебелени букви, подвлечени и други.
 2. Изменете ја големината на фонтот.
  • Одете Поставки.
  • Екран и сјај.
  • Големина на текстот.
 1. Изменете го фонтот на Андроид.
  • Ir апликацијата Gmail на таблет Андроид или на телефон.
  • Притиснете „Компонирај" Долу десно.
  • Напишете порака.
  • Двојно допрете содржината што ќе ја форматирате.
  • Изберете ги опциите формат што го сакате: закосени букви, задебелени букви, подвлечени и други.
 2. Создадете прилагодена тема во Gmail.
  • Одете на Gmail.
  • Кликнете опрема, десно од горниот дел на екранот.
  • Бренд опцијата „Теми“.
  • Изберете „Мои фотографии“.
  • Изберете што ви треба: Фотографии. Избрана, неодамна избрана фотографија, поставете фотографија или URL на фотографијата што сакате да ја персонализирате.
  • кликнете во „Избери“
  • Изберете ја вашата
  • Изберете ја позадината нека биде светло или темно.
 3. Темен режим на Gmail.
  • Посета Конфигурација
  • Одете во темите „Брзи поставки“
  • Одете на теми "Погледнете ги сите поставки."
  • Изберете насловот.

Темите се прилично разнобојни, затоа, ќе треба да одиме во темница и за да можеме да имаме преглед за да знаеме дали го зачувавме, ако не е оној што го сакаме, ние само ќе притиснеме на отказ и повторно ќе се вратиме на темата што беше конфигурирана .

 1. Додадете копче за приложување датотеки од Facebook, Instagram, Dropbox, итн.

Облачно за Gmail е наставка за Google Chrome, чија функција е да додаде копче што сите датотеки се зачувуваат во облакот, вклучително и оние од социјалните мрежи и ако можете да ги прикачите за да заштедите простор, време и работа.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат