Како да ја проверите температурата на зглобот ноќе на Apple Watch Series 8 и Ultra


Како да ја проверите температурата на зглобот ноќе на Apple Watch Series 8 и Ultra

Барања за следење на температурата на вашиот зглоб ноќе:

 • Мора да поставите следење на спиење во апликацијата Sleep на вашиот Apple Watch.
 • Мерењето на температурата на зглобот ќе работи само кога Фокусот за спиење е вклучен најмалку 4 часа на ден во тек на 4-5 дена.
 • За точни резултати, проверете дали вашиот Apple Watch е со соодветна големина пред да заспиете.

Apple Watch Series 8 и Ultra имаат интересна карактеристика за ноќна температура на зглобот. Според водичот за поддршка на компанијата, часовникот ќе воспостави референтна температура на зглобот и ќе проверува дали има ноќни варијации по пет ноќи. Еве водич за следење на податоците за температурата на вашиот зглоб со Apple Watch Series 8 и Ultra.

Како да ги видите податоците за температурата на зглобот на вашиот iPhone

Откако ќе го вклучите следењето на спиењето на Apple Watch, податоците за температурата на зглобот собрани од часовникот може да се гледаат само во a iPhone врзани. Еве ги чекорите за проверка на податоците:

 1. Стартувајте ја апликацијата Health на вашиот iPhone.
 2. Кликнете на Прелистување.
 3. Изберете мерења на телото.
 4. Скролувајте надолу до „Температура на рачниот зглоб“.

Може да ве интересира:  Како да додадете и користите графички контроли на почетниот екран во iOS 14 и iPadOS 14

Забелешка: Програмата за контрола на температурата ќе има Ми требаат повеќе податоци ако уредот не ја создал својата референтна температура. Овде ќе најдете и информации за уште колку ноќи треба да го носите часовникот за да ги снимате податоците за температурата.

Како се мери температурата на зглобот на Apple Watch Series 8 и Ultra

Извор: Apple преку USPTO.

Два сензори на Apple Watch се поврзани со следење на вашата температура. Едниот се наоѓа под екранот, а другиот на задното стакло. Часовникот е дизајниран и да ги ограничи надворешните пречки.

Часовникот има моќен алгоритам кој му овозможува да ја снима вашата температура на секои пет секунди за да ги обработи и акумулира податоците. Треба да ја проверите основната температура во апликацијата Health за да ги видите релативните промени.

Apple исто така разјасни зошто се потребни пет дена за апликацијата да ја снима температурата на вашиот зглоб. Тие изјавија дека температурата на телото на една личност има тенденција да флуктуира секоја вечер поради фактори како што се секојдневните активности, физиолошките фактори, средината на спиењето, менструалните циклуси, болеста или било кој друг.

Температурата на вашиот зглоб исто така може да генерира повратни проценки на овулацијата и да ги подобри предвидувањата на периодот во следењето на циклусот.

Исклучете го следењето на температурата на зглобот во апликацијата Watch

 1. Отворете ја апликацијата Часовник.
 2. Притиснете Приватност.
 3. Исклучете ја температурата на зглобот.

Што треба да знаете за мерење на температурата на Apple Watch

 • Функцијата е наменета за корисници на возраст над 14 години.
 • Не ги поистоветувајте функциите на Apple Watch со оние на медицинските уреди.
 • Можете точно да ја следите температурата на вашето тело или да го измерите пулсот. Сепак, Apple Watch не е дизајниран за медицински процедури.
 • За разлика од традиционалниот термометар, функцијата за мерење на температурата не може да обезбеди податоци во реално време по потреба.
Може да ве интересира:  Gmail не работи на iPhone или iPad? 14 кралски поправки!

Често поставувани прашања

В. Дали треба да носам Apple Watch пред спиење?

Кога одите во кревет со часовникот, Apple Watch може да одреди колку време поминувате во секоја фаза од спиењето, вклучувајќи ги REM, Core и Deep, и кога можеби сте будни.

П. Дали Apple Watch може да ја предвиди овулацијата?

Податоците за температурата на рачниот зглоб од Apple Watch Series 8 или Apple Watch Ultra може да се користат за да се процени веројатната овулација и да се подобрат предвидувањата за периодот.

Коагулација

Стануваше збор за мерење на температурата на зглобот на Apple Watch. Станува збор за новитет кој полека добива на популарност. Подолу наведов уште неколку статии поврзани со најпремиум часовникот на Apple. Провери го.

Види повеќе:Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes