Адресата за е-пошта што е поврзана со Фејсбук влијае на многу активности на социјалната мрежа, на пример ви овозможува да добивате известувања преку наведената е-пошта. За среќа, Фејсбук ви овозможува да ја менувате оваа адреса во кое било време кога сакате, за да можат да ја направат оваа бесконечна акција. Процесот за промена на вашата е-пошта на Фејсбук е многу едноставен и може да се направи од каде било.

Променете ја адресата за е-пошта на Фејсбук Како да го направите тоа?

Постојано ажурирање на информации како што се е-пошта и број на мобилен телефон во социјалните мрежи е навистина значајно, бидејќи овие работи се неопходни за да може пристап до сметки, да може да добивате известувања, да враќате лозинки, меѓу другото.

За среќа, менувањето на адресата за е-пошта што е поврзана со сметката на Фејсбук не е постапка што вклучува многу работа, бидејќи истата е акција, лесна за извршување, како и уредување на публикации или едноставно објавете коментар. Следното ќе ја објасни постапката на едноставен начин за ажурирање на главната адреса за е-пошта.

Чекори за промена на основната е-пошта на вашата сметка

Како прво, мора да се најавите на Фејсбук како и обично. Следно, мора да кликнете на лентата со мени што се наоѓа на горниот дел од почетниот екран. Потоа, мора да притиснете „конфигурација“, за подоцна да притиснете "Генерирај поставки за сметка". Делот „контакт“ треба да биде специфично лоциран.

Откако ова ќе заврши, треба да притиснете „додадете друга адреса за е-пошта или цифра за мобилен телефон“. Сега, во полето за содржина што се појавува, мора да се внесе новата адреса за е-пошта. Поточно на линијата што вели „нова е-пошта“, еднаш направено и потврди дека треба да кликнете на "додавање".

Со ова, ќе добиете е-пошта, на адресата дадена претходно. Мора да ја отворите и одете на врската што се појавува таму или да го напишете кодот на екранот на Фејсбук. Откако ова е готово, мора да притиснете „зачувај промена“. Ако адресата е сеуште поставена, потребно е да притиснете „постави како главна“ и избришете го другиот.

Предности од ажурирање на вашата е-адреса на Фејсбук

За да го разјаснам ова, навистина е значајно да се ажурира адресата на е-пошта, главната причина е што сметката е комплетно компромитирана поради ова. Постојаната промена на лозинката и ажурирањето на информациите, дозволува да се спречи кражба на сметка или хакирање.

Покрај тоа, Фејсбук има опција да има две сметки за е-пошта поврзани со платформата, така што и двајцата ќе можат да добиваат известувања и да сфаќаат дека сè е во ред на сметката. Што доста е корисно во однос на безбедноста и следење на она што се случува на социјалните медиуми.

Покрај тоа, правењето на ова трае само неколку минути и не е комплицирано како што можевте да видите. Како дополнителна препорака, може да се каже дека е-поштата што се додава мора да биде приватна и лична, Ако е можно, тоа е непознато за никој друг, освен за сопственикот на сметката, така што безбедноста се одржува максимално.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат