Како можам да ја зголемам големината на апликациите на мојот iPad?


Како можам да ја зголемам големината на апликациите на мојот iPad?

Екранот на iPad е малку поголем од оној на iPhone, што го прави попогоден за гледање видеа, читање книги или само прелистување на интернет.

Но, ако имате проблем да ги пронајдете саканите апликации бидејќи не можете добро да ги видите иконите, можеби ќе ви треба начин да ги направите поголеми.

За среќа, постои поставка на iPad што ви овозможува да ја зголемите големината на иконите на вашите апликации, како што ќе видиме подолу.

Зошто сакате вашите апликации за iPad да бидат поголеми?

Многу луѓе имаат проблем со гледање содржина на мобилни уреди. Дури и ако имате нормален вид, може да кривогледате кога гледате предмети.

Бидејќи може да поминувате многу време секој ден гледајќи ги овие уреди, веројатно не сакате да ги оштетите очите или да почувствувате непријатност при користење на вашиот iPhone или iPad.

Добар начин за решавање на овие проблеми е едноставно да ги зголемите предметите на екранот за да можете полесно да ги гледате.

Ова не само што ќе го направи користењето на iPad поудобно, туку ќе го направи и многу поатрактивен.

Може да ве интересира:  Најдобрите апликации за фотографирање храна за iPhone и iPad во 2020 година

Како да ја зголемите големината на иконите за апликации за iPad

  1. Отворете ги поставките.
  2. Изберете „Почетен екран и приклучување“.
  3. Вклучете ја опцијата „Користете икони за големи апликации“.

Нашиот водич продолжува подолу со повеќе информации за тоа како да ја зголемите големината на вашите апликации за iPad, вклучувајќи слики од овие чекори.

iPad, како и многу други уреди на Apple, доаѓа со многу различни поставки и опции кои може да се прилагодат за персонализирање на уредот.

Покрај работите како промена на позадината на почетниот екран или прилагодување на известувањата, можете исто така да го приспособите изгледот на многу елементи на екранот за да одговараат на вашите лични преференции.

Можеби веќе сте пристапиле до менито на екранот и Brightness за да направите некои прилагодувања, но веројатно забележавте дека таму нема опција за промена на големината на иконата.

Нашиот водич ќе ви покаже каде да ја најдете оваа опција во друго мени за да можете да ја прилагодите големината на иконата на iPad.

Како да ги направите апликациите за iPad поголеми (илустриран водич)

Дејствата опишани во овој напис беа извршени на 6-та генерација на iPad со iPadOS верзија 15.6.1.

Овие чекори ќе ви покажат како да ги зголемите иконите на апликациите на вашиот iPad.

Сега кога знаете како да ја зголемите големината на апликациите на вашиот iPad, можете да го подобрите вашето искуство со уредот и малку полесно да ги гледате иконите на апликациите на вашиот iPad.

Подолу можете да видите споредбена слика на нормалната големина на иконата на апликацијата во однос на зголемената големина на иконата на апликацијата.

Може да ве интересира:  Како да поврзете печатач на мрежата - Windows 10

Нашиот туторијал продолжува подолу со некои одговори на вообичаени прашања што може да се појават при промена на оваа поставка.

Често поставувани прашања

Како можам да го активирам ноќниот режим на мојот iPad?

Вашиот iPad има функција наречена „Ноќен режим“, која може да биде корисна за полесно гледање на екранот.

Оваа опција користи потемна палета на бои за да го намали напрегањето на очите предизвикано од прикажување светли пиксели на екранот.

Дизајниран е да се користи во текот на ноќта, кога има помалку амбиентална светлина и не ви треба екранот да биде многу осветлен за да го видите.

Но, можете да го вклучите ноќниот режим во секое време на вашиот iPad со избирање „Settings“ > „Display & Brightness“ > потоа допирање на опцијата „Darkness“ во делот „Изглед“ од менито.

Како можам да ја зголемам големината на текстот на мојот iPad?

Друга поставка што може да го олесни читањето на вашиот iPad е да ја зголеми големината на текстот.

Ова ќе влијае на апликациите што ги користат текстуалните поставки на iPad, како што се Messages, Mail, Safari и други.

Оваа опција можете да ја најдете и во менито „Екран и осветленост“.

Чекори за зголемување на големината на текстот на iPad:

1. Отворете Поставки.
2. Изберете „Екран и осветленост“.
3. Изберете ја големината на текстот.
4. Повлечете го лизгачот надесно за да го зголемите текстот.

Дали има функција за зумирање на iPad?

Вашиот iPad има и функција за зумирање што можете да ја активирате и користите секогаш кога ви треба.

Можете да го активирате зумот на вашиот iPad со избирање „Settings“ > „Universal Access“ > „Zoom“ > и притискање на копчето „Zoom“.

Може да ве интересира:  10 работи што треба да ги проверите пред да купите користен iPhone во 2022 година

Откако ќе се вклучи, можете да го зголемите екранот со двојно допирање со три прста и влечење на екранот со три прста.

Кога ќе завршите, можете повторно да допрете двапати со три прста за да зумирате.

Нема ставки наведени во одговорот.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes