Дали знаевте дека YouTube вклучува инкогнито режим меѓу неговите функции? Ако немате идеја што значи оваа алатка и за што служи, ве покануваме да ја прочитате следната статија каде што ќе објасниме за што е инкогнито режимот на YouTube и како можеме да ја активираме за неколку минути.

Ова е еден од најдобри алатки што ги нуди мобилната апликација YouTube и тоа во основа служи за да не остави трага од содржината што ја гледаме преку популарната платформа за видео-стриминг. Останете со нас и научете како да ја користите оваа неверојатна опција.

Што е режим на инкогнито на YouTube

Youtube неодамна ја лансираше оваа нова опција за своите мобилни апликации и корисниците можат да го вклучуваат и исклучуваат кога сакаат. Инкогнито режимот служи главно за да спречи платформата да ја зачувува историјата на сите видеа што ги гледаме преку платформата.

Кога ќе го активираме режимот инкогнито на Youtube, ќе го направиме спречи зачувување на историјата на видеото на нашиот мобилен уред дека ние репродуцираме. Исто така, отстранете ги сите прилагодувања.

Што значи тоа? Toе спречиме да започне апликацијата YouTube предложете содржина слична на онаа што ја гледавме изминатите неколку дена на платформата. Сега препораките дадени од YouTube ќе бидат почетни.

Откако ќе се активира и режимот за инкогнито на YouTube ќе избегнеме гледање на видеа од каналите на кои сме претплатени. Ова се случува затоа што јазичињата Претплати, Сандаче и Библиотека се исто така оневозможени при активирање на оваа одлика.

Чекори за активирање на режимот инкогнито

Многу добро. Сега, кога знаевме што значи режимот инкогнито и за што служи, ќе ве научиме најлесниот и најбрзиот начин за активирање на оваа интересна алатка што го вгради YouTube во својата мобилна апликација.

Првото нешто што треба да се разјасни е тоа оваа одлика е овозможена само за мобилната апликација, тоа е да се каже дека нема да можеме да го активираме од десктоп верзијата. Еве ги чекорите што треба да ги следите:

  1. Отворете апликацијата Youtube на вашиот мобилен телефон
  2. кликнете за иконата за слика на вашиот профил
  3. Автоматски ќе отидете во менито Сметка. Таму ќе имате пристап до разни опции на поставување.
  4. Сега само треба да кликнете на опцијата "Овозможете режим за инкогнито"

Како да се оневозможи режимот за инкогнито

Дали ви беше супер лесно да го активирате режимот инкогнито? Ова е колку едноставно и брзо ќе биде да се деактивира оваа алатка од мобилната апликација. Тука го објаснуваме секој од чекорите што треба да се следат:

  1. Отворено апликацијата YouTube од вашиот мобилен телефон
  2. Willе забележите дека фотографијата на вашиот профил повеќе не се појавува на екранот. На негово место ќе биде симбол на режимот инкогнито.
  3. Кликнете на таа икона и изберете "Оневозможете го режимот за инкогнито"

Толку брзо ќе излезете од режимот инкогнито И сега апликацијата ќе започне да ја зачувува целата историја на видеата што ги гледате преку мобилната апликација.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат