Иновациите во второто Колку време има услуга за е-пошта на Google, е да се позиционира Gmail. Gmail пораките се најкористените и најпопуларните во светот со релевантен број од 600 милиони корисници.

Во моментов Gmail тоа се зголемува од ден на ден, и ова го натера Google да го ажурира интерфејсот Gmail на ново ниво, како што е додавање нови функции со некои гаџети кои се нови верзии.

И покрај постоењето на други Платформи кои вршат услуги за е-пошта, како што се Outlook, Microsoft, Yahoo Mail и тие продолжуваат и денес, но тие не личат на обезбедување решенија за складирање, пребарување и организација како што тоа го прави Gmail.

Да се ​​набудува тоа придобивките имаат gmail и колку можат да бидат успешни, Google преку доделување на корисници треба да продава рекламирање, да вметнува новости според пораките на нивните е-пошта, да воспоставува промоции, пораки од корисниците за корпорацијата да ги разгледа.

Благодарение на еволуцијата што Gmail го имаше во овие периоди, ние ви претставуваме

Карактеристики што го прават Gmail уникатен,

 1. Пристап со покана: Секој нов корисник може да испраќа покани до групи луѓе.
 2. 2.5 GB меморија: Додека другите платформи за е-пошта мораат да бришат е-пошта за да имаат простор, Gmail ви нуди капацитет за складирање.
 3. Пребарување: Овозможува брзо и лесно наоѓање клучни зборови за да ја пронајдете посакуваната е-пошта.
 4. Визуелно поставување: Опција што ја прави Gmail дека како корисник можете да ставите позадина на поштата и да ја прилагодите.
 5. Делегирани сметки; Можете да имате пристап од лична фиока, во случај на корпоративно опкружување, ознака се прави на други луѓе кои пишуваат во име на корпоративната сметка.
 6. Алатки за диск и документи: Може да извршите работи со документи што се зачувани во Google Docs.
 7. iOS или Android: Можете да користите Gmail на вашите мобилни телефони како десктоп верзија.
 8. Лаборатории: Тоа е функција каде што можете да запрете пратка за 30 секунди од моментот кога пратката го напуштила сандачето. Лабораториите имаат список на опции каде што можете да го прилагодите интерфејсот за пошта.
 9. Hangouts Messaging, GTalk: ви нуди разговор каде што корисниците можат да ги испраќаат своите пораки до своите контакти и да остваруваат видео повици.
 10. Организирајте е-пошта: Gmail му дозволува на корисникот да ги класифицира своите е-пошта на уреден начин, да ги користи категориите што ги претпочитаат како „Главни“, „Промоции“ и „Социјални“ или да додаде повеќе од нив според нивниот вкус.
 11. Ви овозможува да ги исклучите звучните групи на е-пошта за да избегнете одвлекување внимание: Ви овозможува да ажурирате порака за време на разговор во кој нема да добивате директни известувања.
  • Исклучете ја нишката на е-пошта.
  • Отворете го дmessage порака.
  • Кликнете на опција "Неми".
 12. Gmail има панел Преглед: За да ја овозможите оваа опција, мора да овозможите лаборатории со кликнување на конфигурацијата на лабораториите и проверете ја опцијата за овозможување зачувување на промените.


Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат