Кога денес Инстаграм вели дека е активен

Веќе некое време, Instagram имплементираше серија ажурирања, вклучително и прикажување на последната врска на една личност на платформата. Исто така, оваа нова функција се подобри со текот на времето; покажувајќи ја последната врска полесно и поефикасно. Ок сегакога денес Инстаграм вели дека е активен? Одговорот е многу едноставен, во оваа статија ќе објасниме малку од тоа.

Кога денес Инстаграм вели дека е активен, е затоа што корисникот се најавил на својата сметка и во моментот комуницира во него. Овој нов индикатор е многу сличен на оној што е имплементиран во платформата Фејсбук, каде што е прикажан зелен круг веднаш до сликата на профилот или името на корисникот, соодветно. Денес, ќе објасниме кога денес Инстаграм вели дека е активен, како и основната функција на оваа нова опција и како можете да ја деактивирате; Во случај да сакате поголема приватност.

Што значи кога Инстаграм вели „Активен денес“?

Во времето кога Instagram ја донесе оваа нова функција на виделина, многу корисници се прашуваа за вистинското значење на оваа опција. Додека повеќето го поврзуваа со одликата WhatsApp, тие не беа секогаш слични. Кога платформата ја спроведе оваа опција не беше можно да се види кога некое лице видело порака; Инстаграм деновиве ви овозможува да го видите.

Сега, значењето на оваа одлика треба да се прави најмногу кога отворате разговор во приватни пораки на Инстаграм или пристапувате до профилот на една личност. Така, активните денес и активни сега се само референци кои ви кажуваат кога некое лице е достапно на социјалната мрежа.

Може да ве интересира: Што значи зелената точка на Инстаграм?

Дали визуелизацијата е во реално време?

Одговорот е да, и треба да се очекува, бидејќи Инстаграм се карактеризира со социјална мрежа што им овозможува на своите корисници да комуницираат во реално време. Затоа, во врска со статусот на конекција на корисникот, можете да видите дали тој е моментално поврзан. На Инстаграм ќе бидат прикажани две ажурирања, ако сте поврзани во тој прецизен момент или ако претходно сте се поврзале; ова со цел да се олесни интеракцијата помеѓу корисниците.

Оваа нова функција ви овозможува да го знаете статусот на конекција на корисникот; со што се олеснува интеракцијата и контакт со него. Нешто што пред да не можете да знаете кога барате профил, мораше да се обложите на брз одговор од другиот корисник ако сакате да го контактирате.

Сега, претходно Инстаграм ви покажа кој е поврзан, иако на поинаков начин. Ова беше визуелизирано преку текст што укажуваше дали лицето е активно, или колку долго било. Како и да е, овој нов индикатор што платформата го има имплементирано е многу поедноставно, бидејќи го означува статусот на врската преку зелена точка или круг што се наоѓа на сликата на вашиот профил.

Разликата во новото ажурирање во однос на тоа како се покажа претходно, е во тоа што зелената точка може да се прикаже на неколку места на платформата, додека текстот беше прикажан само на Instagram Direct. Со постојаните ажурирања што ги генерира социјалната мрежа, најверојатно, оваа нова повик може да се види и во профилот на корисникот, како во нивните приказни, па дури и во коментарите.

Кога денес Инстаграм вели дека е активен ?: Статус на врска

Претходно, кога Инстаграм ја спроведуваше оваа нова функционалност, само „Активно сега“ беше прикажан само статус на врска на корисникот. Сепак, со постојаните подобрувања направени од социјалната мрежа, кога денес Инстаграм вели дека е активен Тоа го прави преку зелен круг кој се наоѓа на сликата на вашиот профил.

Сепак, приказот на овој статус на врска може да се примени само доколку имате активирана опција, исто како и лицето што сакате да го видите. Затоа, со активирање на оваа опција, луѓето кои сè уште се наоѓаат на платформата можат да откријат дали сте поврзани и на располагање. На ист начин, кога денес Инстаграм вели дека е активен тоа го прави и преку директно или приватно испраќање; така што статусот на врската на друго лице се чини дека треба да имате интеракција со него порано.

Активно денес преку Instagram Direct

Оваа нова функција е многу слична на онаа што се користи во платформата WhatsApp. Тоа беше многу контроверзна функција, која не ги задоволуваше сите корисници, со што платформата мораше да ја направи по избор, да ја активира и деактивира според изборот на корисникот. На ист начин тоа се случи кога денес Инстаграм вели дека е активен.

Кога денес Инстаграм вели дека е активен преку делот за директни пораки, тоа го прави кога корисникот се поврза со социјалната мрежа. На ист начин, можете да визуелизирате колку долго било поврзано, во случај да не е достапно во тоа време.

Овие информации можат да бидат прикажани под корисничкото име соодветно. Исто така, постојат два случаи: Кога Инстаграм вели „Активен денес“ тоа е затоа што лицето се најавило пред неколку часа; Меѓутоа, кога вели „Активно сега“ тоа е затоа што корисникот во моментот е најавен и комуницира на социјалната мрежа. Ако опцијата е деактивирана, нема да можете да видите ниту еден од овие податоци.

Што бара Instagram да постигне со „Активно денес“?

За, како што рече социјалната мрежа, Инстаграм се обидува да ја олесни интеракцијата на своите корисници преку знаење за овие податоци. Оваа одлика ќе го подобри управувањето со разговорите во реално време. Постигнување на овој начин, повеќе флуидни разговори и, пак, знаење за тоа дали корисникот е поврзан или не на платформата.

Сега, оваа нова функција на Инстаграм може да работи само ако двајцата корисници ја имаат активната опција и следат едни со други на платформата. Ова како резултат на постојаните поплаки што корисниците ги презентираа врз основа на недостаток на приватност што ја создадоа оваа опција.

Како да се скрие статусот на врската на Инстаграм?

Иако, ниту една социјална мрежа не се карактеризира со понуда на приватност 100% за своите корисници; Денес има неколку опции кои ви овозможуваат да го конфигурирате вашиот профил, така што информациите што ги споделувате се по приватни. Така, Instagram е една од најголемите и најпопуларните платформи за интеракција во моментов, ви нуди различни конфигурации кои ќе ви овозможат вашата содржина да ја гледате само за луѓето кои ве интересираат.

Врз основа на ова, многу корисници претпочитаа да ја сокријат новата опција Instagram. Процесот за спроведување на ова ќе биде едноставен, само треба да отидете на вашиот кориснички профил и потоа да ги барате неговите опции. Откако ќе се наоѓате, ќе мора да отидете во делот "Приватност и безбедност".

Откако таму, мора да го пронајдете делот што вели „Статус на активност“. Тука, ќе ги видите опциите што ви се дадени за да ги изберете. Опција за избор е "Покажи статус на активност", кој е одговорен за прикривање на статусот на вашата врска со другите корисници на платформата. Ако сакате никој да не види кога сте поврзани, само треба да го деактивирате. Како и да е, треба да имате на ум дека откако ќе се деактивираат, нема да можете да визуелизирате кога се поврзани други корисници.

На Инстаграм исто така предупредува дали пишувате или „на камера“!

Друго од најновите ажурирања на Инстаграм, поврзано со познавање на статусот на вашата врска, е предупредувањето за „пишување“ и „на камера“. Сепак, овој код има за цел да им покаже на корисниците време кога другата личност реагира или пишува порака.

Оваа нова функција е многу слична на онаа што се наоѓа во приватните платформи за пораки како што се Facebook Messenger и WhatsApp. Ова е ново ажурирање што никој не го очекуваше, бидејќи досега Инстаграм го покажа само статусот „прочитан“ на пораките.

Сега, како и функцијата што ја спроведува Инстаграм на „Асет денес“; опцијата за прикажување на "Пишување" е изменлива. Сосема е едноставно да се разбере, во моментот кога ќе се најдете како да пишувате порака, овој статус ќе биде прикажан до сликата на вашиот профил. На ист начин, во моментот кога ја користите камерата, лицето може да го гледа преку текстот прикажан во разговорот „На камера“.

Како да се спречи Инстаграм да покажува „Пишување“?

Ако сте една од луѓето кои ја ценат вашата приватност многу повеќе, а оваа одлика не создава многу радост, не грижете се, постои начин да ја оневозможите. За да го направите ова, само треба да отидете во поставките на Instagram и да го пронајдете делот „Статус на активност“. Сега наместо да го оневозможите гореспоменатиот дел, ќе мора да ја деактивирате опцијата "Покажи активност за разговор".

Единствената предност на оваа одлика е што за разлика од статусот на врската, дисплејот не е реципрочен. Тоа е, ако ја оневозможите оваа функција, така што луѓето не гледаат кога пишувате; Сè уште може да визуелизирате кога другата личност реагира, освен ако тие исто така ја имаат функцијата оневозможена.

Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Групи WhatsApp
Купете следбеници на Инстаграм
Стихови на Инстаграм

Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. повеќе информации

Поставките за колачињата на оваа веб-страница се конфигурирани да ги „овозможуваат колачињата“ и со тоа да ви го понудат најдоброто можно искуство за прелистување. Ако продолжите да ја користите оваа веб-страница без да ги промените поставките за колачиња или да кликнете на „Прифати“, ќе дадете согласност за ова.

Затвори