Кога Instagram сега вели дека е активен

Со новите ажурирања што ги имплементира Инстаграм, видовме одредени функции кои ја подобрија комуникацијата и развојот на платформата. Кога Instagram вели активен сега, тоа е да се прикаже статусот на конекција на лице или корисник на социјалната мрежа. Благодарение на ова, се олеснува комуникацијата и интеракцијата, особено кога се користи Instagram Direct.

Кога Инстаграм вели активен сега е да објави дека корисникот се поврзал. Сепак, можете да дознаете и дали корисникот се поврзал во текот на денот на Instagram, како и неговата последна врска.

Кога сега Инстаграм вели дека е активен?: Дознајте овде!

Во неодамнешното ажурирање на официјалниот блог на платформата, Инстаграм објави дека ќе им овозможи на корисниците да го видат статусот на конекција на корисниците. Значи, ако сакате да знаете кога Инстаграм вели дека е активен сега, Вие сте го достигнале наведениот напис!

Ова ажурирање да се знае кога Инстаграм вели дека е активен сега Претежно ќе послужи за делот за директни пораки, или подобро познат како Instagram Direct. Преку Instagram Direct ќе можете да ги лоцирате корисниците кои се активни или, ќе можете да ја знаете последната поврзаност со нив.

Сега, еден од најлесните начини да се знае кога Инстаграм вели дека е активен сега е да одите на Instagram Direct и да го разгледате разговорот или во секој случај да отидете на профилот на корисникот. Преку зелениот круг што ќе се прикаже веднаш до сликата на профилот, можете да пронајдете кои корисници се активни, а кои не. Важно е да се напомене дека овие информации ќе бидат видливи само во контактите што ги следите или што претходно сте контактирале.

Цел

Главната цел на платформата при спроведување на оваа нова функција е да им даде можност на своите корисници да имаат разговори во реално време. Сепак, не многу корисници на Инстаграм се задоволни од ова ново ажурирање.

Ова незадоволство се појавува затоа што поради оваа нова функција има корисници кои сметаат дека ја изгубиле приватноста. Од друга страна, не е ништо да се вознемири бидејќи постои опција што ќе ви овозможи да ја оневозможите оваа одлика. Ако сакате да дознаете повеќе, продолжете со читањето на написот.

Може да ве интересира:  Откријте како да го користите Инстаграм од нула!

Како работи новото ажурирање?

Како што претходно споменавме, кога Инстаграм вели дека е активен сега Тоа значи дека сте достапни на платформата. Функцијата на ова ново ажурирање е прилично едноставна, се состои само во тоа што може да го видите статусот на врската што ја имате преку Instagram Direct или од профил.

Така, веќе неколку месеци платформата Инстаграм ја имплементира оваа нова функција, корисна за многумина, наметлива според мислењето на другите. Овој индикатор е многу сличен на оној што се користи во Facebook Messenger и воопшто на Фејсбук платформата. Многу е едноставно, само треба да го лоцирате зелениот круг на сликата на профилот за да знаете дека некој корисник е поврзан на Инстаграм.

Статус на врска

Претходно, на Инстаграм можеше да се види само со кој корисник беше поврзан преку едноставно „Активно сега“. Сепак, со новото ажурирање, можете да го видите преку зелена точка или круг на вашиот профил. Благодарение на ова, интеракцијата како и разговорите на Инстаграм се повеќе флуидни и во реално време.

Можете исто така да видите дали корисникот е поврзан сè додека обајцата ја имаат активната функција и дали таа личност ве следи на Инстаграм. Затоа, исто така, луѓето што ќе ги следите на платформата ќе можат да визуелизираат кога сте поврзани. Иако, постои исклучок од правилото; Дури и ако две лица не се следат едни со други, сè додека размениле пораки преку Instagram Direct, тие можат да го видат статусот на нивната врска.

Кој може да го види статусот на вашата врска?

  • Сметките што ги следите.
  • Сметките со кои сте комуницирале со Instagram Direct.

Сега, во случај да сте ја деактивирале функцијата, никој од вашите следбеници нема да може да гледа кога Инстаграм вели дека е активен сега. На ист начин, оние луѓе кои го деактивираа ова ново ажурирање, исто така, нема да можат да го гледаат статусот на врската на другите корисници.

Дали е корисно кога Instagram сега вели дека е активен?

Мислењата се разновидни. Сепак, многу корисници се согласуваат дека тоа е добра функција кога контактираме со друг корисник и сакаме да знаеме дали се поврзани. Исто така, ги подобри флуентноста и интеракцијата во разговорите на Инстаграм.

Може да ве интересира:  Маркетинг на инфлуенсери на Инстаграм

Од друга страна, оние што ја ценат приватноста не се многу задоволни од оваа нова функција. Ова е затоа што новото ажурирање ја намалува приватноста на платформата Instagram и активностите на неговите корисници. Затоа, процент од корисниците на Инстаграм избраа да ја оневозможат оваа одлика.

За среќа, ако не сте многу удобни со оваа нова функција, Инстаграм нуди можност да ја оневозможите лесно. На овој начин, можете да се поврзете и да комуницирате на платформата како што секогаш работевте.

Кога сега Инстаграм вели дека е активен ?: Деактивирање

Сабја кога Инстаграм вели дека е активен сега Тоа беше многу корисно за многу корисници кога се занимаваат со разговори со други луѓе. Сепак, ова ново ажурирање не беше омилено кај многумина. Ова се должи на проблемите со приватноста, бидејќи секој што ве следи ќе може да види дали сте активни или вашата последна врска.

Затоа, за да се избегне незадоволство кај своите корисници и притисокот да мора да одговорат на порака затоа што сте на располагање, Инстаграм исто така помисли на начин да ја оневозможите оваа функција. Да, додека читате, постои можност деактивирање на ова ново ажурирање. Важно е да се земе предвид дека откако ќе го деактивирате, нема да можете да го видите статусот на врската на вашите контакти.

За целосно да го деактивирате статусот на вашата врска или зелениот круг на вашиот профил, треба да отидете на опциите. Откако во менито "Settings", ќе мора да го внесете делот "Приватност и безбедност". Во него, ќе видите опција наречена „Активен статус“, овде треба да ја деактивирате опцијата „Покажи статус на активност“ или исто така може да се појави како „Прикажи активност во разговорот“.

Откако ќе завршат сите овие упатства, можете да побарате од еден пријател да ве провери или верификува за вас дали активниот статус веќе не е прикажан на вашиот профил. Ако е така, тоа е тоа! Сега можете да уживате во Инстаграм како што работевте.

Известување за „пишување“: За што станува збор?

Друга новина што дојде заедно со новите ажурирања е тоа што Инстаграм се прикажува во приватниот разговор кога пишувате. Оваа функција е многу слична на оние воспоставени во платформите за пораки како што се Facebook Messenger или WhatsApp. Треба да се спомене дека пред најновите ажурирања, Инстаграм покажуваше само кога сте прочитале порака.

Може да ве интересира:  Ефективни начини да се здобијат со повеќе следбеници на Инстаграм

Операцијата е прилично едноставна. Моментот кога ќе влезете во разговор преку Instagram Direct, и ќе одговорите на порака; Лицето ќе може да визуелизира што пишуваш. Ова ќе се појави веднаш до сликата на вашиот профил. Функцијата за прикажување на "Пишување" исто така може да се деактивира, како и "Активен статус" на профилот.

Како да ја деактивирате функцијата?

Во случај да не сакате некој да визуелизира кога пишувате и ви треба поголема приватност, можете да ја деактивирате функцијата следејќи ги упатствата што ќе ви ги дадеме подолу: haveе мора да одите во поставките на Инстаграм, тогаш ќе мора да го лоцирате делот „Статус на активност“ . Еднаш, таму, треба да ја барате опцијата "Покажи активност за разговор" и да ја оневозможите.

Индикациите се многу слични на оние опишани во случај да сакате да го деактивирате „Активниот статус“ на вашиот профил. Меѓутоа, во овој случај дури и ако ја деактивирате функцијата така што другите луѓе не гледаат кога пишувате; Можете да продолжите да визуелизирате кога друго лице или корисник пишува, освен ако не го деактивираат.

Известувања кога сликате слики од екранот?: Дознајте овде!

Покрај сите ажурирања што ги наведовме погоре, Instagram тестираше и систем за известување за слики од екранот. на екранот. Ако претходните предизвикаа незадоволство кај многу корисници на Инстаграм, замислете го овој! И токму тоа, Инстаграм сè повеќе одзема поголема приватност од своите корисници.

Сега, има добри вести и ова сè уште не е спроведено. Меѓутоа, ако станува реалност, можете да изберете други опции. Во зависност од оперативниот систем на вашиот мобилен уред, постојат неколку алатки кои можат да ви помогнат да ги преземете приказните на другите корисници, било да е тоа фотографии или видеа.

Благодарение на различните мобилни апликации, можно е преземање приказни на Инстаграм. Во случај на телефони Андроид можете да ја користите познатата апликација Story Saver за Instagram, таа е потполно бесплатна и 100% безбедна. Откако ќе го преземете, треба да пристапите само со вашите податоци на Instagram и да ја пребарувате приказната што сакате да ја преземете.

Сега, во случајот со оперативниот систем iOs, односно во iPhone постапката варира малку. Првото нешто што ќе треба да направите е да отидете на вашиот прелистувач и да побарате кинеска продавница за апликации наречена Tutuapp. Откако ќе го најдете, мора да ја преземете бесплатната верзија. Исто така, кога ќе се преземе, ќе треба да ги дадете потребните дозволи на вашиот уред, а потоа ќе мора да отидете во продавницата и да ја преземете „Инстаграм ++“.

Со преземената апликација, ќе треба да пристапите до неа користејќи ги вашите ингеренциите на Instagram. Откако ќе го направите тоа, само ќе треба да одите во приказната што сакате да ја преземете и, voila! На едноставен и брз начин.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes