Кога Instagram ќе ви каже дека корисникот не е пронајден

Што навистина се случува кога Инстаграм вели дека корисникот не е пронајден? Сигурно ви се случило да отидете на профил на пријател на Инстаграм и да ви се појави таа досадна порака; Постојат неколку причини зошто тоа се случува. Овде во оваа статија ќе зборуваме за можните причини кога Instagram ќе ви каже дека корисникот не е пронајден.

Оваа порака обично се појавува кога некое лице ве блокирало од социјалната мрежа. Исто така, кога Инстаграм ви кажува дека корисникот не е пронајден, тоа е затоа што откако ќе бидете блокирани, социјалната мрежа ви ги одзема привилегиите за користење, во овој случај гледањето или интеракцијата со лицето што ве блокирало.

Кога Instagram ви кажува корисник што не е пронајден?: Дознајте овде!

Ок сега кога Instagram ќе ви каже дека корисникот не е пронајден ќе мора да дознаете и да проверите дали тие всушност ве блокирале или се случило друго непријатности. Еден од најчестите начини да се провери е да одите во прелистувачот во режим на инкогнито и да напишете во лентата за пребарување URL на Instagram со додавање на името на профилот на лицето што сакате да го пребарувате.

Во случај профилот да ви се појави на нормален начин, без да ја внесувате вашата сметка на Инстаграм, тоа значи дека тие дефинитивно ве блокирале. Од друга страна, ако продолжува да ви ја покажува истата порака од кога Instagram ќе ви каже дека корисникот не е пронајден Тоа значи дека лицето ја избришало или деактивирало сметката од социјалната мрежа.

Во други прилики, се случува да имате блокирано корисник и покрај тоа што ќе го отклучите, истата порака „не е пронајдена“ од корисникот сè уште се појавува; Се случува кога профилот е блокиран премногу долго на платформата на Инстаграм. Ако тоа е случај, тогаш ние објаснуваме како да го решиме.

Чекори за отклучување на корисник

 • Одете на Инстаграм.
 • Најдете ја иконата на профилот и пристап до вашата сметка.
 • Потоа, внесете ја иконата за поставки што се наоѓа во горниот десен агол.
 • Откако ќе се прикажат опциите, одберете го оној што вели "Settings".
 • Потоа, изберете ја опцијата "Приватност и безбедност".
 • Откако ќе се заврши ова, внесете го делот „Заклучени сметки“.
 • Тука ќе ви биде прикажан список со сите луѓе што сте ги блокирале во социјалната мрежа. Изберете ја оној што сакате да го отклучите.
 • Конечно, ќе треба да ја изберете лентата што ќе се појави на дното и да кликнете на „отклучување“.
Може да ве интересира:  Како да уредувате фотографии на Instagram за идеална содржина?

Откако ќе завршат сите овие чекори, можете да отидете на сметката на профилот што сте го отклучиле и да проверите дали пораката „не е пронајдена“ од корисникот повеќе не се појавува. Ако е така, тоа е затоа што успешно го отклучивте корисникот и обајцата можат повторно да комуницираат.

Како да отклучам корисник кој ме заклучи на Инстаграм?

Многу корисници на Инстаграм се прашуваат дали тоа е можно, а не навистина. Сè уште нема метод што ќе ви овозможи да ја извршите оваа акција. Ако некој корисник ве блокирал, нема враќање назад, освен ако тоа лице не одлучи да ве отклучи во одреден момент. Во случај да имате разлики, најдобро е да размислите за личен разговор и да ја поправите ситуацијата надвор од социјалната мрежа.

Ок сега кога Instagram ќе ви каже дека корисникот не е пронајден Исто така, постои можност дека вие сте го направиле блокот. Препорачуваме да ги следите чекорите опишани погоре. На овој начин, можете повторно да комуницирате со другата личност и обратно.

Грешка при отклучување на корисник на Instagram

Еден од најчестите случаи на Инстаграм е да се најдат луѓе кои биле блокирани затоа што имале лични разлики. Сега, откако ќе се утврди ситуацијата, тие одат на профилот на корисникот за да го отклучат, но тие наоѓаат проблем во форма на порака. Кога Instagram ќе ви каже дека корисникот не е пронајден во профилот на тоа лице, можеби ќе треба да прибегнете кон друг метод за да го отклучите; Одете на чекорите што ги опишавме погоре.

Друга причина, кога Instagram ќе ви каже дека корисникот не е пронајден е дека другата личност исто така ве блокираше. Во овој случај, кога двата профила ќе бидат блокирани, ниту еден нема да може да ги види активностите што ги врши другиот. Можеби се прашувате, како е можно друг корисник да ме блокира во исто време како мене? Вистината е дека е тешко, но не и невозможно да се постигне.

Може да ве интересира:  Овие се најдобрите индиректни совети за Instagram

Сепак, благодарение на постојаниот напредок и надградби на Instagram е акција што може да се изврши. Ова се должи на безбројте екстензии и мобилни апликации кои ви овозможуваат да блокирате лице кое прво ве блокирало. Затоа, многу пати кога Instagram ќе ви каже дека корисникот не е пронајден и веќе го отклучивте корисникот, тоа е затоа што тој ве блокираше.

Сепак, ова може да се случи и поради грешки во апликацијата; Може да трае неколку часа. Ако опстојува ви препорачуваме повторно да ја деинсталирате и повторно да ја инсталирате апликацијата, на овој начин ќе се ажурира.

Кога Инстаграм ви кажува дека не е пронајден корисник?: Меѓусебно блокирање

Како што споменавме порано, кога Instagram ќе ви каже дека корисникот не е пронајденили кога блокирате некое лице и тој / таа исчезнува од вашиот блокиран список, најверојатно лицето ја избриша својата сметка, деактивирана или блокирана ви благодарение на апликациите или продолженијата споменати погоре.

Ако сакате да го потврдите ова, можете да најдете пријател кој ја следи истата личност и проверете дали ќе ја избрише својата сметка. Друга опција е да одите во прелистувачот и да пребарувате режим инкогнито на профилот на таа личност без да ја внесете вашата лична сметка на Instagram.

Друга можност е дека благодарение на апликациите и наставките што ги споменавме порано, корисникот сфатил дека сте го блокирале и затоа ве блокирал. Не е нешто што треба да се случи, но светот на социјалните мрежи е полн со многу iosубопитства.

можни решенија

Во случај да отклучите некое лице и сфативте дека лицето ве блокирало, постојат решенија што можат да бидат корисни во овие околности. Следно, ќе разговараме малку за тоа.

Едно од првите што можете да аплицирате е да барате фотографија каде таа личност е обележана и да се обидете да го внесете профилот. На почетокот, Инстаграм може да ви ја даде пораката „не е пронајден корисник“, не откажувајте се. Продолжете со обидот сè додека не ги видите трите точки што ги означуваат поставките во горниот десен агол на профилот. Штом се појави, ќе го изберете, ја барате опцијата „отклучување“ и voila! Willе можете повторно да ги видите публикациите на таа личност.

Може да ве интересира:  Поставки за фотоапарати Samsung за Instagram

Во случај ова да не работи за вас, постои и друго решение. Обидете се да влезете од компјутерот, за ова мора да ја преземете апликацијата Instagram од продавницата на Microsoft. Откако ќе се стори тоа, следете ги сите чекори опишани погоре за да го пронајдете профилот и да го отклучите.

Блокирана е сметката на Инстаграм: Што да правам?

Ако стигнавте овде, затоа што веројатно не сте биле жртва на Инстаграм и нејзиното заклучување на сметки без очигледна причина. Затоа преку овој напис ќе разговараме за главните решенија што може да ги примените за да го отклучите пристапот до вашата сметка на Инстаграм и да можете повторно да го користите нормално.

Важно е да се земе предвид дека овие решенија се применуваат само на сметки што Инстаграм ги деактивирал или оневозможил. Ако, од друга страна, Instagram ја избрише вашата сметка, овие совети не можат да се применат. Ако ова е вашиот случај, препорачуваме да креирате нова сметка на Инстаграм.

Најлесен начин да се знае дали Инстаграм ја блокира или оневозможи вашата сметка, е тоа што кога ќе се најавите, се појавува следнава порака: „Вашата сметка е деактивирана“. Ова значи дека вашата сметка е сè уште активна, но нема да можете да пристапите до неа. Нормално, ова се случува кога сте ги прекршиле политиките или условите за користење на платформата.

За да потврдите дали вашата сметка е всушност заклучена и не е избришана, препорачуваме да се најавите од друг телефон. Ако можете да пристапите до вашиот профил, тоа е добра вест, бидејќи не е избришан. Во овој случај, Инстаграм го блокираше пристапот до вашата сметка од телефонот каде што сте го создале.

Може да ве интересира: Како да знаете дали сте блокирани на Инстаграм?

Кога Instagram ќе ви каже корисник што не е пронајден: Вратете пристап од вашата сметка!

Типично, кога Инстаграм блокира сметка, она што го прави платформата е блокирање на вашата лична карта или вашата специфична сметка на Google. Во случај да користите телефон Андроид Она што ќе треба да направите е да креирате нова сметка на Google. Следно, ќе ги опишеме чекорите што треба да ги следите:

 • Првото нешто што треба да направите е да ја деинсталирате апликацијата Instagram.
 • Откако ќе се заврши ова, направете резервна копија на целиот телефон.
 • Рестартирајте го телефонот во првобитната состојба на фабриката. Осигурете се дека имате целосна копија на вашите податоци, бидејќи тие автоматски се бришат.
 • Создадете нова сметка на Google.
 • Поврзете ја новата сметка со вашиот телефон.
 • Конечно, повторно преземете и инсталирајте ја апликацијата Instagram.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes